< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – San José (Costa Rica)

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. San José is gelegen in een vallei te midden van koffieplantages en omringd door bergen met vulkanen. We overnachten in een hotel in een rustige wijk net buiten het centrum.

 • 2

  Via Poas vulkaan naar la Fortuna

  image

  In de ochtend rijden we hoog de bergen in tot boven de wolken. Hier ligt op 2704 meter de vulkaan Poás, met een krater van wel een kilometer doorsnee. We maken een eenvoudige wandeling naar de bubbelende krater die is gevuld met een bijna fluorescerende groene vloeistof en echt bijzonder is. Daarna rijden we verder naar Fortuna.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  la Fortuna / vrije dag

  image

  Op korte afstand van het dorpje Fortuna ligt de vulkaan de Arenal, één van de bekendste vulkanen in Costa Rica. De 1633 meter hoge vulkaan heeft nog steeds zijn typisch conische vorm. Tot 2010 stootte de Arenal grote rookpluimen en lava uit, soms gepaard gaand met luide knallen of een diep gerommel. Helaas is dat momenteel niet meer het geval. Je kunt in de buurt nog wel mooi wandelen, maar stromende lava is er momenteel niet te zien.

  image

  Zeer apart is het bezoek 's avonds aan Baldi: thermale bronnen aan de voet van de Arenal. Terwijl je onder een door de vulkaan verwarmde waterval zit heb je een mooi uitzicht op de Arenal. In de omgeving van Fortuna kun je ook te voet of te paard een hoge waterval bezoeken. En wat is heerlijker dan een frisse duik in de poel aan de voet van de waterval? Je kunt ook een excursie maken naar Caño Negro in de buurt van de Nicaraguaanse grens. Per boot ga je op zoek naar de vele vogels die het gebied rijk is.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Bezoek Caño Negro / €45,00 per persoon

  Caño Negro

  Een bezoek aan Caño Negro is een absolute aanrader voor natuur- en vogelliefhebbers. In dit waterrijke gebied wonen onder andere luiaards, apen, kaaimannen en leguanen en je ziet hier vooral veel verschillende vogelsoorten. Ook de flora in dit meest vochtige gedeelte van Costa Rica is zeer bijzonder. Het reservaat ligt in het noorden van Costa Rica bij de Nicaraguaanse grens. Bij Caño Negro aangekomen gaan we aan boord van de boot en onder begeleiding van een Engelssprekende natuurgids varen we het natuurgebied in. Op de oever van de rivier genieten we van onze lunch. Bij de excursie is het transport, de boottocht, de lunch en een Engelssprekende natuurgids inbegrepen. Als je ervoor kiest om een soortgelijke excursie ter plekke te boeken, maak je de excursie in grote (internationale) groepen zonder veel persoonlijke aandacht. Als je besluit om de excursie met Sawadee te maken, deel je een boot met alleen je eigen groep en heb je de beschikking over een zeer goede natuurgids die veel ervaring heeft met Nederlandse groepen. Omdat de groep klein is, zul je veel meer te weten komen over de natuur dan wanneer je in een grote internationale groep door het gebied vaart. We raden je daarom aan om deze excursie al bij boeking aan te vragen.

  Voor deze excursie geldt een minimum van 3 personen. Indien het minimum niet behaald wordt, word je ongeveer 3 weken voor vertrek opgebeld en krijg je de kosten teruggestort op je rekening.

 • 4

  naar Monteverde

  image

  We gaan vandaag op pad naar het beroemde nevelwoud van Monteverde. Het is hier een stuk vochtiger en het weer verandert er snel: wind, regen en zon wisselen elkaar af. Het park staat bekend om zijn enorme verscheidenheid aan flora en fauna. Wat dit regenwoud zo anders maakt zijn de ongelooflijk groene kleurschakeringen op de verschillende niveaus van het woud. Dit is groen in honderden varianten, vooral door de bromeliagroei. Een boom is niet zomaar een boom, maar een micro-ecosysteem waarop honderden andere plantensoorten hun plaats innemen. Ook orchideeën groeien er weelderig. Het is hier dan ook schitterend wandelen. We verblijven twee nachten in Monteverde.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Monteverde / vrije dag

  image

  Monteverde is één van de beste plaatsen in Costa Rica om de quetzal waar te nemen. Deze prachtige vogel heeft een felgekleurd groen en rood verenkleed met een lange staart en was zeer geliefd bij de Maya's. Bij de ingang van het park hangen bakjes gevuld met suikerwater waar kolibries op afkomen. De kleinste kolibrie is niet groter dan een duimnagel en de grootste in Costa Rica is de prachtige paarse Sabelvleugel. Die komt vooral in Monteverde voor, is ca. 15 cm lang en heeft een fel paars lichaam met donkergroene vleugels.

  image

  Heel interessant is ook een bezoek aan de vlindertuin, El Jardín de las Mariposas, waar vlinders uit de hele wereld gehouden worden. Vlak bij Monteverde is de “Sky Walk”; over hangende bruggen op 40 meter hoogte wandel je tussen de boomkruinen. De waaghals mag de spannende Canopytour niet missen. Hangend in een tuigje glijd je via een kabel op 40 meter hoogte van het ene platform naar het andere. Het uitzicht is fenomenaal en je voelt je als Tarzan of Jane! Deze activiteiten zijn optioneel.

 • 6

  naar Rincón de la Vieja

  image

  ’s Ochtends rijden we in ongeveer vier uur naar het berggebied rondom de vulkaan Rincón de la Vieja, een natuurgebied met veel vulkanische activiteit, waar tientallen rivieren en beken ontspringen. We overnachten in een sfeervolle houten lodge met zwembad. Vanuit de lodge heb je een schitterend uitzicht op de omliggende omgeving die je te paard of te voet kunt verkennen.

  image

  In het vlakbij gelegen nationaal park Rincón de la Vieja kom je op verschillende plaatsen vulkanische activiteit tegen: borrelende modderpoeltjes en vele dampende bronnen, die je het gevoel geven dat je in een sauna bent. In dit park komen veel neusbeertjes voor en ook Costa Rica's nationale bloem: de guaria morada, purperen orchidee.

 • 7

  naar San José

  image

  Vandaag rijden we terug naar San José, waar we in de middag aankomen.

 • 8

  vlucht naar San Salvador - Apaneca (El Salvador)

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg. We vliegen eerst naar San Salvador, de hoofdstad van El Salvador. Vervolgens reizen we naar Apaneca. Vanaf  de luchthaven rijden over een prachtige route door de bergen en langs koffieplantages. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Apaneca / optionele wandelingen

  image

  In Apaneca is er veel te beleven. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een wandeling te maken in het Imposible National Park. Dit park is een tropisch woud met een grote variatie aan planten en dieren. Naast het variërende wildleven zijn de vergezichten werkelijk prachtig. Je kunt hier wandelen over verschillende paden naar uitzichtpunten, zwemmen in rivieren en watervallen bezoeken. 

  image

  een andere optie is het Cerro Verde National Park. Hier vind je vulkanen zoal Izalco en Santa Ana. Je kunt de Santa Ana vulkaan tot aan de krater beklimmen! De omgeving tijdens de wandeling is prachtig. Eenmaal aangekomen bij de top heb je een adembenemend uitzicht over de krater. In het nationale park vind je ook een vogelreservaat waar je wel 17 verschillende kolibirie soorten kunt zien!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Apaneca / vrije dag

  image

  Vandaag kun je ervoor kiezen om een koffie finca te bezoeken of door de boomtoppen te zweven tijdens een canopy tocht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Naar Suchitoto

  image

  Suchitoto ligt vlakbij het stuwmeer “Lago de Suchitlán”. Een boottochtje over het meer is een aanrader, met name rond zonsondergang. Je ziet vaak veel vogels, en de schittering van de ondergaande zon op het meer is een prachtig gezicht. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Suchitoto / vrije dag

  image

  Het centrale plein is erg gezellig met diverse restaurantjes en barretjes. Je kunt hier lekker een terrasje pakken en verschillende musea bezoeken. Vandaag kun je er ook voor kiezen om een stadtour te maken met een lokale gids.Of je kunt deelnemen aan een Indigo workshop. Hier kun je een wit t-shirt blauw maken door een soort verf die wordt gehaald uit de Xiquilite plant.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Copan (Honduras)

  image

  Vandaag rijden we naar Copán in Honduras. Copán was vroeger de meest zuidelijk gelegen Mayastad en kende haar bloeiperiode tussen 465 en 800 na Christus. We overnachten in een gezellig hotel in Copán.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Copán / vrije dag

  image

  Je hebt de hele dag om de ruïnes van Copán te bezoeken. De Maya-kunst bereikte in Copán haar hoogtepunt. Je ziet hier zeer gedetailleerde beeldhouwwerken op tempels, trappen en gebouwen en er bevinden zich meer hiërogliefen en gebeeldhouwde monumenten dan in alle andere Maya-steden. De drie meter hoge afbeeldingen in steen zijn uniek in hun soort: afbeeldingen van figuren en dieren en koninklijke portretten met inscripties van geboortedata, huwelijken en overlijdensdata. De langste tot nu toe bekende Maya-tekst bevindt zich op een gigantische trap van 72 treden overdekt met 2500 afzonderlijke hiërogliefen

  image

  Naast het bewonderen van de ruïnes kun je in de omgeving van Copán ook heerlijk wandelen. Ook zeer de moeite waard is een tour waarbij je meer leert over hoe de arme bevolking dagelijks het hoofd boven water houdt. Veel ouders zijn te arm om schoolboeken te kopen voor hun kinderen. Iedereen die deelneemt aan de tour krijgt een nieuw schoolboek waarin je je naam kunt zetten en iets voor het kind dat het boek gaat ontvangen.Ook kun je een heerlijk ontspannend bezoek brengen aan warmwaterbronnen in de omgeving. 

 • 15

  via Pulhapanzak watervallen naar Tela

  image

  Onderweg naar Tela bezoeken we de Pulhapanzak watervallen. De 43 meter hoge waterval is indrukwekkend. De waterval heeft ook een belangrijke culturele plaats in de geschiedenis van Honduras, omdat de Maya's hier ook heen kwamen om te ontspannen. De wandelpaden komen dicht bij de watervallen. Ook kun je hier zwemmen. Vervolgens rijden we door naar Tela. We verblijven drie nachten in een hotel op vijf minuten lopen van het strand. 

 • 16

  Tela / vrije dag

  image

   Vanuit Tela kun je mooie snorkel excursies maken waarbij je het prachtige koraal van Honduras kunt ontdekken. Je kunt er ook voor kiezen om het Garifuna Museum te bezoeken. De Garifuna's is een etnische groepering in Caribisch gebied. Je leert hier alles over de geschiedenis en cultuur van deze oorspronkelijke bewoners.

  image

  Je kunt er vandaag ook voor kiezen om het Punta Sal National Park te bezoeken. Het nationale park is opgebouwd uit 14 verschillende ecosystemen, inclusief mangroves, regenwoud, nevelwoud, lagunes en kust inhammen. Vroeger werden deze kust inhammen gebruikt door piraten die er met hun nieuwe buit onderdoken. Tijdens een wandeling door het nationale park kun je brulrapen tegenkomen. Houd je ogen dus goed open. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Tela / vrije dag

  image

  Vandaag heb je nog een laatste dag in Honduras om heerlijk te relaxen en alle indrukken op je in te laten werken. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar Rio Dulce (Guatemala)

  image

  De reis gaat verder naar het plaatsje Río Dulce nabij het Izabalmeer. We overnachten in een hotel met zwembad, gelegen aan het meer. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Rio Dulce / vrije dag

  image

  Vandaag kan je een uitstapje naar Livingston maken waar de Garifuna-gemeenschap (afstammelingen van Spaanse slaven) woont. Ook een kajaktocht of een mooie wandeling behoren tot de mogelijkheden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om even lekker een dagje te relaxen.

 • 20

  naar Tikal

  image

  In dit natuurreservaat liggen de wereldberoemde Mayaruïnes, diep verscholen in het tropische regenwoud van El Petén. In het gehele reservaat zijn ruim drieduizend bouwwerken ontdekt, waaronder vele tempels, offerplaatsen en paleizen. Het centrale gedeelte wordt gedomineerd door vijf reusachtige tempels, waarvan de hoogste maar liefst 65 meter is.

  Tikal

  image

  Als je wilt kun je een Engelstalige gids huren die uitleg geeft over de fraaie Mayabouwwerken en de diverse planten en dieren die je tegenkomt. Je kunt flink door het gebied wandelen en diverse tempels beklimmen. Om je heen hoor je brulapen, toekans en papegaaien, die een ware kakofonie aan geluiden voortbrengen. Terwijl de meeste bezoekers in Flores overnachten en dagtripjes naar Tikal maken, overnachten wij twee nachten in het park op loopafstand van de ruines. Zo kun je rond zonsondergang rustig rondwandelen, zonder veel andere toeristen, die dan allang weer vertrokken zijn.

 • 21

  Tikal / vrije dag

  image

  We raden je aan om vroeg op te staan en vlak na zonsopgang het park in te gaan. Als de nevel laag hangt lijkt het wel een ander park, omgeven door een mysterieuze sfeer. Wanneer je de 65 meter hoge Piramide IV, het hoogste pre-Columbiaanse bouwwerk van heel Tikal, beklimt, zul je merken dat je letterlijk in de wolken zit. Pas zodra het warmer wordt, trekt de nevel op en komen de prachtige tempels te voorschijn. Voor je zie je, zover het oog reikt, jungle! Je hebt de hele ochtend nog de tijd om te genieten van deze magische plek.

 • 22

  Naar Lanquin

  image

  Lanquín is een klein dorpje gelegen midden in de groene natuur van Guatemala. Je merkt meteen dat het hier veel warmer is dan in de hooglanden, omdat het zich in de diepe valleien tussen de bergen bevindt. 

  Vanuit Lanquin is er van alles te ondernemen; zo kun je de spectaculaire watervallen van Semuc Champey bezoeken. Ook loopt er vlak langs het dorp een rivier. 

 • 23

  Lanquin / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de mogelijkheid om Semuc Champey te bezoeken. Dit is misschien wel een van de mooiste plekjes van Guatemala. Midden in de jungle liggen hier blauwgroen gekleurde waterplateaus. Je bezoekt een uitzichtpunt, waar je de mooiste foto's schiet. Ook kun je na een zware klim een verfrissende duik nemen in deze prachtige wateren.

 • 24

  Naar Biotopo del Quetzal

  image

  We rijden verder naar Biotopo del Quetzal. Dit natuurreservaat is beschermd gebied voor de flora en fauna van het gebied waaronder, de iconische vogel, de quetzal. Deze prachtige vogel heeft een felgekleurd groen en rood verenkleed met een lange staart en was zeer geliefd bij de Maya's. De lokale valuta is vernoemd naar deze vogel en je vindt hem terug op het briefgeld..

 • 25

  Biotopo del Quetzal / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een wandeling maken door het nevelwoud op zoek naar de bijzondere quetzal. Onderweg kom je verschillende tropische planten en bloemen tegen, zoals orchideeën, varens en bromelia's. Je kunt wandelen over verschillende paden, verhard en onverhard. Je bepaalt zelf hoelang en hoever je wandelt.

 • 26

  naar het meer van Atitlán

  image

  Vandaag rijden we naar het Meer van Atitlán in Guatemala. Dit meer wordt ook wel ‘De Parel van de Westelijke Hooglanden’ genoemd en je zult snel zien waarom. Het ligt namelijk tussen drie imposante vulkanen en de kleur van het water verandert voortdurend. Je verblijft twee nachten in Panajachel, dat gelegen is aan het Meer van Atitlán.

 • 27

  meer van Atitlán / markt van Chichicastenango

  image

  Vandaag heb je in de middag te tijd om om het Meer van Atitlán en zijn pittoreske dorpjes te bezoeken. Je kunt een wandeling of een (zonsondergang)boottocht maken langs een aantal van de twaalf indianendorpjes aan de rand van het meer. Deze dragen allemaal de naam van een apostel. De dorpjes ademen een geheel eigen sfeer uit, niet in het minst door de fraaie, kleurrijke kleding van de bewoners.

  image

  We vertrekken ’s ochtends vroeg om een bezoek te brengen aan het stadje Chichicastenango. Hier vindt op donderdag en zondag een kleurrijke en fotogenieke markt plaats. Chichicastenango is een belangrijk cultureel en religieus centrum van de Quiché-indianen, volgens wetenschappers de meest pure afstammelingen van de Maya's. Op het marktplein staat de Santo Tomás kerk tweemaal per week in het middelpunt van alle activiteiten.

  image

  Op de trappen verkopen vrouwen in bontgekleurde huipiles (bloezen) bloemen. In de kerk Santo Tomás oefent de indiaanse bevolking nog volgens eeuwenoude traditie haar half-heidense riten uit. 

 • 28

  naar Antigua

  image

  Het straatbeeld van Antigua wordt bepaald door kloosters, kerken en gebouwen in koloniale stijl. De meeste kerken zijn zeer fraai gedecoreerd en zijn een lust voor het oog. Andere kerken en gebouwen zijn door de talrijke aardbevingen vervallen tot ruïnes, maar desondanks blijft Antigua een heerlijke stad om in rond te wandelen. Antigua is ook de bakermat van de jade-industrie, en het loont zeker de moeite om een van de jadefabriekjes te bezoeken. Hier zijn de kostbare stenen in allerlei kleurschakeringen, van groen tot grijs en van zwart tot goud, te bewonderen. In Antigua verblijven we twee nachten in een sfeervol hotel in koloniale stijl.

 • 29

  Antigua / vrije dag

  image

  Wanneer je van wat meer avontuur houdt, kun je een van de vulkanen die Antigua omringen, beklimmen. De tocht over de Pacayavulkaan is goed te doen en een bijzondere ervaring. 

 • 30

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Vanuit Guatemala Stad vertrekt onze vlucht via Houston terug naar Amsterdam. Voor de exacte gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 31

  Aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Veel afwisseling: indianenmarkten, koloniale steden, regenwoud, vulkanen en stranden
 • Twee overnachtingen in Lanquin in het hart van Guatemala
 • Rondreis door 4 landen: Costa Rica, El Salvador, Honduras én Guatemala
 • Zeer complete rondreis door Midden Amerika
 • Bijzondere overnachting midden ín het park van Tikal, vlakbij de ruïnes
 • Bijzondere overnachting in koloniaal Suchitoto
 • Unieke overnachtingen in Eco lodges/hotels in La Fortuna en Rio Dulce
 • Entree inclusief voor Rincón de la Vieja, Poás vulkaan, Copán en Tikal (1 dag)
 • Langs hoogtepunten van Costa Rica: La Fortuna, Monteverde en Rincon de la Vieja
 • Binnenlandse vlucht van San José naar San Salvador om reisduur te beperken
 • Ontspannen aan de Caribische kust van Tela (Honduras) waar je prachtig kunt snorkelen
 • Verblijf in El Salvador, in de prachtige bergachtige omgeving van Apaneca
 • Bezoek aan de kleurrijke koloniale stad Antigua
 • Mogelijkheden om verschillende actieve vulkanen te zien
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Rondreis Trans-Midden-Amerika

Langs de Pan-American Highway

image
31 dagen vanaf € 2.798 € 2.748
Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een droomreis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!