< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Lima

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute. In Lima overnacht je in het Swissôtel.

  NB. Op deze reis is géén Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig. Alle transfers worden begeleid door een lokale Engelssprekende host. Vanaf het moment dat je aan boord stapt van de ‘ La Estrella Amazonica’ wordt de reis begeleid door een ervaren, lokale Engelssprekende gidsen.

  Wij proberen de standaard hut te reserveren. Indien dit niet mogelijk is nemen we contact met je op.

  Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels.


 • 2

  vlucht naar Iquitos / aan boord van La Estrella Amazonica

  image

  Op de tweede dag vliegen we, in zo'n anderhalf uur, over de Andes naar Iquitos. Hier breng je een bezoek aan het zeekoeien opvangcentrum en aan een klein museum waar je meer zult leren over de geschiedenis van de lokale stammen. Vervolgens stappen we aan boord van La Estrella Amazonica die langzaam de Amazone afvaart richting de samenvloeiing van de rivieren Marañón en Ucayali. Tijdens deze tocht kun je genieten van de prachtige sterrenhemel en de indrukwekkende verhalen van de lokale gidsen.

 • 3

  samenvloeiing van de Amazone en de Ucayali

  image

  Een prachtig panorama van de jungle. Dit zal je uitzicht zijn wanneer je wakker wordt op de eerste ochtend op de Amazone. We varen verder richting de samenvloeiing van Ucayali en Marañón, de plaats waar de Amazone rivier is ontstaan. Tijdens ons Amazone avontuur stappen we verschillende keren over naar kleinere excursieboten om de kronkelende zijrivieren te betreden en verschillende moerasvogels te spotten. Zoals bijvoorbeeld de groene ibis, de wielewaaltroepiaal, de Zwartkapdonacobius en de Geelkopcaracara.

  image

  Eenmaal op de Ucayali rivier bestaat er de mogelijkheid dat we grijze rivierdolfijnen en roze Amazone dolfijnen spotten. Later op de dag hebben we een excursie in het omliggende regenwoud, waar we op zoek gaan naar gigantische waterlelies en wilde dieren, zoals apen en luiaards.

 • 4

  Ucayali rivier / Pacaya-Samiria reservaat

  image

  Deze dag zal in het teken staan van het spotten van bijzondere dieren. Na een rustgevend ontbijt langs de zwartwater Sapote kreek bevaren we met de excursie boten een kleine zijrivier van Ucayali op zoek naar dieren als apen, luiaards en veel verschillende vogels. We varen verder naar het Pacaya-Samiria Reservaat.

  image

  Een excursie door het grootste ‘wetland’ reservaat van Peru geeft ons de mogelijkheid om o.a. rode brulapen en doodshoofdaapjes te zien. Tijdens een bootexcursie op het Caro Lake bestaat de kans dat we verschillende dieren tegen komen, zoals kaaimannen, reuzenotters, kikkers en andere nachtdieren.

 • 5

  Pacaya-Samiria reservaat

  image

  Vandaag zal je het hart van het Pacaya-Samiria reservaat bereiken: de Pacaya rivier. Een verscheidenheid aan vogels kan je hier spotten, zoals reigers en leljacana’s. Wandel door het regenwoud waar je totaal andere planten kunt tegenkomen dan je tijdens de cruise ziet. ’s Middags, na een stevige lunch, zal een deskundige natuurkenner ons meenemen op excursie waar we o.a. geelvleugelara’s, hoatzins en moerasbuizerds kunnen vinden.

 • 6

  Pacaya-Samiria reservaat

  image

  Na een vroeg ontbijt stappen we wederom over op de excursieboten om nog verder door het hart van de uitgestrekte ‘wetlands’ te varen. In het doolhof van waterwegen zullen we verschillende bijzondere vogels en primaten tegenkomen. Onderweg stoppen we bij een parkwachtersstation om een verfrissende duik te maken. Eenmaal teruggekeerd op de boot kan je relaxen en lunchen.

 • 7

  Ucayali rivier / Pacaya-Samiria reservaat

  image

  Deze ochtend varen we stroomafwaarts en krijg je de kans om een kijkje te nemen in het leven van de “Ribereño” (mensen die langs de rivier wonen). Een lokale gids zal ons door een dorpje langs de rivier leiden. Tijdens dit bezoek heb je verschillende mogelijkheden om te leren over de “Ribereño”. Leer over medische planten, bezoek een school of ga een potje voetballen met de lokale bevolking. Eenmaal terug op het schip kan je deelnemen aan een workshop lokale Peruaanse gerechten maken. Zodra het donker is, gaan we in de kleine boten op zoek naar nachtdieren, terwijl we luisteren naar alle indrukwekkende geluiden uit het regenwoud.

 • 8

  Amazone

  image

  We staan vroeg op voor een excursie vogels spotten langs de rivier Yarapa. Na deze actieve ochtend en een stevig ontbijt, ga je verder naar het Ubos Lake waar je met geluk piranha’s kunt vangen die je tijdens het diner kunt opsmullen. ’s Avonds genieten we met z’n allen aan boord van La Estrella Amazonica van het afscheidsdiner.

 • 9

  vlucht naar Amsterdam via Lima

  Vandaag keren we terug naar Iquitos. Vanaf hier vliegen we naar Lima. Hier heb je nog gedurende de hele dag een kamer tot je beschikking. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 10

  Aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

  Sommige activiteiten die tijdens deze reis worden ondernomen zijn afhankelijk van o.a. het weer. Daarom kan het voorkomen dat het programma iets aangepast wordt. Er wordt altijd naar gestreefd om alle aangeboden programmaonderdelen aan te bieden.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 10 deelnemers
 • Voor €3998,- kun je mee met deze unieke Amazonecruise
 • Alle maaltijden aan boord inclusief in de reissom
 • 7 nachten op de comfortabele rivierboot 'La Estrella Amazonica'
 • Maximaal 31 personen aan boord, 5 hutten beschikbaar voor Sawadee, vol = vol
 • Het reisgezelschap is internationaal en de voertaal is Engels
 • Op zoek naar wilde dieren als luiaards, apen en allerlei bijzondere vogelsoorten
 • De reis wordt begeleid door lokale Engelstalige gidsen en expeditieleiders
 • Tijdens de siësta genieten van de prachtige omgeving vanaf je eigen balkon
 • Meerdere excursies in werelds grootste ‘wetland’ reservaat; het Pacaya-Samiria reservaat
 • Geniet van de prachtige sterrenhemel vanaf het observatiedek
 • De kronkelende zijrivieren van Amazone betreden met kleine excursieboten
 • Kom in contact met de lokale bevolking van de rivierdorpjes
 • Bewonder de indrukwekkende samenvloeiing van Ucayali en Marañón rivieren

Rondreis Amazone Pop-Up

Niet boekbaar

Naar boven
 

20,20 aanbetalings-actie
Profiteer jij ook?

Maak nu je reisplannen voor volgend jaar concreet en profiteer van onze unieke '20,20 actie': iedereen die nu een reis boekt met vertrek in 2020, betaalt slechts €20,20 aan. En dit is in plaats van 20% van de reissom!