< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Hosta Appartementen - Paramaribo

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad
  Deze appartementen liggen in het midden van Paramaribo! Hosta Appartementen biedt verschillende faciliteiten zoals: een Beautysalon, indoor zwembad en Restaurant De Rode Ibis waar u heerlijk kunt lunchen en dineren op een dakterras. De kamers zijn ruim en beschikken over een eigen badkamer, airconditioning, een kitchenette en wifi.
 •  

  Matapica tentenkamp - Matapica

  • image image
   gedeelde badkamer

  Na een avondtocht op zoek naar wilde nachtdieren, overnachten we een nacht op het strand van Matapica. Dit gebeurt in een tentenkamp met comfortabele hangmatten middenin de natuur. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit ook mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier.

 •  

  Concorde Hotel - Nieuw Nickerie

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  Concorde Hotel is een eenvoudig hotel met nette kamers. Het hotel ligt in het centrum van Nieuw Nickerie en heeft een restaurant. In het restaurant is ook WiFi beschikbaar.
 •  

  Bigipan Eco Lodge - Bigipan

  Deze lodge is uniek vanwege de plaats middenin Bigipan, een van de grootste “wetlands” en is bekend als een unieke broedplaats voor diverse vogelsoorten zoals de Rode Ibis en Flamingo. De eenvoudige lodge is op palen gebouwd en bestaat uit een open vertrek waar hangmatten (inclusief klamboe) worden opgehangen. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier. Er zijn toiletten (geen douche) en er is een eetruimte aanwezig.

 •  

  Apoera lodge - Apura

  • image image
   gedeelde badkamer

  Apoera Lodge is een eenvoudig open kamp met een aantal vertrekken naast en achter het kamp. De lodge heeft grote open ruimte waar de hangmatten worden opgebonden. Er is een grote open keuken waar gekookt en gegeten kan worden. Voor de open keuken is een klein winkeltje waar o.a. bier, limonade en snacks worden verkocht. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit ook mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier.

 •  

  Lodge Tamanua - Raleighvallen

  • image image
   gedeelde badkamer

  Bij Raleighvallen slaap je in de jungle in een ruimte met stapelbedden en klamboes. De accommodatie is eenvoudig, de ligging prachtig in de natuur. De sanitaire voorzieningen zijn hier gemeenschappelijk.

 •  

  Palulu Campsite - Palulu

  • image image
   gedeelde badkamer

  Op deze unieke plek middenin een groot savannebos is de Palulu Jungle Camping gelegen waar we verblijven. Er is een grote keuken met eettafel aanwezig, twee toiletten en twee douches. De gids maakt 's avonds een gezellig kampvuur en we luisteren naar de geluiden van de natuur. Een verrassend verblijf!

 •  

  Jaw Jaw hutjes - Jaw Jaw

  • image image
   gedeelde badkamer

  Jaw Jaw is het dorp waarin de bijzondere Jaw Jaw lodge gebouwd is. Deze lodge bestaat uit traditionele gebouwen (hutjes) en een stenen gebouw met diverse kamers. In de hutjes en kamers staan meerdere eenvoudige, zelf getimmerde bedden met klamboe. In de vooravond tot 22.00 uur is er elektrische stroom en daarna wordt er gebruik gemaakt van olielampen. Het sanitair in de hutjes is gemeenschappelijk.

 •  

  Tropin Ressort - Albina

  Het hotel is gelegen aan de linkeroever van de Marowijnerivier in het Marowijne district, het grensdistrict met Frans Guyana. Een plek waar je kunt ontspannen, zwemmen en leuke activiteiten kunt ondernemen. Het hotel is speciaal opgebouwd voor toeristen die met de korjaalboot het diepe binnenland van Suriname bezoeken. Het hotel beschikt over eenvoudige kamers en een restaurant waar je de hele dag door eten en drinken kunt bestellen.

 •  

  Tabiki Lodge - Tabiki

  • image image
   gedeelde badkamer

  In Tabiki verblijf je in een lodge met meerdere personen op een kamer. In de lodge bevinden zich twee slaapkamers op de begane grond en acht slaapkamers op de eerste verdieping. Daarnaast is er een grote woon- en eetkamer met keuken en bar. Het sanitair is gedeeld.

Accommodatie algemeen

In Paramaribo overnachten we in een twee- tot driesterrenhotel/appartement met tweepersoonskamers met eigen badkamer. In Nieuw Nickerie en Albina overnachten we in tweepersoonskamers. Bij Albina is zijn de sanitaire voorzieningen gedeeld.

De overnachtingen tijdens de meerdaagse tochten door het Amazone regenwoud en het Marowijne gebied (Raleighvallen, Jaw Jaw en Tabiki) vinden plaats in kamers met meerdere bedden waaraan klamboes zijn bevestigd (gedeelde faciliteiten; koud water).

In Matapica, Bigipan, Apura en Palulu slapen we in een hangmat in de buitenlucht, maar wel onder een overkapping. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit ook mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier.

NB: Tijdens deze reis zijn er vaak zeer beperkte sanitaire voorzieningen aanwezig. Ook is er vaak maar beperkt elektriciteit beschikbaar.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 195,-.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 195,-.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

Voor deze reis is het alleen mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken in Paramaribo, Nieuw Nickerie en Albina.

 Vervoer ter plaatse

We hebben op een aantal trajecten, zoals van Paramaribo naar Nieuw Nickerie, van Apura naar Witagron, van Witagron naar Palulu, van Palulu via Brownsberg naar Atjoni en van Atjoni naar Paramaribo de beschikking over een eigen bus met chauffeur. Van Paramaribo naar Leonsberg en v.v. heeft u de beschikking over een eigen fiets (voor de Matapica tour). Tijdens de binnenlandse tochten in de jungle en rondom het Marowijne district varen we met een korjaal met houten bankjes.

Rondreis Avontuurlijk Suriname

Jungletocht in de smeltkroes van Zuid-Amerika

image
26 dagen vanaf € 3.398
Avontuur-Plus
Naar boven