< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Ideale afwisseling tussen de Amazonejungle, besneeuwde bergtoppen en de kust
 • Pittige dagtochten met dagrugzak naar vulkanen en kratermeren
 • 2-daagse jungletocht
 • Slenter over kleurrijke indianenmarkten
 • Ontdek te voet, te paard of per fiets het majestueuze Andesgebergte
 • Bezoek mooie natuurgebieden, kleine bergdorpen en koloniale steden

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1-5 Cuenca en Parque Nacional Cajas

  Bij aankomst in Guayaquil reizen we snel verder zuidwaarts naar Cuenca, een fiere koloniale stad langs de rivier Tomebamba. We verkennen de stad en stoppen even bij een echte panamahoedenfabriek. Vanuit Cuenca verkennen we Cajas, een natuurreservaat op een hoogte tussen 3.000 m en 4.000 m, met ruim 250 meren en een unieke paramó vegetatie. We spotten er lama’s , vogels en andere beestjes en maken een stevige wandeling langs gletsjermeren met een hoog ‘Lord of The Rings’-gehalte.

 • 6-8 Indianenmarkten

  Markten zijn van levensbelang voor de indígenas die vanuit de kleinste bergdorpen hun koopwaar komen aanprijzen. De dierenmarkt in Saquisilí, maar ook die in Pujilí, Guamote (waar we ook een Ecuadoriaans-Belgisch educatief project Inti Sisa bezoeken) of Cañar, zijn ware attracties. We geven onze ogen de kost en wie weet proberen de durvers onder ons wel de lokale specialiteit cuy, cavia. Op deze markten vieren we onze koopwoede bot en kiezen uit prachtige truien, tapijten, houtsnijwerk, muziekinstrumenten en sieraden. We passen ons reisschema aan deze markten aan. Vanop Ingapirca, de grootste Incaruïne van Ecuador, hebben we een prachtig zicht op de Andes.

 • 9-13 Letterlijk hoogtepunt op de Chimborazo of Cotopaxi

  Met een truck rijden we tot op 4.500 m hoogte en dan is het aan ons om de 5.000 m grens van de Chimborazo of de Cotopaxi te bereiken. De pittige wandelingen op grote hoogte zijn behoorlijk inspannend. Diep verscholen tussen de traditionele bergdorpjes ontdekken we het turkooisblauwe kratermeer van Quilotoa. Na een stevige tocht maken we kennis met de dorpsbewoners, die ons hun sprookjesachtige schilderijen tonen. Het toeristische plaatsje Baños biedt een waaier aan mogelijkheden: een bad in de natuurlijke warmwaterbronnen, een paardentocht en canopy- of canyoning langs de Río Pastaza.

 • 14-16 In de Amazonejungle

  Met de bus dalen we af van het Andesgebergte naar het Amazonewoud. We varen met een kano de rivier op, de start van een 2-daags avontuur. Onze wandelingen doorheen het regenwoud lopen over modderige paden. Onze gids wijdt ons in in de geneeskundige krachten van vele planten. Dieren zijn moeilijk te bespeuren maar de tochten door het dichte struikgewas zijn overweldigend. Ook kunnen we een gemeenschap met Quechua-indianen tegenkomen die ons meer leren over hun cultuur, woningen en ambachten. We slapen in cabañas.

 • 17-20 Uitblazen aan de kust

  We laten ons op sleeptouw nemen door het ViaVia Joker reiscafé in Tonsupa en gaan met hen op verkenning in de mangrove. In deze regio wonen veel Afro-Ecuadorianen en het is dé vakantiebestemming voor de inwoners zelf. We genieten van de zuiderse sfeer met een avondmaal bij kampvuur, een cocktail in de hand en mengen ons onder de plaatselijke bevolking. Veel kans ook dat we van op het strand walvissen spotten.

 • 21-23 Afsluiten in Quito

  We eindigen in schoonheid in Quito. We slenteren door het oude, koloniale stadsgedeelte met smalle klinkerstraatjes, witte huizen, fraaie kerken en gezellige plazas. In Quito slaan we de nodige souvenirs in om tenslotte tevreden terug naar huis te keren.

Jongerenreis Ecuador Go-26

Boekbaar vanaf 01-01-2017.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Zondag 27 november 2016
Informatiedag, Utrecht

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en kom alles te weten over de reizen van Sawadee 
 • Schrijf je in voor reispresentaties over veel verschillende bestemmingen
 • Leer alles over wijnen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Italië tijdens een wijnproeverij

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.