< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Eco Resort Inn - Paramaribo

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Eco Resort is ideaal gelegen, op slechts 5 tot 10 minuten loopafstand van het historisch centrum van Paramaribo en het bruisende stadsleven. Rust, tropisch groen en een huiselijk sfeer is wat zij uitstralen. De kamers hebben een eigen badkamer, airconditioning en een klein balkon met uitzicht op de Surinamerivier of de tropische tuin. Er is een zwembad met een heerlijk zon terras en gratis wifi. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van zusterhotel Torarica met o.a. sauna, bubbelbad, fitness en tennisbaan.

 •  

  Johanna Margaretha - Johanna Margaretha

  • image image
   gedeelde badkamer

  De plek van onze eenvoudige accommodatie In Johanna Margaretha is de ideale uitvalsbasis voor moerastochten en wandelingen in de omgeving. Het verblijf beschikt over comfortabele hangmatten waar we de nacht in doorbrengen. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier.

 •  

  Tropin Ressort - Albina

  Het hotel is gelegen aan de linkeroever van de Marowijnerivier in het Marowijne district, het grensdistrict met Frans Guyana. Een plek waar je kunt ontspannen, zwemmen en leuke activiteiten kunt ondernemen. Het hotel is speciaal opgebouwd voor toeristen die met de korjaalboot het diepe binnenland van Suriname bezoeken. Het hotel beschikt over eenvoudige kamers en een restaurant waar je de hele dag door eten en drinken kunt bestellen.

 •  

  Arouaba eiland - Arouaba eiland

  • image image
   gedeelde badkamer

  We overnachten in de buitenlucht in zelf opgehangen hangmatten op een privé eiland waar alleen de eigenaar, zijn vrouw en de tuinman aanwezig zijn. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier.

 •  

  Brownsberg Lodge - Brownsberg

  • image image
   gedeelde badkamer

  We overnachten in Brownsberg in verschillende guesthouses met meerdere kamers met in elk een aantal bedden. Je slaapt hier maximaal met 2- 4 personen in een kamer. Het sanitair is gemeenschappelijk.

 •  

  Jaw Jaw hutjes - Jaw Jaw

  • image image
   gedeelde badkamer

  Jaw Jaw is het dorp waarin de bijzondere Jaw Jaw lodge gebouwd is. Deze lodge bestaat uit traditionele gebouwen (hutjes) en een stenen gebouw met diverse kamers. In de hutjes en kamers staan meerdere eenvoudige, zelf getimmerde bedden met klamboe. In de vooravond tot 22.00 uur is er elektrische stroom en daarna wordt er gebruik gemaakt van olielampen. Het sanitair in de hutjes is gemeenschappelijk.

 •  

  Palulu Campsite - Palulu

  • image image
   gedeelde badkamer

  Op deze unieke plek middenin een groot savannebos is de Palulu Jungle Camping gelegen waar we verblijven. Er is een grote keuken met eettafel aanwezig, twee toiletten en twee douches. De gids maakt 's avonds een gezellig kampvuur en we luisteren naar de geluiden van de natuur. Een verrassend verblijf!

 •  

  Concorde Hotel - Nieuw Nickerie

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  Concorde Hotel is een eenvoudig hotel met nette kamers. Het hotel ligt in het centrum van Nieuw Nickerie en heeft een restaurant. In het restaurant is ook WiFi beschikbaar.
 •  

  Bigipan Eco Lodge - Bigipan

  Deze lodge is uniek vanwege de plaats middenin Bigipan, een van de grootste “wetlands” en is bekend als een unieke broedplaats voor diverse vogelsoorten zoals de Rode Ibis en Flamingo. De eenvoudige lodge is op palen gebouwd en bestaat uit een open vertrek waar hangmatten (inclusief klamboe) worden opgehangen. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier. Er zijn toiletten (geen douche) en er is een eetruimte aanwezig.

Accommodatie algemeen

In Paramaribo overnachten we in tweepersoonskamers met eigen badkamer in een 3 sterren hotel. In Albina en Nieuw Nickerie overnachten we in tweepersoonskamers met toilet en douche.

In Brownsberg en Jaw Jaw slapen we met twee of meer personen op een kamer. Eenmaal, bij Palulu, overnachten we in vooropgezette tenten.

In Johanna Margaretha, op Arouaba Eiland en Bigipan overnachten we in comfortabele hangmatten met klamboe in de buitenlucht, maar wel onder een overkapping. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit ook mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 135,-.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 135,-.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

Voor deze reis is het alleen mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken in Paramaribo, Albina en Nieuw Nickerie.

 Vervoer ter plaatse

Voor het vervoer over de weg hebben we de beschikking over een eigen bus met chauffeur, de Commewijne Plantages bezoeken we op de fiets. Naar Arouaba Eiland in de Marowijne Rivier, vanaf Atjoni naar Jaw Jaw in het Amazoneoerwoud en in het natuurreservaat Bigi Pan maken we gebruik van boten.

Rondreis Suriname

Inheemse bevolking en ongerepte jungle

suriname
18 dagen vanaf € 2.298
Naar boven