< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Montse Reisbegeleidster Latijns Amerika

Hola, ik ben Montse...nee niet Colombiaans, of Argentijns, ook niet uit Costa Rica...ik ben Spaanse en ontzettend dol op Latijns Amerika. Lange tijd voelde ik me aangetrokken om steeds Midden- en Zuid Amerika te bezoeken, onbewust wel, maar nu is het meer dan een gevoel geworden, het is een feit dat ik van al die mooie landen hou. En wat een mazzel en eer om die prachtige landen aan jullie te mogen laten zien. Als je aan mij vraagt wat mijn favoriete bestemming is, kan ik je geen antwoord geven. Het is namelijk per keer verschillend! Colombia vanwege zijn authenticiteit en prachtige afwisseling, Peru om zijn hoogtepunten en heerlijke cuisine, Nicaragua vanwege zijn ruwe vulkanische landschappen, Patagonië door zijn mooiste wandelingen en Belize vanwege zijn langzame tempo en de prachtige onderwaterwereld. Ik kan nog lang door gaan hoor... Ga je met me mee op ontdekkingsreis?

Langs de Pan-American Highway

Ik ben een Latijns Amerika gek. Ik weet niet precies hoe dat is begonnen ? misschien komt het doordat ik zelf Spaanse ben, maar eerlijk gezegd is het vooral een gevoel. Ik heb tussendoor ook andere continenten bezocht, prachtig vond ik die hoor, alleen het voelde als vreemdgaan?.ik vond het lang niet zo speciaal als wanneer ik in een latino-land ben. Wanneer het vliegtuig landt voel ik het al gelijk, de sfeer, de mensen, het ongeregelde, de vriendelijkheid?

De juiste ingrediënten voor een perfecte ?cocktail- reis?: vulkanen, jungle, dieren, oude indianen, verloren steden, Caribische stranden, koloniale steden, goed eten, mensen en hun cultuur?laten we het noemen: cocktail Trans Midden Amerika.

Vroeger dacht ik dat ik per reis of vakantie beter maar één land kon bezoeken. Ik dacht dat ik op zo´n manier het beste uit een land kon halen en dat ik het zo voor de volle 100% zou beleven. Na mijn eerste Transmidden Amerika reis ben ik van gedachten veranderd. Het is fantastisch om in een maand tijd een beetje van 5 landen te mogen proeven! Je ziet niet alles, nee, maar je proeft van alles een beetje, je ontdekt de verschillen per land, elke dag is een nieuwe ervaring en het is een afwisselende route met veel bekende én onbekende hoogtepunten.
De natuur langs deze route is prachtig, vol afwisselende landschappen. Je staat er zelf middenin op zoek naar veel soorten dieren die je soms zomaar aan de kant van de weg vindt, maar waar je soms ook dagen naar moet zoeken.
Wat ik persoonlijk het leukst vind zijn de mensen. Hun blik, hun eenvoud, hun manier van denken, tradities, de klederdracht en hoe zij met de tijd meegaan. Ik vind het heerlijk om ergens op een pleintje te zitten en naar de mensen te kijken of een praatje met ze maken. Zij hebben altijd veel te vertellen. Trouwens, niet alleen de mensen van nu boeien me maar de mensen van toen ook, de Mayas. Het is een must om boven aan een tempel in Tikal te zitten laat in de middag, in alle rust genietend van de mystiek van de entourage, luisterend naar de junglegeluiden met de prachtige ondergaande zon. Ik krijg de rillingen van de gedachte hoe machtig het daar moest zijn geweest en hoe prachtig het toen was en nu nog is.

Als ik in Midden Amerika ben geniet ik van een soort andere wereld, hoe kan ik het uitleggen??je gaat een beetje terug in de tijd ?.als ik dit schrijf wil ik gelijk in het vliegtuig stappen en teruggaan?ga je mee??

Rondreis Trans-Midden-Amerika

Langs de Pan-American Highway

image
31 dagen vanaf € 2.898
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

  • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
  • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
  • Doe inspiratie op voor je volgende reis
  • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.