< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

Kamerindeling en éénpersoonskamer

Het is voor deze bestemming niet mogelijk een éénpersoonskamer te boeken.

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

We logeren vooral in lokale accommodaties. Daardoor steunen we de lokale economie, kunnen we sneller contact leggen met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie combineren we eenvoud en gezelligheid. Comfort is vaak minimaal maar we streven altijd naar een optimale prijs/kwaliteit verhouding. Soms hebben we privé-sanitair, soms gemeenschappelijk sanitair op de gang. Een warme douche is in theorie meestal beschikbaar, in de praktijk klopt dit niet altijd. Eenvoudig comfort, handdoeken zijn meestal niet beschikbaar.

Slapen in 3-, 4-, of meerpersoonskamers met regelmatig wisselende kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Afhankelijk van het aantal bedden per kamer en het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde kamerindeling soms onvermijdelijk. Soms is een overnachting bij plaatselijke bevolking mogelijk: basic comfort, géén sanitair. Tijdens de trekking slapen we in tenten: hier zijn slechts beperkte sanitaire voorzieningen, afhankelijk van de kampplaats. Een goede warme slaapzak en een matje worden voorzien door het trekkers-agentschap.

 Vervoer ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus, auto, te voet, ...) We maken zo veel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer. Het is goedkoop en goed georganiseerd, met variabel comfort. Soms luxueus, maar ook vaak ‘hotsend en botsend’ over slechte wegen. Transporttijden zijn soms lang en vermoeiend (minimaal één nachtbus (neem hier warme kleding voor mee), één lange busreis en enkele kortere trajecten). De grote wegen zijn meestal van goede tot zeer goede kwaliteit.

Om afgelegen plaatsen te verkennen of verschillende bezienswaardigheden te combineren op één dag kan het huren van een minibusje met chauffeur een alternatief zijn.. Op het Titicacameer varen we met een overdekte motorboot met plaats voor ca. 20 personen. Natuurlijk gaan we te voet: de Salkantaytrekking gebeurt op vrij grote hoogte (2.500 m tot 4.500 m), wat niet te onderschatten valt! We laten onze bagage dragen door paarden en muilezels. We dragen wel zelf onze dagbagage. 

Rondreis Peru Go-26

Actieve jongerenreis over de toppen van de Andes

image
22 dagen vanaf € 3.788
Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!