< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Paramaribo

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 2

  Paramaribo / stadstour

  image

  We maken vandaag kennis met de hoofdstad, Paramaribo. Tijdens een stadstour wandelen we door de straten van deze bijzondere binnenstad. Onderweg komen we vele gebouwen uit het koloniale verleden tegen, zoals de houten Basilica Manore en het Presidentieel Paleis. Deze gebouwen hebben allemaal een eigen bijzondere geschiedenis en uniforme- en symmetrische bouwstijl. Dankzij de historische waarde van deze bouwstijl is een groot gedeelte van Paramaribo opgenomen op Unesco's werelderfgoedlijst. 

  image

  We brengen ook een bezoek aan de Centrale Markt waar een grote diversiteit aan fruit, groenten, kruiden en overige waren die Suriname te bieden heeft, wordt aangeboden. De gids vertelt alles over de Surinaamse keuken en misschien mag je zelfs hier en daar wat proeven!

  image

  Door de Keizerstraat komen we langs de Moskee en de Synagoge die daar gemoedelijk naast elkaar staan. Zo kom je alles te weten over de multiculturele samenleving in Suriname. Fort Zeelandia ontbreekt ook niet tijdens onze stadstour. Op deze plaats hebben vele historische gebeurtenissen plaatsgevonden waar onze gids ons alles over zal vertellen. 

 • 3

  naar Galibi

  image

  Na het ontbijt rijden we door de districten Commewijne en Marowijne. In Marowijne stoppen we voor een korte lunchpauze waarna we onze weg vervolgen naar het grensdorpje Albina aan de oever van de Marowijnerivier. Dit is de grensovergang naar het aan de overzijde gelegen buurland Frans Guyana. Het is tevens het vertrekpunt naar het natuurreservaat Galibi; een van de zeldzame stranden van Suriname. We verblijven twee nachten in een eenvoudige accommodatie in Christiaankondre. Tijdens een dorpswandeling maak je kennis met de leefgewoonten van de inheemse bevolking, met name met de Caraïben.

  image

  Galibi is tevens de plek waar reuzeschildpadden hun eieren leggen. Na het diner maken we een nachtelijke vaartocht naar het legstrand van deze schildpadden. 

  NB: In het legseizoen (februari tot juli) wordt er een tocht ondernomen om de schildpadden tijdens het leggen waar te nemen. Buiten het seizoen is er een avondvullend programma, deze wordt opgevuld door een culturele show.

 • 4

  Galibi / bezoek Tijgerbank

  image

  In de ochtend bezoeken we de enige zandbank van Suriname, de Tijgerbank. Het is de ideale plek om lekker te zonnen en een verfrissende duik te nemen. Tegen het begin van de middag keren we terug naar de lodge waar de lunch op ons staat te wachten. De rest van de middag kan je verder ontspannen. In de avond kijken we naar de Samboera, een traditionele dans. Je mag gezellig meedoen samen met de artiesten en andere aanwezigen. 

 • 5

  naar Commewijne district

  image

  We beginnen de dag met een lekker ontbijtje en varen vervolgens van Galibi naar St-Laurent voor een kort bezoek aan de Bagno (gevangenis). Hier heeft de welbekende Papillon vastgezeten. Na dit bezoek stappen we in Albina weer aan land en gaan we verder naar het district Commewijne, waar we in de late middag aankomen. We overnachten hier in De Plantage; een natuurpark met een verscheidenheid aan flora en fauna met een hotel er middenin. 

 • 6

  Peperpotfietstour

  image

  Fietsen staat vandaag op het programma. We maken een fietstour door de woonwijk Tamanredjo naar Peperpot. Peperpot is een plantage aan de overkant van de Surinamerivier, niet ver van Paramaribo. Het is geen peperplantage, zoals de naam doet vermoeden! De plantage is begin 19e eeuw door de familie Jansen aangelegd als koffie- en cacao plantage. Op het fabriekscomplex staan er twee plantage woningen, namelijk een koffieloods (die momenteel wordt opgeknapt) en een koffie- en cacaofabriek. De productie werd voortgezet tot 1996.

  image

  Er is ook een kampong met arbeiderswoningen die door Javanen bewoond worden. De koffie- en cacaobomen zijn nog herkenbaar, maar inmiddels wel begroeid met bromelia’s, orchideeën en klimplanten. De dieren hebben bezit van de plantage genomen en je vindt hier dan ook vele vogel- en apensoorten, zoals de kolibrie, de zwartnek arassari (toekan) en de kapucijner- en doodshoofdaapjes. 

 • 7

  Commewijne boottocht

  image

  Vandaag verlaten we De Plantage en rijden met de bus richting Marienburg waar we aan boord gaan van een traditionele tentboot. Tijdens deze boottocht over de Commewijne rivier maken we een stop voor een rondleiding op de oude koffieplantage Frederiksdorp, die nu volledig gerestaureerd dienst doet als hotel. We lopen vervolgens via een van de vele wandelroutes naar de nabijgelegen plantage Johan & Margaretha waar de afstammelingen van de contractarbeiders nog wonen en gewassen als cassava, bananen, bacove en pepers verbouwen. 

  image

  De volgende stop is de voormalige plantage Rust & Werk. Hier bevindt zich een pittoresk vissersdorpje en de oude koloniale koffie- & suikerplantage. We genieten hier van een lekkere lunch. Onze laatste stop op weg naar Paramaribo is een bezoek aan het historisch Openlucht museum Nieuw-Amsterdam. Het Fort is in 1734 gebouwd door Nederlandse kolonisten op deze strategische plaats om zo de achterliggende plantages te kunnen beschermen tegen de Engelse en Franse vijanden. Het eindpunt is de aanmeerplaats Leonsberg en vanuit daar rijden we naar ons hotel in Paramaribo. 

 • 8

  Paramaribo / vrije dag

  image

  Een dag om naar eigen keuze in te vullen. Je kan lekker relaxen bij het zwembad, een boek lezen of een wandeling door de drukke binnenstad van Paramaribo maken. Er is genoeg te doen.  

 • 9

  naar de Raleighvallen

  image

  We vertrekken vandaag vroeg vanuit Apura. Na een hobbelige avontuurlijke rit komen we aan in Witagron. Bij aankomst worden de korjalen (traditionele boten, dikke uitgeholde boomstammen) ingeladen voor de boottocht over de ruige Saramaccarivier naar de Raleighvallen, waar we in de namiddag aankomen. Indien er nog tijd over is, zullen we de rest van de middag doorbrengen met wandelen en zwemmen. De Raleighvallen zijn gelegen in het centraal Surinaams reservaat, het grootste Amazonereservaat ter wereld. 

  image

  Alle 8 apensoorten van Suriname leven in dit gebied, maar tevens vind je er ook luiaards, tapirs en bosvarkens. We verblijven de komende 3 nachten op Fungu Eiland in een eenvoudig gebouw in meerpersoonskamers met stapelbedden en klamboes.

 • 10

  Raleighvallen / wandeling Voltzberg

  image

  De kans is groot dat je vandaag gewekt wordt door het geluid van brulapen. We maken vandaag een pittige wandeling van ongeveer 8 uur. Tijdens het ontbijt kun je je eigen lunchpakket klaarmaken. We wandelen zo'n 3 uur door het regenwoud tot we aankomen aan de voet van de Voltzberg. Je krijgt uitleg over de verschillende planten, en met een beetje geluk kom je onderweg apen, wilde zwijnen en bijzondere vogels tegen.

  image

  Liefhebbers kunnen vervolgens de 240 m hoge Voltzberg beklimmen; het is ongeveer 2 uur heen en terug. Langs het steile pad groeien prachtige orchideeën en bromelia's. Vanaf de top van de berg heb je een spectaculair uitzicht over het tropisch regenwoud. Blijf je liever beneden, dan kun je aan de voet van de berg wachten met één van de gidsen. In de loop van de middag keren we weer terug naar onze accommodatie. Na het avondeten kun je genieten van de culturele zang en dans van de Raleigh boys.

 • 11

  Raleighvallen

  image

  's Ochtends vertrekken we met de boot richting de adembenemende Moedervallen waar we kunnen zwemmen, vissen of gewoon relaxen op de rotsen. Na de lunch maken we een korte wandeling naar de Manarivallen waar je onder het koele water van de watervallen kan staan. Op de terugweg maken we een stop op het Copie eiland waar we, bij interesse, een potje voetbal kunnen spelen. 

  image

  Aan het eind van middag is er nog tijd voor een boswandeling, via de airstrip, naar de punt van het eiland. Tijdens de wandeling heb je kans op het zien van toekan’s, ara’s en andere tropische vogelsoorten. Ook kun je heerlijk badderen in de stroomversnelling, relaxen in een hangmat en genieten van de junglegeluiden of een hengeltje uitgooien in het visrijke water.

 • 12

  naar Brokopondo district

  image

  In de ochtend vertrekken we wederom in de korjaal naar het Marrondorp Witagron van waaruit we per bus rijden naar de volgende bestemming in het Brokopondo district. De rit leidt ons via Zanderij door naar de Afobakaweg en langs afwisselende landschappen naar het Bergendal Eco & Cultural River Resort, waar we in de loop van de avond aankomen.  

 • 13

  Brokopondo / bezoek Bergendal Activity Center

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan de Bergendal Activity Center. Hier kan je verschillende activiteit ondernemen, zoals een wandeltocht of kajaktocht. Je kan ook kiezen voor een lekker lui dagje op het aangelegde zandstrand. Geniet in ieder geval van de natuur en de zon!

 • 14

  naar Brownsberg / dagtocht

  image

  We verlaten Bergendal en rijden verder naar het zuiden voor een enerverend bezoek aan de Brownsberg. Brownsberg is een natuurreservaat gelegen in het district Brokopondo en beslaat ruim 12.000 hectare. Je vindt hier bijzondere flora en fauna, waaronder diverse medicinale planten die men op traditionele wijze gebruikt bij verwondingen of ziekte. De meeste dieren kom je tegen bij zonsopkomst en zonsondergang. De brulapen laten meestal wel van zich horen en misschien wordt er wel een wild hert of Pakira (bosvarken) gespot. Hoog in de boomtoppen vind je honderden verschillende soorten tropische vogels en ´s avonds zal je vele insectensoorten tegenkomen die vaak afkomen op licht. 

  image

  Aangekomen op de berg geniet je van een prachtige omgeving. We wandelen naar het ruim 500 meter hoge Mazaroni plateau, waar je een schitterend uitzicht hebt op het stuwmeer, dat is ontstaan door de plaatsing van de Afobaka dam in de Surinamerivier. Voordat de dam gebouwd werd was het gebied rondom het meer bewoond. De meeste mensen zijn verhuisd naar de zogenaamde transmigratiedorpen in Brokopondo en andere gebieden in het Boven-Suriname. In het meer zijn resten van boomstammen nog zichtbaar, die zorgen voor een bijzonder beeld. 

  image

  Op Brownsberg maken we een wandeling naar één van de 4 watervallen. De wandelpaden daar lopen dwars door het schitterende regenwoud over heuvels, maar vergen toch bij de klim en afdaling wel een goede conditie. Tussen de wandelingen door genieten we van een lekkere lunch. Na de wandeling keren we terug naar Bergendal voor een welverdiende rust.

 • 15

  vlucht Paramaribo – Amsterdam

  image

  Als de vluchttijden het toestaan, kan je vandaag nog een bezoek brengen aan Markt Zuid of aan de grootste moskee van het Caribische gebied: de Ahmadiyya Anjuman Isha’at Islam Mosque. De hele moskee is met de hand gebouwd. Het kostte 20 jaar om dit bouwwerk neer te zetten zonder dat er machines werden gebruikt.


  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 16

  Aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Unieke rondreis door diverse prachtige gebieden van Suriname
 • Ontdek het Surinaamse ‘platteland’, de historische plantages en koloniaal Paramaribo
 • Veel maaltijden inclusief in de reissom
 • Overnachting bij De Plantage; een natuurpark met grote verscheidenheid aan flora & fauna
 • Veel activiteiten inclusief in de reissom
 • Inclusief een fietstour naar Peperpot; een koffie- en cacaoplantage uit de 19e eeuw
 • Lekker relaxen en zwemmen bij de enige zandbank van Suriname; de Tijgerbank
 • Bezoek aan de legstranden van de zeeschildpadden aan de wilde kust van Suriname (afhankelijk van het legseizoen)
 • Bezoek aan de Raleighvallen in het Centraal Suriname Natuur Reservaat
 • Een boottocht in een traditionele tentboot over de Commewijne rivier
 • Bezoek aan Brownsberg met zijn bijzondere oerbossen
 • Wandelen door het tropisch regenwoud de Voltzberg op
 • Rechtstreekse vlucht met KLM

Rondreis Suriname Pop-Up

Niet boekbaar

Naar boven
 

Informatiedag Amsterdam
Zondag 22 juni 2019

 • Laat je inspireren door diverse reispresentaties over o.a. India&Nepal, Australië en Costa Rica. 
 • Maak kennis met de mensen achter de schermen.
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.