< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

Kamerindeling en éénpersoonskamer

Het is voor deze bestemming niet mogelijk een éénpersoonskamer te boeken.

icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

We overnachten in hotelletjes en pensions die veelal in handen zijn van plaatselijke families. Zo ondersteunen we de lokale economie


  • Meerpersoonskamers zijn mogelijk
  • Gemeenschappelijk sanitair is mogelijk
  • Wisselende kamerindeling
  • Gemengde kamerindeling is soms onvermijdelijk
  • Eenvoud en gezelligheid staan voorop

We logeren vooral in lokale familiepensions en kleinere hotelletjes. Daardoor steunen we de lokale economie, kunnen we vlotter contact leggen met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en gezelligheid. Comfort isvaakminimaal maar we streven altijd naar een optimale prijs/kwaliteit verhouding. De kamers zijn over het algemeen proper, soms is er sanitair op de kamer, soms gemeenschappelijke douche op de gang. Soms is er warm water. Meestal zijn er (oude) handdoeken voorzien, en lakens zijn meestal beschikbaar. Slapen in 3-, 4-, of meerpersoonskamers met regelmatig wisselende kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Afhankelijk van het aantal bedden per kamer en het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde kamerindeling soms onvermijdelijk. Een overnachting in Quilotoa is erg primitief en koud: houten bedden op aangestampte aarde of beton. Een slaapzak iniet nodig, neem wel een lakenzak mee. De toiletten zijn primitief. In de Amazone overnachten we in eenvoudige houten hutten. De hutten, cabañas, zijn voorzien van ecologische toiletten en er zijn muskietennetten, handdoeken, lakens, laarzen, en zelfs zeepjes.

 Vervoer ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus, auto, te voet, ...) De schaarse plaatsen van lokale bevolking inpalmen op de bus doen we niet, ook dat is verantwoord transport.

We maken zo veel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer, dit is voordelig en redelijk goed georganiseerd. De staat van het wegennet op de Panamericana, de hoofdweg van de Andes, is in orde maar als je hiervan afwijkt gaat het comfort sterk achteruit. De transporttijden duren over het algemeen een 3 tot 4 uur, met uitzondering van de ritten richting jungle (8-10 uur). Busritten kunnen wel eens langer duren dan voorzien omwille van de slechte staat van de weg. Soms maken we dus lange, vermoeiende busritten.
Tijdens de jungletocht maken we soms gebruik van een gemotoriseerde kano (12 personen); één middag peddelen we op autobanden over een rustig riviertje. Misschien maken we ook een tocht per fiets of per paard. Zeker is dat we ook te voet gaan: we maken dagtochten van gemiddeld 4 tot 6 uur. Het parcours is niet al te zwaar, het is eerder de hoogte (tussen 2.000 en 4.000 m) die belastend werkt.

Rondreis Ecuador Go-26

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs: 

  • 19 januari bij Theater Kikker, Utrecht
  • 26 januari in de Verkadefabriek, Den Bosch
  • 2 februari presentaties Kenia & Tanzania & Namibië, Amsterdam

Meld je gratis & vrijblijvend aan.