< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Ideale afwisseling tussen de Amazonejungle, besneeuwde bergtoppen en de kust
 • Pittige dagtochten met dagrugzak naar vulkanen en kratermeren
 • 2-daagse jungletocht
 • Slenter over kleurrijke indianenmarkten
 • Ontdek te voet, te paard of per fiets het majestueuze Andesgebergte
 • Bezoek mooie natuurgebieden, kleine bergdorpen en koloniale steden

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1-5 Cuenca en Parque Nacional Cajas

  image

  Bij aankomst in Guayaquil reizen we zuidwaarts naar Cuenca, een imposante koloniale stad langs de rivier Tomebamba. We verkennen de stad en stoppen even bij een echte panamahoeden fabriek. Vanuit Cuenca verkennen we Cajas, een natuurreservaat op een hoogte tussen 3.000 m en 4.000 m, met ruim 250 meren en een unieke paramó vegetatie. We spotten er lama’s, vogels en andere dieren en maken een stevige wandeling langs gletsjermeren met een hoog ‘Lord of The Rings’-gehalte.

 • 6-8 Indianenmarkten

  image

  Markten zijn van levensbelang voor de indígenas die vanuit de kleinste bergdorpen hun koopwaar komen aanprijzen. De dierenmarkten van Saquisilí, Pujilí, Guamote en Cañar zijn ware attracties. Je kijkt hier je ogen uit, en als je genoeg lef hebt, kan je de lokale specialiteit cuy(cavia) proberen. Op deze markten vieren is werkelijk alles te koop. Prachtige truien, tapijten, houtsnijwerk, muziekinstrumenten en sieraden passeren hier allemaal. We passen ons reisschema aan deze markten aan. vanaf Ingapirca, de grootste Incaruïne van Ecuador, hebben we een prachtig zicht op de Andes.

 • 9-13 Letterlijk hoogtepunt op de Chimborazo of Cotopaxi

  image

  Met een truck rijden we tot 4.500 m hoogte en dan is het aan ons om de 5.000 m grens van de Chimborazo of de Cotopaxi te bereiken. De pittige wandelingen op grote hoogte zijn behoorlijk inspannend. Diep verscholen tussen de traditionele bergdorpjes ontdekken we het blauwe kratermeer van Quilotoa. Na een stevige tocht maken we kennis met de dorpsbewoners, die ons hun sprookjesachtige schilderijen tonen. Het toeristische plaatsje Baños biedt een veel verschillende mogelijkheden: een bad in de natuurlijke warmwaterbronnen, een paardentocht of canopy- of canyoning langs de Río Pastaza.

 • 14-16 In de Amazonejungle

  image

  Met de bus dalen we af van het Andesgebergte naar het Amazonewoud. hier varen we op een 2 daags avontuur met een kano op de rivier, lopen we over modderige bospaden en worden we ingewijd in de geneeskundige krachten van vele planten. Dieren zijn moeilijk te bespeuren maar de tochten door het dichte struikgewas zijn zeer spectaculair. Ook kunnen we een gemeenschap met Quechua-indianen tegenkomen die ons meer leren over hun cultuur, woningen en ambachten. We slapen in cabañas.

 • 17-20 Uitblazen aan de kust

  image

  We laten ons op sleeptouw nemen door het ViaVia Joker reiscafé in Tonsupa en gaan met hen op verkenning in de mangrove. In deze regio wonen veel Afro-Ecuadorianen en het is dé vakantiebestemming voor de inwoners zelf. We genieten van de zuiderse sfeer met een avondmaal bij het kampvuur, een cocktail in de hand en mengen ons onder de plaatselijke bevolking. Veel kans ook dat we van op het strand walvissen spotten.

 • 21-23 Afsluiten in Quito

  image

  We eindigen in het prachtige Quito. We slenteren door het oude, koloniale stadsgedeelte met smalle straatjes, witte huizen, fraaie kerken en gezellige plaza's. In Quito slaan we de nodige souvenirs in om tenslotte tevreden terug naar huis te keren.

Rondreis Ecuador Go-26

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.