< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Honduras

  Vandaag begint het avontuur door Honduras en El Salvador. Afhankelijk van je vluchtschema vertrek je vandaag laat in de avond voor je vlucht naar Honduras. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. 

  Let op: de reis met vertrek 11 november 2019 verblijft één dag langer in Tela i.v.m. het vluchtschema. 

 • 2

  Aankomst Honduras / Tela

  image

  Bij aankomst worden we opgehaald en naar het hotel in Tela gebracht, waar we twee nachten verblijven in een strandhotel met zwembad. Een relax begin van een avontuurlijke reis. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Tela / bezoek aan het Punta Sal Nationaal Park

  image

  Vandaag gaan we vroeg uit de veren en vertrekken we per boot van Tela naar het Punta Sal Nationaal Park (ook wel Jeanette Kawas Nationaal Park genoemd). Het park is opgebouwd uit 14 verschillende ecosystemen, inclusief mangroves, regenwoud, nevelwoud, lagunes en kust inhammen. Vroeger werden deze kust inhammen gebruikt door piraten die er met hun nieuwe buit onderdoken.

  image

  Tijdens een wandeling door het nationale park kun je brulrapen tegenkomen. Houd je ogen dus goed open. Ook kun je snorkelen in de helderblauwe Caribische zee waar zich het tweede grootste koraalrif ter wereld bevindt. Lunchen doen we met een typische Garifuna maaltijd op het strand. Aan het eind van de middag keren we na een heerlijke dag terug in ons hotel in Tela en kun je ontspannen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 4

  via Pulhapanzak naar Yojoa meer

  image

  Onderweg naar het grootste meer van Honduras, Lago de Yojoa, bezoeken we de Pulhapanzak watervallen. De 43 meter hoge waterval is indrukwekkend. De waterval heeft een belangrijke culturele plaats in de geschiedenis van Honduras, omdat de Maya's hier ook heen kwamen om te ontspannen. De wandelpaden komen dicht bij de watervallen. Vervolgens rijden we door naar Yojoa. We verblijven twee nachten in een hotel vlakbij het meer. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Yojoa meer / vrije dag

  image

  Het meer is omringt door bergen en heel veel groen. Je kunt prachtig wandelen rondom het meer en in dit gebied vind je ontzettend veel verschillende vogels. Aan de oevers van het meer zie je verschillende plantages. Het is mogelijk om vandaag een optionele boottocht te maken over het meer. Je kunt er ook voor kiezen om bij het hotel te verblijven en te genieten van de mooie omgeving dat het meer te bieden heeft. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Gracias

  image

  Vandaag rijden we naar naar het kleine koloniale stadje Gracias. In de middag maken we een stadswandeling. Het stadje staat bekend om de koloniale gebouwen, historische kerken en een indrukwekkend fort. We overnachten één nacht in een sfeervol hotel in het stadje.

  De grotten van Taulabé

  image

  Onderweg naar het kleine plaatsje Gracias brengen we een bezoek aan de grotten van Taulabé. We treffen hier een netwerk van ondergrondse grotten met ongewone stalactieten en stalagmieten. Tot nu toe zijn de grotten tot een diepte van 12 km verkend, zonder een einde in zicht te hebben. De grotten van Taulabé, of zoals algemeen bekend Cuevas de Taulabé, zijn een natuurlijk grottenstelsel dat zich verspreidt over de gemeente Taulabé. Over een periode van duizenden jaren zijn stalactieten en stalagmieten gecreëerd: wat zie jij in deze vreemde vormen?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Copán / vrije dag

  image

  Na het bezoek aan deze Gracias is het tijd voor onze volgende bestemming: Copán. Copán is een van de absolute hoogtepunten van deze reis. Naast het bewonderen van de ruïnes kun je in de omgeving van deze vroegere Maya stad ook heerlijk wandelen. We overnachten nabij deze indrukwekkende Maya site. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Copán / vrije dag

  image

  Wie wil, kan 's ochtends mee op excursie naar de Maya-ruïnes bij Copán (inclusief). De Maya-kunst bereikte in Copán haar hoogtepunt. Je ziet hier zeer gedetailleerde beeldhouwwerken op stèles, tempels, trappen en gebouwen. Er bevinden zich in Copán meer hiërogliefen en gebeeldhouwde monumenten dan in alle andere Maya-steden. De drie meter hoge afbeeldingen in steen zijn uniek in hun soort: afbeeldingen van figuren en dieren en koninklijke portretten met inscripties van geboortedata, huwelijken en overlijdensdata. De langste tot nu toe bekende Maya-tekst bevindt zich op een gigantische trap van 72 treden bedekt met 2500 afzonderlijke hiërogliefen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  via Santa Ana naar Apaneca (El Salvador)

  image

  Het is alweer tijd voor het volgende land van deze reis, namelijk El Salvador. Vandaag bezoeken we meteen haar tweede grootste stad Santa Ana. De architectuur van de stad is niet te vergelijken met andere plekken in het land. Dit zie je bijvoorbeeld aan de kathedraal, het theater en het paleis. Na het bezoek aan deze stad rijden we door naar het dorp Apaneca waar we overnachten in een mooie groene omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Apaneca / vrije dag

  image

  Vandaag kun je zelf bepalen waar je zin in hebt. Het hotel waar we verblijven wordt omringd door bos en verleent zich uitstekend voor een mooie wandeling. De omgeving is namelijk prachtig. Daarnaast biedt het enigszins dichtbij gelegen dorpje Ataco genoeg vertier om een dag door te brengen. Ataco is een van de meest karakteristieke en artistieke dorpjes van El Salvador. Bijna iedere muur is prachtig beschilderd en daarnaast vind je hier veel leuke winkeltjes en bars. 


  Wandeling El Imposible Nationaal Park​

  image

  Je kunt er ook voor kiezen om een optionele wandeling te maken door het Imposible Nationaal Park die ongeveer 5 tot 6 uur duurt. Dit park is een tropisch woud met variatie aan planten en dieren. Naast het gevarieerde wildleven zijn de vergezichten werkelijk prachtig. Onder begeleiding van een lokale gids wandel je over verschillende (soms steile) paden naar schitterende uitzichtpunten. Onderweg kun je zwemmen in rivieren en watervallen bezoeken. De wandeling is 'medium zwaar' en de rit naar Imposible duurt gemiddeld 2 uur op de heenweg én de terugweg. Je kunt ter plaatste bepalen of je deze wandeling wil ondernemen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Apaneca / Cerro Verde Nationaal Park - Santa Ana vulkaan

  image

  In Cerro Verde Nationaal Park vind je vulkanen zoal Izalco en Santa Ana. Vandaag beklimmen we de Santa Ana vulkaan tot aan de krater! De omgeving tijdens de wandeling is prachtig, bij helder weer heb je uitzicht over drie in de buurt gelegen vulkanen. Eenmaal aangekomen bij de top heb je een adembenemend uitzicht over de krater. Het groenblauwe kraterwater steekt bijzonder af tegen de omgeving. 


  We wandelen vandaag ongeveer 4 uur en we wandelen over een pad. De wandeling is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  via Joya de Ceren naar Suchitoto

  image

  Na het ontbijt reizen we over een prachtige route door de bergen en langs koffieplantages naar Joya de Ceren. Een kleine archeologische plek die sinds 1993 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Joya de Ceren is de enige plek in de Maya-cultuur waar je de dagelijkse levensstijl van de pre-Colombiaanse bewoners kunt bekijken. Zo kun je huizen en gebruiksvoorwerpen van dit bijzondere volk zien. Dit Mayadorp is goed bewaard gebleven, omdat het bedolven lag onder een grote laag vulkanische lava.

  San Andres en Suchitoto

  image

  Vervolgens bezoeken we de Maya ruïnes van San Andres. Na dit leerzame bezoek rijden we naar naar het pittoreske en gezellige plaatsje Suchitoto. Suchitoto betekent plaats van vogels en bloemen in het Nahuatl, de lokale taal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Suchitoto / stadswandling en vrije dag

  image

  Een lokale gids neemt je mee door de geschiedenis en koloniale architectuur van Suchitoto. Zo bezoek je de koloniale kerk Santa Lucia, koloniale huizen, musea en kunst gallerieen. Vele restaurants hebben een panoramisch uitzicht over het Suchitlan meer, een ingedamde rivier. Vervolgens heb je de dag vrij ter besteding. Het centrale plein is erg gezellig met diverse restaurantjes en barretjes. Je kunt hier lekker een terrasje pakken en verschillende musea bezoeken. 

  image

  Suchitoto ligt vlakbij het stuwmeer “Lago de Suchitlán”. Een boottochtje over het meer is ook een aanrader, met name rond zonsondergang. Je ziet vaak veel vogels, en de schittering van de ondergaande zon op het meer is een prachtig gezicht. Of je kunt deelnemen aan een Indigo workshop. Hier kun je een wit t-shirt blauw maken door een soort verf die wordt gehaald uit de Xiquilite plant.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar San Salvador

  image

  San Salvador is de hoofdstad en tevens grootste stad van El Salvador. Een lokale gids neemt je graag mee naar de mooiste plekken van San Salvador. Wanneer je de stad gaat bekijken, kun je de El Rosario kerk op het plein, het nationale paleis en de kathedraal niet overslaan. Vanuit San Salvador kun je de El Boqueron vulkaan beklimmen. De top van de vulkaan ligt op 1.839 meter hoogte. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Bahia de Jiquilisco

  image

  Na het ontbijt rijden we verder naar de kust, naar Bahia de Jiquilisco. Het is een korte rit van ongeveer twee uur. De accommodatie waar we vannacht verblijven ligt op een bijzondere locatie, namelijk aan het begin van het grootste mangrovebos van El Salvador. Dit is een plek waar je nog weinig toeristen ziet.

  image

  Bij aankomst kun je er voor kiezen om een excursie per kajak of boot over de kanalen van de mangrove te maken. Tijdens de tocht kun je op zoek naar verschillende diersoorten zoals vogels, krabben, schildpadden, vissen en krokodillen. Ook kun je El Nacascolo bezoeken waar je slingerapen kunt zien. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  naar Playa Costa del Sol / bezoek cacao plantage

  image

  Vandaag bezoeken we een lokale cacaoplantage. Door het vulkanische landschap is de grond erg vruchtbaar en van goede kwaliteit voor het verbouwen van cacao. Het is interessant om te zien hoe het proces van groei, oogst en verwerken in zijn werk gaat. Vervolgens vertrekken we naar het strand van Costa del Sol waar je de laatste 2 dagen verblijft. Genieten van het zand, de zee en de rust!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Playa Costa del Sol / vrije dag

  image

  Playa Costa del Sol is een beroemd strand in El Salvador en lijkt geenszins op de voor ons bekende Spaanse Costa del Sol. Costa del Sol is verdeeld in twee gebieden, één is het prachtige zandstrand direct aan de kust van de oceaan en de andere kant is de mangrove, waar de rijke landheren van El Salvador een huis hebben gebouwd.

  image

   Als je wil kan je een tour door de mangroven ondernemen. Aan de Costa del Sol kun je verder ook goed surfen, zonnen, zwemmen, stand-up paddelboarden en ontspannen. Kortom; het is een lekkere plek om je reis op een ontspannen manier af te sluiten. 

 • 18

  Vlucht naar Amsterdam

  image

  Afhankelijk van het vluchtschema heb je vandaag nog de tijd om een duik te nemen in het warme water van de Pacifische oceaan. Vervolgens nemen we afscheid van El Salvador en Honduras voor onze vlucht terug naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Veel afwisseling tussen cultuur en natuur
 • Meerdere entreegelden en excursies inclusief in de reissom
 • Bezoek aan de indrukwekkende Maya site Copán (incl. entree)
 • Bijzonder verblijf aan het grootste mangrovebos van El Salvador
 • Ontspannen afsluiter aan de Pacifische kust in El Salvador
 • Bezoek aan een cacao plantage bij Puerto Barillas
 • Bezoek aan kleurrijke steden als San Salvador, Suchitoto, Santa Ana en Gracias
 • Beklimming van de Llamatepec vulkaan in Cerro Verde N.P.
 • Wandelen, snorkelen en apen spotten in Punta Sal N.P.
 • Bezoek aan het grootste meer van Honduras, Lago de Yojoa
 • Bezoek aan de archeologische plaats Joya de Ceren

Rondreis Honduras en El Salvador

Op avontuur in ongerept Midden-Amerika

image
19 dagen vanaf € 2.248
Naar boven
 

Kerstreizen actie
Profiteer van kortingen tot wel €300,-

Breng jij de kerstvakantie ook veel liever aan de andere kant van de wereld door? Dan hebben wij speciaal voor jou een aantal reizen geselecteerd waarbij je kunt profiteren van kortingen tot wel €300,-!