< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

De reisbegeleider coördineert de reis in overleg met alle deelnemers en regelt de praktische zaken ter plaatse. Hij is echter géén gids: Voor achtergrondinformatie over de bestemming en rondleidingen laten we liever lokale gidsen aan het woord. Wél vormt de reisbegeleider een brug tussen jou, de groep en het land met zijn bevolking. De reisbegeleider bereidt de reis op voorhand intensief voor. Natuurlijk laat hij genoeg ruimte voor initiatief van de groep: zo stel je mee de picknick samen, zoek je een leuk restaurant of kan je zelf een voorstel doen voor een leuke activiteit. De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig en hebben een door Toerisme Vlaanderen gecertificeerde opleiding van 2 jaar gevolgd. De opleiding legt vooral de nadruk op enerzijds contactgericht reizen met respect voor cultuur en natuur en anderzijds zowel praktische vaardigheden als theoretische achtergronden. De reisbegeleiders worden niet alleen klaargestoomd om alles op rolletjes te laten lopen, zij zorgen er ook voor dat jij en je groep een grensverleggend en duurzaam avontuur beleven.

 Beste reistijd


Aan de kust is het altijd vochtig warm en tropisch. De gemiddelde temperatuur bedraagt overdag 30°C. In het Andesgebied is het van juli tot september zonnig en droog, het regenseizoen loopt van oktober tot mei. De temperatuur in de bekkens tussen de bergen schommelt tussen 7 en 20°C. In de hooggelegen hoofdstad Quito, die op minder dan 25 km van de evenaar ligt, lijkt het steeds lente, alhoewel de nachten serieus koud kunnen zijn. Boven de 4800 meter hoogte kan je spreken over een hooggebergteklimaat met temperaturen onder nul.
Het klimaat wordt voornamelijk bepaald door de hoogte. Het feit dat men op de evenaar zit, staat niet noodzakelijk gelijk met de tropen. Dikwijls is er bewolking, en af en toe een bui. In de bergen moet je uitkijken voor de hoogtezon en op grote hoogte zijn mist, regen en zelfs sneeuw mogelijk (wandeling Chimborazo of Cotopaxi).
In het Amazonewoud is er een ‘droog’ seizoen in september en oktober, wat wil zeggen dat het er iets minder kan regenen dan in het regenseizoen. Nat word je toch: is het niet van de regen, dan wel van de vochtige hitte.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image


Alle Go-26-reizen zijn per definitie actieve reizen! Elke deelnemer van een Go-26 jongerenreis heeft minimaal een ‘normale’ conditie. Dit betekent dat er zeker sportieve momenten zullen worden ingelast, maar die voor iedere fitte persoon te doen zijn. We gaan soms enkele uren wandelen of fietsen; klimmen en dalen horen daarbij. Paden en wegen zijn over het algemeen in goede staat. Even belangrijk is een goede mentale instelling. We gaan immers op verkenning in een land met andere eetgewoonten en mogelijk een vreemde cultuur. De soms lange reisdagen, wisselende weersomstandigheden en eenvoudige accommodaties zijn onderdeel van het avontuur. Ook een open groepsgeest en een grote aanpassingsbereidheid worden op onze reizen steeds verwacht.

Zwaarte Ecuador


Deze reis is zeker geen expeditie, maar je mag de fysieke inspanning niet onderschatten. In de Andes ben je voortdurend tussen de 2.000 en de 4.000 m en vooral door de hoogte worden sommige trajecten als vermoeiend ervaren. Het is steeds mogelijk om in plaats van wandel- of fietstochten een alternatief programma te volgen. Hoogteziekte is mogelijk.

Hoogteziekte ontstaat door een tekort aan zuurstof op hoogtes boven de 2000-2500 meter. Het lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen,en als die tijd niet gegeven wordt krijg je klachten: hoofdpijn, misselijkheid, benauwdheid. We proberen dit wel te vermijden door 'langzaam' te wennen aan de hoogte. Deelnemers moeten wel over een goede lichamelijke conditie en sportieve ingesteldheid beschikken.

Noot: Op grote hoogte is de atmosferische druk veellager dan op zeeniveau. Wie kampt met astmatische aandoeningen, ademhalingsmoeilijkheden, hartziekten of een hoge bloeddruk raadpleegt best zijn huisarts.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse


We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus, auto, te voet, ...) De schaarse plaatsen van lokale bevolking inpalmen op de bus doen we niet, ook dat is verantwoord transport.

We maken zo veel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer, dit is voordelig en redelijk goed georganiseerd. De staat van het wegennet op de Panamericana, de hoofdweg van de Andes, is in orde maar als je hiervan afwijkt gaat het comfort sterk achteruit. De transporttijden duren over het algemeen een 3 tot 4 uur, met uitzondering van de ritten richting jungle (8-10 uur). Busritten kunnen wel eens langer duren dan voorzien omwille van de slechte staat van de weg. Soms maken we dus lange, vermoeiende busritten.
Tijdens de jungletocht maken we soms gebruik van een gemotoriseerde kano (12 personen) en één namiddag peddelen op autobanden over een rustig riviertje. Misschien maken we ook een tocht per fiets of per paard. Zeker is dat we ook te voet gaan: we maken dagtochten van gemiddeld 4 tot 6 uur. Het parcours is niet al te zwaar, het is eerder de hoogte (tussen 2.000 en 4.000 m) die belastend werkt.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Jongerenreis Ecuador Go-26

Actieve jongerenreis door kleurrijk Ecuador

image
23 dagen vanaf € 3.169
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!