< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Eco Torarica - Paramaribo

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Eco Torarica is ideaal gelegen, op korte loopafstand van het historisch centrum van Paramaribo en het bruisende stadsleven. Rust, tropisch groen en een huiselijk sfeer is wat zij uitstralen. De kamers beschikken over comfortabele bedden, airconditioning, eigen badkamer en een klein balkon met uitzicht op de Surinamerivier of de tropische tuin. Er is een zwembad met zonneterras, een restaurant/bar en gratis wifi. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van zusterhotel Torarica met o.a. sauna, bubbelbad, fitness en tennisbaan. 

 •  

  Galibi Lodge - Galibi

  • image image
   gedeelde badkamer

  We verblijven twee nachten in een eenvoudige accommodatie in Christiaankondre. We slapen hier op bedden en het sanitair wordt hier gedeeld.

 •  

  De Plantage Commewijne - Commewijne District

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  De Plantage, gebouwd door twee Nederlanders, biedt een eenvoudige accommodatie in een bosrijke omgeving. Hier kan je echt tot rust komen. De huisjes hebben een eigen badkamer en een veranda met hangmat. Verder is er een hooggelegen restaurant en een zwembad. Het bos eromheen is ideaal voor wandelingen en onderweg kom je een verscheidenheid aan flora en fauna tegen. 

 •  

  Lodge Tamanua - Raleighvallen

  • image image
   gedeelde badkamer

  Bij Raleighvallen slaap je in de jungle in een ruimte met stapelbedden en klamboes. De accommodatie is eenvoudig en je kunt er gebruik maken van de stroomvoorzieningen tussen 18.30 en 22.00 uur. De ligging is prachtig in de natuur. De sanitaire voorzieningen zijn hier gemeenschappelijk.

 •  

  Bergendal Eco & Cultural River Resort - Bergendal

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Het Bergendal Activity Center biedt naast verschillende activiteiten ook accommodatie aan. Er zijn 44 stijlvolle lodges, gelegen middenin de natuur. Deze beschikken over een eigen badkamer en balkon of terras. Verder is er een restaurant en een lounge bar en bij het zwembad kan je heerlijk tot rust komen. Eco-toerisme staat bij Bergendal hoog in het vaandel. 

Accommodatie algemeen

In Paramaribo overnachten we in tweepersoonskamers met eigen badkamer in een 2 tot 3 sterren hotel/appartement. In Galibi overnachten we in een eenvoudige accommodatie waar het sanitair gedeeld is. In Commewijne verblijven we op De Plantage; een natuurpark. Hier heb je een eigen huisje. De overnachtingen tijdens de meerdaagse jungletochten (Raleighvallen) door het Amazone regenwoud vinden plaats in bedden waaraan klamboes zijn bevestigd (gedeelde faciliteiten (koud water)). In Bergendal verblijf je naast het Bergendal Activity Center in lodges met een eigen badkamer.  

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

Voor deze reis is het mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken in Paramaribo, Galibi en Bergendal.

 Vervoer ter plaatse

We hebben op een aantal trajecten, zoals van Paramaribo naar Galibi, van De Plantage naar Marienburg, van Paramaribo naar Apura, van Bergendal naar Brokopondo, van Brokopondo naar Paramaribo de beschikking over een eigen bus met chauffeur. Tijdens de binnenlandse jungletochten varen we met een korjaal met houten bankjes.

Rondreis Suriname Pop-Up

Niet boekbaar

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs: 

 • 19 januari bij Theater Kikker, Utrecht
 • 26 januari in de Verkadefabriek, Den Bosch
 • 2 februari presentaties Kenia & Tanzania & Namibië, Amsterdam

Meld je gratis & vrijblijvend aan.