< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Eco Resort Inn - Paramaribo

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Eco Resort is ideaal gelegen, op korte loopafstand van het historisch centrum van Paramaribo en het bruisende stadsleven. Rust, tropisch groen en een huiselijk sfeer is wat zij uitstralen. De kamers beschikken over comfortabele bedden, airconditioning, eigen badkamer en een klein balkon met uitzicht op de Surinamerivier of de tropische tuin. Er is een zwembad met zonneterras, een restaurant/bar en gratis wifi. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van zusterhotel Torarica met o.a. sauna, bubbelbad, fitness en tennisbaan.

 •  

  Hangmattenkamp - Johanna Margaretha

  • image image
   gedeelde badkamer

  Na de oversteek van de Commewijnerivier komen we aan bij Johanna Margaretha. De plek van deze accommodatie is de ideale uitvalsbasis voor moerastochten naar het strand van Matapica (seizoensgebonden) en wandelingen in de omgeving. Je brengt de nacht door in een eenvoudige open lodge in je eigen hangmat. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier.

 •  

  Tropin Ressort - Albina

  Het hotel is gelegen aan de linkeroever van de Marowijnerivier in het Marowijne district, het grensdistrict met Frans Guyana. Een plek waar je kunt ontspannen, zwemmen en leuke activiteiten kunt ondernemen. Het hotel is speciaal opgebouwd voor toeristen die met de korjaalboot het diepe binnenland van Suriname bezoeken. Het hotel beschikt over eenvoudige kamers en een restaurant waar je de hele dag door eten en drinken kunt bestellen.

 •  

  Arouaba eiland - Arouaba eiland

  • image image
   gedeelde badkamer

  We overnachten in de buitenlucht in zelf opgehangen hangmatten op een privé eiland waar alleen de eigenaar, zijn vrouw en de tuinman aanwezig zijn. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier.

 •  

  Brownsberg Lodge - Brownsberg

  • image image
   gedeelde badkamer

  We overnachten in Brownsberg in verschillende guesthouses met meerdere kamers met in elk een aantal bedden. Je slaapt hier maximaal met 2- 4 personen in een kamer. Het sanitair is gemeenschappelijk.

 •  

  Jaw Jaw lodge - Jaw Jaw

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   gedeelde badkamer

  Bij Jaw Jaw overnachten we in een bijzondere omgeving. De kamers zelf zijn eenvoudig, maar het gaat hier meer om de locatie. Wat hier juist speciaal is, is dat de achtertuin een lokaal dorp is wat je van dichtbij kunt aanschouwen. In de kamers staan meerdere, zelf getimmerde bedden met klamboe. Iedere kamer heeft een eigen badkamer met een koud-water douche, maar je kunt je natuurlijk ook wassen in de rivier, net als de locals. In de vooravond tot 22.00 is er elektrische stroom en daarna wordt er gebruikgemaakt van olielampen.

 •  

  Palulu Campsite - Palulu

  • image image
   gedeelde badkamer

  Op deze unieke plek middenin een groot savannebos is de Palulu Jungle Camping gelegen waar we verblijven. Er zijn verschillende lodges voor hangmatten en tenten, een grote keuken met eettafel en twee gebouwen met toiletten en douches. Verderop in het bos kun je zwemmen in de kreek en ontspannen op de vlonder. De gids maakt 's avonds een gezellig kampvuur en we luisteren naar de geluiden van de natuur. Een verrassend verblijf!

 •  

  Concorde Hotel - Nieuw Nickerie

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Het Concorde Hotel is een eenvoudig hotel met nette kamers en gerenoveerde badkamers. Gelegen in het centrum van Nieuw Nickerie, achter het hoofdplein, is het een goede locatie. Op de begane grond bevindt zich een restaurant waar je kunt proeven van lokale gerechten.

 •  

  Bigipan Eco Lodge - Bigipan

  Midden op het grote moerasgebied Bigipan ligt de net onderhouden lodge van meneer Kasadi en Gerda. Een uniek verblijf vanwege de locatie. De lodge is heel simpel en niet meer dan een houten vlonder met een gemeenschappelijke ruimte. Hier bevindt zich onder andere de open keuken, de eettafel, toiletten (geen douche) en genoeg ruimte om hangmatten op te hangen. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier.


Accommodatie algemeen

In Paramaribo overnachten we in tweepersoonskamers met eigen badkamer in een 3 sterren hotel. In Albina en Nieuw Nickerie overnachten we in tweepersoonskamers met toilet en douche.

In Brownsberg en Jaw Jaw slapen we met twee of meer personen op een kamer. Eenmaal, bij Palulu, overnachten we in vooropgezette tenten.

In Johanna Margaretha, op Arouaba Eiland en Bigipan overnachten we in comfortabele hangmatten met klamboe in de buitenlucht, maar wel onder een overkapping. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit ook mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 135,-.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 135,-.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

Voor deze reis is het alleen mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken in Paramaribo, Albina en Nieuw Nickerie.

 Vervoer ter plaatse

Voor het vervoer over de weg hebben we de beschikking over een eigen bus met chauffeur, de Commewijne Plantages bezoeken we op de fiets. Naar Arouaba Eiland in de Marowijne Rivier, vanaf Atjoni naar Jaw Jaw in het Amazoneoerwoud en in het natuurreservaat Bigi Pan maken we gebruik van boten.

Rondreis Suriname

Inheemse bevolking en ongerepte jungle

suriname
18 dagen vanaf € 2.398 € 2.198
Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs: 

 • 30 september bij Pied a Terre, Amsterdam
 • 13 oktober bij theater Odeon, Zwolle 

Of zien we je tijdens ons grote Reisevent in Utrecht op 25 november?

Meld je gratis & vrijblijvend aan.