< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 19 deelnemers

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Guatemala-Stad

  image

  Vandaag begint het avontuur naar dit relatief onbekende land in Midden-Amerika! Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. Bij aankomst worden we naar ons hotel gebracht in Guatemala-Stad.

 • 2

  naar Rio Dulce

  image

  We laten Guatemala-Stad en rijden in ongeveer 6-7 uur naar het plaatsje Río Dulce nabij het Izabalmeer. Onderweg geniet je van het prachtige bergachtige landschap van Guatemala. Je zult ook de zogenaamde chicken bussen tegenkomen. Deze vrolijk gekleurde Amerikaanse schoolbussen zul je deze rondreis nog veel gaan zien. We overnachten in een hotel met zwembad, gelegen aan het meer.

 • 3

  Rio Dulce / vrije dag

  image

  In de buurt van Río Dulce zijn voldoende mogelijkheden om je op allerlei manieren te vermaken. Zo kun je een uitstapje naar Livingston maken waar de Garifuna-gemeenschap (afstammelingen van Spaanse slaven) woont. Je bereikt Livingston via een prachtige boottocht over de Rio Dulce rivier. Onderweg kun je genieten van watervogels en ongerepte natuur met af en toe een dorpje aan de rand van de rivier. Ook een kajaktocht of een mooie wandeling behoren tot de mogelijkheden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om even lekker een dagje te relaxen aan het zwembad van ons hotel.

 • 4

  ​naar Tikal

  image

  Vandaag rijden we verder naar Tikal. In dit natuurreservaat liggen de wereldberoemde Mayaruïnes, middenin het tropische regenwoud van El Petén. Er zijn hier ruim drieduizend bouwwerken ontdekt, waaronder vele tempels, offerplaatsen en paleizen. Het centrale gedeelte wordt gedomineerd door vijf reusachtige tempels, waarvan de hoogste maar liefst 65 meter is! We overnachten in Flores of El Remate, nabij Tikal.

 • 5

  Tikal / vrije dag

  image

  We raden je aan om vandaag direct na zonsopgang het park in te gaan. Als de nevel laag hangt is de Gran Plaza omgeven door een mysterieuze sfeer. Wanneer je de 65 meter hoge Piramide IV beklimt, het hoogste pre-Columbiaanse bouwwerk van heel Amerika, zit je letterlijk in de wolken. Zodra het warmer wordt trekt de nevel op en komen de prachtige tempels langzaam te voorschijn. Voor, naast en achter je zie je jungle, zover het oog reikt! Je hebt de hele dag de tijd om deze magische plek in je eigen tempo te beleven.

 • 6

  naar Candelaria

  image

  We rijden verder naar het zuiden naar het plaatsje Candelaria. Cadelaria staat bekend om het grote grottenstelsel dat hier ligt. Zeven grotten worden met elkaar verboden door gangen. Het stelsel is wel 14 kilometer lang. Morgen heb je uitgebreid de tijd om dit indrukwekkende stelsel te ontdekken. We overnachten twee nachten in Candelaria.

 • 7

  Candelaria / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een excursie maken naar de grotten. De kalkstenen grotten hebben vreemde vormen. Van grote champignons tot regenpegels aan het plafond. Tijdens een wandeling door de grotten waan je je in een andere wereld. Lang geleden werden de grotten zeer waarschijnlijk gebruikt door de Maya's als aanbiddingsplek. Lang daarna zijn de grotten vergeten, tot ze in 1974 herontdekt werden.

 • 8

  naar Coban de Lanquin

  image

  Over onverharde wegen rijden we verder naar Coban de Lanquin. Vandaag heb je de mogelijkheid om Semuc Champey te bezoeken. Dit is misschien wel een van de mooiste plekjes van Guatemala. Midden in de jungle liggen hier blauwgroen gekleurde waterplateaus. Je bezoekt een uitzichtpunt, waar je de mooiste foto's schiet. Ook kun je na een zware klim een verfrissende duik nemen in deze prachtige wateren.

 • 9

  naar Biotopo del Quetzal

  image

  We rijden verder zuidwaarts naar Biotopo del Quetzal. Dit natuurreservaat is beschermd gebied voor de flora en fauna van het gebied waaronder, de iconische vogel, de quetzal. Deze prachtige vogel heeft een felgekleurd groen en rood verenkleed met een lange staart en was zeer geliefd bij de Maya's. De lokale valuta is vernoemd naar deze vogel en je vindt hem terug op het briefgeld.

 • 10

  Biotopo del Quetzal / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een wandeling maken door het nevelwoud op zoek naar de bijzondere quetzal. Onderweg kom je verschillende tropische planten en bloemen tegen, zoals orchideeën, varens en bromelia's. Je kunt wandelen over verschillende paden, verhard en onverhard. Je bepaalt zelf hoelang en hoever je wandelt.

 • 11

  naar het meer van Atitlán

  image

  Vandaag rijden we naar het Meer van Atitlán in Guatemala. Dit meer wordt ook wel ‘De Parel van de Westelijke Hooglanden’ genoemd en je zult snel zien waarom. Het ligt namelijk tussen drie imposante vulkanen en de kleur van het water verandert voortdurend. Je verblijft twee nachten in Panajachel, dat gelegen is aan het Meer van Atitlán.

 • 12

  meer van Atitlán / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de hele dag om het Meer van Atitlán en zijn pittoreske dorpjes te bezoeken. Je kunt een wandeling of een boottocht maken langs een aantal van de twaalf indianendorpjes aan de rand van het meer. Deze dragen allemaal de naam van een apostel. De dorpjes ademen een geheel eigen sfeer uit, niet in het minst door de fraaie, kleurrijke kleding van de bewoners.

  image

  Santiago Atitlán is het grootste dorp aan het meer. Je kunt hier een bezoek brengen aan het beeld van een religieus figuur, Maximón. Hij wordt vereerd, maar vertegenwoordigt ook het kwaad. Maximón wordt door één van de religieuze broederschappen verzorgd en tijdens je bezoek kun je hem drank en sigaretten offeren.

 • 13

  naar Antigua via markt van Chichicastenango

  image

  We vertrekken ’s ochtends vroeg om een bezoek te brengen aan het stadje Chichicastenango. Hier vindt op donderdag en zondag een kleurrijke en fotogenieke markt plaats. Chichicastenango is een belangrijk cultureel en religieus centrum van de Quiché-indianen, volgens wetenschappers de meest pure afstammelingen van de Maya's. Op het marktplein staat de Santo Tomás kerk tweemaal per week in het middelpunt van alle activiteiten.

  image

  Op de trappen verkopen vrouwen in bontgekleurde huipiles (bloezen) bloemen. In de kerk Santo Tomás oefent de indiaanse bevolking
  nog volgens eeuwenoude traditie haar half-heidense riten uit. In de loop van de dag maken we een rit van drie uur naar de koloniale stad Antigua, waar je twee nachten slaapt in een sfeervol hotel.

 • 14

  Antigua / vrije dag

  image

  Waar je ook gaat, overal in Antigua zie je kloosters, kerken en gebouwen in koloniale stijl. De meeste kerken zijn zeer fraai gedecoreerd en een lust voor het oog. Andere kerken en gebouwen zijn door de talrijke aardbevingen ruïnes geworden, maar desondanks blijft Antigua een heerlijke stad om in rond te wandelen. Antigua is de bakermat van de jade-industrie. Het is dan ook heel leuk om één van de vele jadefabriekjes te bezoeken. Hier zijn de kostbare stenen in allerlei kleurschakeringen te bewonderen, van groen tot grijs en van zwart tot goud.

 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  image

  We rijden terug naar de luchthaven van Guatemala-Stad en nemen afscheid van dit prachtige land. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 16

  aankomst Amsterdam

Rondreis Guatemala

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Maak kans op een reisvoucher
ter waarde van € 350!

Wil jij altijd gratis en vrijblijvend op de hoogte zijn van aanbiedingen, nieuws en verhalen van reizigers en kans maken op een reisvoucher t.w.v. €350? Geef dan hieronder je interesse door.

Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons Privacy Beleid.