< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

De reisbegeleider coördineert de reis in overleg met alle deelnemers en regelt de praktische zaken ter plaatse. Hij is echter géén gids: Voor achtergrondinformatie over de bestemming en rondleidingen laten we liever lokale gidsen aan het woord. Wél vormt de reisbegeleider een brug tussen jou, de groep en het land met zijn bevolking. De reisbegeleider bereidt de reis op voorhand intensief voor. Natuurlijk laat hij genoeg ruimte voor initiatief van de groep: zo stel je mee de picknick samen, zoek je een leuk restaurant of kan je zelf een voorstel doen voor een leuke activiteit. De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig en hebben een door Toerisme Vlaanderen gecertificeerde opleiding van 2 jaar gevolgd. De opleiding legt vooral de nadruk op enerzijds contactgericht reizen met respect voor cultuur en natuur en anderzijds zowel praktische vaardigheden als theoretische achtergronden. De reisbegeleiders worden niet alleen klaargestoomd om alles op rolletjes te laten lopen, zij zorgen er ook voor dat jij en je groep een grensverleggend en duurzaam avontuur beleven.

 Beste reistijd

Het Andesgebergte heeft veel invloed op het klimaat in Peru. Deze immense bergketen verdeelt het land in uiteenlopende klimaatzones. Het kustgebied, dat voor een groot deel uit woestijn bestaat, is droog. In Lima valt jaarlijks niet meer dan 10 millimeter neerslag. In de hooggelegen Andes heersen overdag lentetemperaturen en 's middags als de zon schijnt, kan het er zelfs behoorlijk warm worden. 's Avonds als het donker wordt, koelt het snel en sterk af. De temperatuur kan dan beneden het nulpunt zakken en warme kleding is een vereiste! De meest geschikte reistijd wordt in Peru begrensd door het regenseizoen in de bergen, dat begint in november en duurt tot april.

Beste reistijd: droge tijd van mei t/m oktober. De temperaturen liggen in deze tijd weliswaar wat lager, maar de hemel is meestal onbewolkt en regenbuien zijn spaarzaam. Houd er wel rekening mee dat in de bergen regenbuien gedurende het gehele jaar kunnen voorkomen. De beste reistijd in Peru wordt duidelijk begrensd door het regenseizoen in de bergen, dat in november start en duurt tot april. In Puerto Maldonado valt de droge tijd van mei tot oktober. Aangezien het deel uitmaakt van het Amazone gebied, kunnen hier het hele jaar door buien vallen.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Alle Go-26-reizen zijn per definitie actieve reizen! Elke deelnemer van een Go-26 jongerenreis heeft minimaal een ‘normale’ conditie. Dit betekent dat er zeker sportieve momenten zullen worden ingelast, maar die voor iedere fitte persoon te doen zijn. We gaan soms enkele uren wandelen of fietsen; klimmen en dalen horen daarbij. Paden en wegen zijn over het algemeen in goede staat. Even belangrijk is een goede mentale instelling. We gaan immers op verkenning in een land met andere eetgewoonten en mogelijk een vreemde cultuur. De soms lange reisdagen, wisselende weersomstandigheden en eenvoudige accommodaties zijn onderdeel van het avontuur. Ook een open groepsgeest en een grote aanpassingsbereidheid worden op onze reizen steeds verwacht. 

Zwaarte Go-26 reis Peru


Deze reis is geschikt voor personen met een goede lichamelijke conditie. De trekking is stevig: de grote hoogte, het grillige klimaat, het aantal wandeluren … een sportieve instelling is dus zeker vereist. 

Hier een schets hoe de Salkantaytrekking er normaal uitziet: Dag 1 – 5 à 7 uur wandelen 


We worden ’s ochtends vroeg opgehaald in Cuzco en rijden naar Mollepata, waar we een 2,5 uur later aankomen. We hebben hier nog even de kans om een ontbijt te nemen (niet inbegrepen), of om nog even door het dorp te slenteren en voor de laatste bevoorrading te zorgen. Nog even verder op 4 wielen en 1,5 uur later komen we aan in Soraypampa, waar we toch al op 3800m hoogte zijn. Van hieruit zijn onze benen onze motor en klimmen we eerst 2 tot 3 uur tot Salkantay cocha/pampa. Daar wacht ons de lunch, vlakbij Salkantay Mountain en de gletsjer. Na de lunch volgt nog een stevige en steile klim van een kleine 3 uur naar de befaamde Salkantay-pas. Vergeet geen offer te brengen aan de apus of berggeesten! We sluiten de trekking af met een afdaling naar onze kampplaats in Huayracmachay op 3850m, of, afhankelijk van de omstandigheden, zelfs tot Andenes op 3100m. We genieten van de schitterende omgeving en stoppen nog even aan het prachtige meer bij de eerste kampplaats. Dag 2 – 8 à 9 uur wandelen 


Extra vroeg uit de veren, want het ontbijt wordt al om 5u30 geserveerd. Om 6u starten we immers weer voor een lange, maar niet zo heel erg zware dag. Vandaag wandelen we door de ‘wenkbrauw van de jungle’, het punt waar je van een berglandschap in het regenwoud stapt. Het grootste deel van de dag gaat het bergaf, een welkome afwisseling met de steile beklimmingen van dag 1. Let ook op de prachtige orchideeën die je her en der kan zien langs het pad. De lunch laat zich smaken in Collpachaca. Daarna gaat het verder omlaag tot het kleine jungle-dorpje ‘La Playa Sahuayaco’ op 2010m. In de late namiddag kunnen we bijkomen van de inspanningen, of nog even langs de rivier wandelen als we willen. Dag 3 – 6 à 7 uur wandelen
 


Na het ontbijt gaat het in stijgende lijn door de jungle naar Llactapata op 2700m. Let op de prachtige variatie aan bomen en planten: avocadobomen, bananenbomen, koffieplanten… We kunnen voor het eerst ook een verre blik werpen op Machu Picchu, je einddoel. Even genieten en dan gaat het een tweetal uurtjes erg hard naar beneden tot we het Machu Picchu Hydro-elektrische Station bereiken. Daar genieten we van de lunch om daarna het laatste loodje af te leggen over de treinsporen naar Aguas Calientes, waar we de nacht doorbrengen in een hostel. Dag 4 Machu Picchu - Cuzco 


Weer een dag voor de vroege vogels, ons ontbijt wacht om 5u ’s ochtends. We nemen één van de eerste bussen naar Machu Picchu, waar we een rondleiding krijgen van een Engelstalige gids voor zo’n 2 uurtjes. Daarna kunnen we zelf op ontdekkingstocht. We beklimmen de berg Wuayna Picchu, van waarop we een prachtig zicht hebben op de omgeving (hier worden per dag maar max. 400 mensen op toegelaten en daar kopen we dus een permit voor), en verkennen zelf het gebied. Na ons bezoek aan dit Peruaans Inca-monument gaan we weer met de bus naar Aguas Calientes, waar we nog een hapje eten en op de trein wachten die ons weer naar Cuzco brengt.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus, auto, te voet, ...) We maken zo veel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer. Het is goedkoop en goed georganiseerd, met variabel comfort. Soms luxueus, maar ook vaak ‘hotsend en botsend’ over slechte wegen. Transporttijden zijn soms lang en vermoeiend (minimaal één nachtbus (neem hier warme kleding voor mee), één lange busreis en enkele kortere trajecten). De grote wegen zijn meestal van goede tot zeer goede kwaliteit.

Om afgelegen plaatsen te verkennen of verschillende bezienswaardigheden te combineren op één dag kan het huren van een minibusje met chauffeur een alternatief zijn.. Op het Titicacameer varen we met een overdekte motorboot met plaats voor ca. 20 personen. Natuurlijk gaan we te voet: de Salkantaytrekking gebeurt op vrij grote hoogte (2.500 m tot 4.500 m), wat niet te onderschatten valt! We laten onze bagage dragen door paarden en muilezels. We dragen wel zelf onze dagbagage. 

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Te Gast In Peru & Bolivia

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

18 - 26 jaar Peru Go-26

Actieve jongerenreis over de toppen van de Andes

image
22 dagen vanaf € 3.539
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!