< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Guatemala-Stad

  image

  Vandaag begint het avontuur naar dit relatief onbekende land in Midden-Amerika! Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. Bij aankomst worden we naar ons hotel gebracht in Guatemala-Stad.

 • 2

  naar Rio Dulce

  image

  We verlaten Guatemala-Stad en rijden in ongeveer 6-7 uur naar het plaatsje Río Dulce nabij het Izabalmeer. Onderweg geniet je van het prachtige bergachtige landschap van Guatemala. Je zult ook de zogenaamde chicken bussen tegenkomen. Deze vrolijk gekleurde Amerikaanse schoolbussen zul je deze rondreis nog veel gaan zien. We overnachten in een hotel met zwembad, gelegen aan het meer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Rio Dulce / vrije dag

  image

  In de buurt van Río Dulce zijn voldoende mogelijkheden om je op allerlei manieren te vermaken. Zo kun je een uitstapje naar Livingston maken waar de Garifuna-gemeenschap (afstammelingen van Spaanse slaven) woont. Je bereikt Livingston via een prachtige boottocht over de Rio Dulce rivier. Onderweg kun je genieten van watervogels en ongerepte natuur met af en toe een dorpje aan de rand van de rivier. Ook een kajaktocht of een mooie wandeling behoren tot de mogelijkheden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om even lekker een dagje te relaxen bij ons hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  ​naar El Remate

  image

  Vandaag rijden we verder naar El Remate. In het natuurreservaat dichtbij ons hotel liggen de wereldberoemde Mayaruïnes, middenin het tropische regenwoud van El Petén. Er zijn hier ruim drieduizend bouwwerken ontdekt, waaronder vele tempels, offerplaatsen en paleizen. Het centrale gedeelte wordt gedomineerd door vijf reusachtige tempels, waarvan de hoogste maar liefst 65 meter is! We overnachten aan het meer in het zeer sfeervolle El Remate, nabij Tikal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  El Remate - (Tikal) / vrije dag

  image

  We raden je aan om vandaag direct na zonsopgang het park in te gaan (optioneel). Als de nevel laag hangt is de Gran Plaza omgeven door een mysterieuze sfeer. Wanneer je de 65 meter hoge Piramide IV beklimt, het hoogste pre-Columbiaanse bouwwerk van heel Amerika, zit je letterlijk in de wolken. Zodra het warmer wordt trekt de nevel op en komen de prachtige tempels langzaam te voorschijn. Voor, naast en achter je zie je jungle, zover het oog reikt! Je hebt de hele dag de tijd om deze magische plek in je eigen tempo te beleven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Flores

  image

  We reizen verder naar het nabij gelegen Flores. Flores is een klein schiereiland in het meer van Petén Itzá. Er hangt hier een fijne sfeer en je vind hier prachtig gekleurde huisjes. Je kunt hier rustig rondstruinen door de smalle straatjes rondom het kerkplein, of heerlijk een terrasje pakken met uitzicht over het meer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Naar Lanquin

  image

  Over verharde en onverharde wegen rijden we verder naar Lanquin. Lanquín is een klein dorpje gelegen midden in de groene natuur van Guatemala. Je merkt meteen dat het hier veel warmer is dan in de hooglanden, omdat het zich in de diepe valleien tussen de bergen bevindt. 

  image

  Vanuit Lanquin is er van alles te ondernemen; De watervallen van Semuc Champey, de grotten van Lanquin, of zak in een autoband de rivier af die langs de accommodatie loopt. Ook een heerlijke plek voor een frisse duik.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Lanquin / Semuc Champey (optioneel)

  image

  Vandaag heb je de mogelijkheid om Semuc Champey te bezoeken. Dit is misschien wel een van de mooiste plekjes van Guatemala. Midden in de jungle liggen hier blauwgroen gekleurde waterplateaus. Je bezoekt een uitzichtpunt, waar je de mooiste foto's schiet. Ook kun je na een zware klim een verfrissende duik nemen in deze prachtige wateren. 

 • 9

  Lanquín / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag een vrije dag ter besteding en in de omgeving van Lanquín heb je voldoende mogelijkheden om er op uit te trekken. De omgeving verleent zich goed uitstekend voor een mooie wandeling of een frisse duik in de rivier die langs het dorp loopt. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Biotopo del Quetzal

  image

  We rijden verder zuidwaarts naar Biotopo del Quetzal. Dit natuurreservaat is beschermd gebied voor de flora en fauna van het gebied waaronder, de iconische vogel, de quetzal. Deze prachtige vogel heeft een felgekleurd groen en rood verenkleed met een lange staart en was zeer geliefd bij de Maya's. De lokale valuta is vernoemd naar deze vogel en je vindt hem terug op het briefgeld.

  image

  Vandaag kun je een korte wandeling maken door het nevelwoud op zoek naar de bijzondere quetzal. Onderweg kom je verschillende tropische planten en bloemen tegen, zoals orchideeën, varens en bromelia's. Je kunt wandelen over verschillende paden, verhard en onverhard. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar het meer van Atitlán

  image

  Vandaag rijden we naar het Meer van Atitlán in Guatemala. Dit meer wordt ook wel ‘De Parel van de Westelijke Hooglanden’ genoemd en je zult snel zien waarom. Het ligt namelijk tussen drie imposante vulkanen en de kleur van het water verandert voortdurend. Je verblijft drie nachten in Panajachel, dat gelegen is aan het Meer van Atitlán.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  meer van Atitlán / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de hele dag om het Meer van Atitlán en zijn pittoreske dorpjes te bezoeken. Je kunt een wandeling of een boottocht maken langs een aantal van de twaalf indianendorpjes aan de rand van het meer. Deze dragen allemaal de naam van een apostel. De dorpjes ademen een geheel eigen sfeer uit, niet in het minst door de fraaie, kleurrijke kleding van de bewoners.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  meer van Atitlán / vrije dag

  image

  Santiago Atitlán is het grootste dorp aan het meer. Je kunt hier een bezoek brengen aan het beeld van een religieus figuur, Maximón. Hij wordt vereerd, maar vertegenwoordigt ook het kwaad. Maximón wordt door één van de religieuze broederschappen verzorgd en tijdens je bezoek kun je hem drank en sigaretten offeren.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Antigua via markt van Chichicastenango

  image

  We vertrekken ’s ochtends vroeg om een bezoek te brengen aan het stadje Chichicastenango. Hier vindt op donderdag en zondag een kleurrijke en fotogenieke markt plaats. Chichicastenango is een belangrijk cultureel en religieus centrum van de Quiché-indianen, volgens wetenschappers de meest pure afstammelingen van de Maya's. Op het marktplein staat de Santo Tomás kerk tweemaal per week in het middelpunt van alle activiteiten.

  image

  Op de trappen verkopen vrouwen in bontgekleurde huipiles (bloezen) bloemen. In de kerk Santo Tomás oefent de indiaanse bevolking nog volgens eeuwenoude traditie haar half-heidense riten uit. In de loop van de dag maken we een rit van drie uur naar de koloniale stad Antigua, waar je twee nachten slaapt in een sfeervol hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Antigua / vrije dag

  image

  Waar je ook gaat, overal in Antigua zie je kloosters, kerken en gebouwen in koloniale stijl. De meeste kerken zijn zeer fraai gedecoreerd en een lust voor het oog. Andere kerken en gebouwen zijn door de talrijke aardbevingen ruïnes geworden, maar desondanks blijft Antigua een heerlijke stad om in rond te wandelen. Antigua is de bakermat van de jade-industrie. Het is dan ook heel leuk om één van de vele jadefabriekjes te bezoeken. Hier zijn de kostbare stenen in allerlei kleurschakeringen te bewonderen, van groen tot grijs en van zwart tot goud.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  vlucht naar Amsterdam

  image

  We rijden terug naar de luchthaven van Guatemala-Stad en nemen afscheid van dit prachtige land. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse strandverlenging El Paredon

  2-daagse strandverlenging El Paredon

  Als je nog wat langer wilt genieten van al het moois dat Guatemala te bieden heeft dan kun je nog 2 nachten aan de stranden van El Paredon verblijven. Je kunt hier nog even heerlijk zonnen en zwemmen in het water van de zee. El Paredon heeft een gezellig dorpsplein en het biedt een kleine verscheidenheid aan restaurants en leuke strandbarretjes. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, transfers en exclusief ontbijt.


  - 2-daagse strandverlenging El Paredon 2 dagen v.a. € 275,-
  - 2-daagse strandverlenging El Paredon (1 persoon) 2 dagen v.a. € 350,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 16

  Vrij verblijf El Paredon

  image

  Vanuit Antigua wordt je naar El Paredon gebracht waar je vervolgens 2 dagen ter besteding hebt. De omgeving van El Paredon staat bekend om zijn geweldige surfmogelijkheden. Het mooie strand, de zee en de daarbij behorende golven nodigen uit voor een surfles. Er zijn in de omgeving voldoende surfscholen die tegen gunstige tarieven lessen aanbieden. Daarnaast kun je veel leuke activiteiten ondernemen, zoals een mangrove tour, of een tour naar een plek waar de schildpadden komen voeden en standup paddeling in de mangrove, 

 • 17

  Vrij verblijf El Paredon

  image

  Heb je geen zin in iets actiefs? Dan verleent de accommodatie en het strand zich uitstekend voor een ontspannen afsluiting van je reis. 

 • 18

  Vlucht naar Amsterdam

  image
 • 19

  Aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Bezoek aan de wereldberoemde Mayaruïnes van Tikal inclusief entree
 • Maak kennis met avontuurlijk, divers en kleurrijk Guatemala
 • Uitstekende combinatie tussen cultuur en natuur
 • Veel wandelmogelijkheden door afwisselende gebieden.
 • Op zoek naar de Quetzal tijdens een bijzonder verblijf in Biotopo del Quetzal
 • Wandelen en zwemmen in het natuurfenomeen Semuc Champey
 • Voldoende vrije tijd om er zelf op uit te trekken
 • Leer de vriendelijke lokale bevolking kennen
 • Bezoek aan minder bekende en authentieke stadjes in Guatemala
 • Gevarieerde reis met wandelingen én ontspannen dagen aan een meer
 • Een ontspannen verblijf aan het prachtige Meer van Atitlán

Rondreis Guatemala

Het kleurrijke hart van de Maya-wereld

image
17 dagen vanaf € 1.998
Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 15 september: Inspiratiedag, Sawadee kantoor, Amsterdam
 • 28 september: Indonesië & Peru presentatie, Sawadee kantoor Amsterdam
 • 12 oktober: Inspiratiedag, Schouwburg Odeon, Zwolle
 • 24 november: Reisevent, DeFabrique, Utrecht

Meld je gratis & vrijblijvend aan.