< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Hosta Appartementen - Paramaribo

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad
  Deze appartementen liggen in het midden van Paramaribo! Hosta Appartementen biedt verschillende faciliteiten zoals: een Beautysalon, indoor zwembad en Restaurant De Rode Ibis waar u heerlijk kunt lunchen en dineren op een dakterras. De kamers zijn ruim en beschikken over een eigen badkamer, airconditioning, een kitchenette en wifi.
 •  

  Joah Inn - Paramaribo

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad
  Joah Inn is ideaal gelokaliseerd in het centrum van Paramaribo aan de Keizerstraat 91, op loopafstand van de historische binnenstad en het winkelcentrum. Het guesthouse heeft een leuk ingerichte tuin, waar u kunt genieten van de verkoelende tropische bries en de aangename doch warme tropische zon. De tuin heeft een verrassende variëteit aan tropische planten en een zwembad.
 •  

  Matapica tentenkamp - Matapica

  • image image
   gedeelde badkamer

  Na een avondtocht op zoek naar wilde nachtdieren, overnachten we een nacht op het strand van Matapica. Dit gebeurt in een tentenkamp met comfortabele hangmatten middenin de natuur. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit ook mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier.

 •  

  Concorde Hotel - Nieuw Nickerie

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  Concorde Hotel is een eenvoudig hotel met nette kamers. Het hotel ligt in het centrum van Nieuw Nickerie en heeft een restaurant. In het restaurant is ook WiFi beschikbaar.
 •  

  Bigipan Eco Lodge - Bigipan

  Deze lodge is uniek vanwege de plaats middenin Bigipan, een van de grootste “wetlands” en is bekend als een unieke broedplaats voor diverse vogelsoorten zoals de Rode Ibis en Flamingo. De eenvoudige lodge is op palen gebouwd en bestaat uit een open vertrek waar hangmatten (inclusief klamboe) worden opgehangen. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier. Er zijn toiletten (geen douche) en er is een eetruimte aanwezig.

 •  

  Apoera lodge - Apura

  • image image
   gedeelde badkamer

  Apoera Lodge is een eenvoudig open kamp met een aantal vertrekken naast en achter het kamp. De lodge heeft grote open ruimte waar de hangmatten worden opgebonden. Er is een grote open keuken waar gekookt en gegeten kan worden. Voor de open keuken is een klein winkeltje waar o.a. bier, limonade en snacks worden verkocht. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit ook mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier.

 •  

  Lodge Tamanua - Raleighvallen

  • image image
   gedeelde badkamer

  Bij Raleighvallen slaap je in de jungle in een ruimte met stapelbedden en klamboes. De accommodatie is eenvoudig, de ligging prachtig in de natuur. De sanitaire voorzieningen zijn hier gemeenschappelijk.

 •  

  Tonka eiland - Tonka eiland

  • image image
   gedeelde badkamer
  Het eenvoudige gebouw waar we overnachten bestaat uit 2 verdiepingen en beschikt over een aantal meerpersoonskamers met houten bedden. Soms is het mogelijk om een kamer met z'n tweeën te delen. Op de eerste verdieping bevindt zich, naast twee slaapkamers ook een balkon, kook- en eetgelegenheid en de badkamer.
 •  

  Jaw Jaw hutjes - Jaw Jaw

  • image image
   gedeelde badkamer

  Jaw Jaw is het dorp waarin de bijzondere Jaw Jaw lodge gebouwd is. Deze lodge bestaat uit traditionele gebouwen (hutjes) en een stenen gebouw met diverse kamers. In de hutjes en kamers staan meerdere eenvoudige, zelf getimmerde bedden met klamboe. In de vooravond tot 22.00 uur is er elektrische stroom en daarna wordt er gebruik gemaakt van olielampen. Het sanitair in de hutjes is gemeenschappelijk.

Accommodatie algemeen

In Paramaribo overnachten we in tweepersoonskamers met eigen badkamer in een 2 tot 3 sterren hotel/appartement. In Nieuw Nickerie overnachten we in tweepersoonskamers met toilet en douche.
Bij aanvang van de reis krijg je een hangmat met een klamboe voor de overnachtingen in Matapica, Bigipan en Apoera. Je slaapt daar in je hangmat in een open lodge.
De overnachtingen tijdens de meerdaagse jungletochten (Raleighvallen, Jaw Jaw) door het Amazone regenwoud vinden plaats in bedden waaraan klamboes zijn bevestigd (gedeelde faciliteiten (koud water)). Indien je, bijvoorbeeld vanwege je lengte, niet in een hangmat kunt of wilt slapen, dan kun je op een matje of een luchtbed slapen (dit kun je aangeven op het boekingsformulier). Op Tonkaeiland overnachten we in gemeenschappelijke kamers met gedeelde faciliteiten (warm/koud water). Er zijn vaak zeer beperkte sanitaire voorzieningen aanwezig. Ook is er vaak maar beperkt elektriciteit beschikbaar.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 175,-.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 175,-.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

Voor deze reis is het alleen mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken in Paramaribo en Nieuw Nickerie.

 Vervoer ter plaatse

We hebben op een aantal trajecten, zoals van Paramaribo naar Nieuw Nickerie, van Nieuw Nickerie naar Apura, van Apura naar Witagron, van Witagron naar Brokopondo, van Brokopondo naar Atjoni en van Atjoni naar Paramaribo de beschikking over een eigen bus met chauffeur. Van Paramaribo naar Leonsberg en v.v. heeft u de beschikking over een eigen fiets (voor de Matapica tour). Tijdens de binnenlandse jungletochten varen we met een korjaal met houten bankjes.

Rondreis Suriname

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Avontuur-Plus
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

 • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.