< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Peru Ruig en Ongerept reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Het Andesgebergte heeft veel invloed op het klimaat in Peru. Deze immense bergketen verdeelt het land in uiteenlopende klimaatzones. Het kustgebied, dat voor een groot deel uit woestijn bestaat, is droog. In Lima valt jaarlijks niet meer dan 10 millimeter neerslag. In de hooggelegen Andes heersen overdag lentetemperaturen en 's middags als de zon schijnt, kan het er zelfs behoorlijk warm worden. 's Avonds als het donker wordt, koelt het snel af. De temperatuur kan dan beneden het nulpunt zakken en warme kleding is een vereiste. De meest geschikte reistijd wordt in Peru duidelijk begrensd door het regenseizoen in de bergen, dat in december begint en duurt tot april. In deze periode zijn de wegen te modderig en soms onbegaanbaar. Daarom organiseren we deze reis alleen in de droge tijd.
Beste reistijd: droge tijd van mei t/m oktober. De temperaturen liggen in deze tijd weliswaar wat lager, maar de hemel is meestal onbewolkt en regenbuien zijn spaarzaam. Houd er wel rekening mee dat in de bergen regenbuien gedurende het gehele jaar kunnen voorkomen.

Klimaatgrafiek Lima

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Voor deze reis zijn een zeer goede conditie en gezondheid noodzakelijk, het is één van de zwaardere reizen in ons programma. De trektocht is fysiek zeer inspannend, je loopt gemiddeld zeven tot acht uur per dag over soms lastig terrein. Ervaring met bergwandelen is voor deze reis een vereiste. Indien je last hebt van je knieën is het zeker aan te raden om gebruik te maken van wandelstokken. Vanwege de vele regen zijn laarzen voor deze reis een must. Daarnaast is een flexibele instelling erg belangrijk! Je reist door een uniek, niet-toeristisch gebied, dus het spreekt voor zich dat dingen dan soms heel anders kunnen lopen dan gepland. Sanitaire voorzieningen zijn soms minimaal. Ook willen wij erop wijzen dat je individuele vrijheid tijdens de trektocht minder groot kan zijn dan je gewend bent en dat je meestal vroeg op moet staan. Houd er ten slotte rekening mee, dat je in een nevelwoud veel kans hebt op regen.

Reizen in Peru blijft erg avontuurlijk van aard. Het kan voorkomen dat we vanwege spontane stakingen of wegblokkades niet alle dagen de geplande route kunnen volgen. Dit houdt in dat zich in het programma wijzigingen kunnen voordoen. Uiteraard houden we zoveel mogelijk vast aan het originele reisschema. Dit vergt een flexibele houding.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

We maken tijdens de gehele reis gebruik van eigen vervoer, zodat we kunnen stoppen wanneer we dat willen. Om het aantal kilometers te beperken, maken we gebruik van een binnenlandse vlucht: Lima -Tarapoto. Deze vluchten wordt uitgevoerd met LAN Peru of Star Peru.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

Behoud van de bergbossen in Noordoost Peru - UCUMARI

De lange bergketens van noordoost Peru zijn bedekt met honderdduizenden hectares nevelwoud. De bossen, die zich hier tot op meer dan 3000 meter hoogte bevinden, herbergen een zeer bijzonder flora en fauna. De bomen op grotere hoogte zijn vaak klein en kronkelig, en helemaal bedekt met bromelia's, varens, mossen en orchideeën. Veel van deze plantensoorten komen nergens anders in de wereld voor. De bijzondere vegetatie zorgt ook voor een grote rijkdom aan dierensoorten. In het gebied leven o.a. jaguars, poema?s, vier soorten herten, brilberen, zes soorten apen en heel veel soorten vogels. De bijzonderste soort die we hier aantreffen is de geelstaartwolaap. Deze met uitsterven bedreigde aap komt alleen in de bergbossen van noordoost Peru voor, en waarschijnlijk slechts op een hoogte van meer dan 2000 meter. De laatste paar jaar neemt de bedreiging door extensieve veeteelt, inefficiënte landbouw en andere factoren echter zienderogen toe Sinds eind 2004 zet de Apenheul zich samen met de Nederlandse stichting UCUMARI en IUCN in voor de bescherming van de nevelwouden van Noordoost-Peru. Door intensief met de lokale bevolking samen te werken, hoopt men deze bijzondere bergbossen en al zijn dieren ook in de toekomst te kunnen behouden. Deze initiatieven richten zich op duurzaam ecotoerisme, ecologische koffieteelt, creatie van een beschermd natuurgebied en strategische landaankopen. De Chacha Trail en de koffieplantage die je bezoekt in Los Chilchos zijn op deze manier tot stand gekomen. Deze projecten helpen het nevelwoud te behouden en de lokale bevolking is verzekerd van een goed inkomen. Door aan deze reis deel te nemen steun je dus op een hele directe manier dit belangrijke project. Voor meer informatie www.IUCN.nl ; www.apenheul.nl en www.ucumari.org; www.avrodierennatuur.nl/dieren_in_nood/goede_doelen/dagboek_peru_geelstaartwolapen.aspx

Te Gast In Peru & Bolivia

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

Rondreis Peru Ruig en Ongerept

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!