< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Venezuela reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Aangezien Venezuela vlakbij de evenaar ligt is het land het hele jaar door goed te bezoeken.

Venezuela heeft een tropisch klimaat, dat naar gelang de hoogte van het gebied zeer verschillend is. Er zijn droge en natte tijden, die per jaargetijde en per streek variëren. De droge tijd valt in december en duurt tot april. Het regent dan weinig, terwijl het ‘s nachts wat koeler is dan in de overige maanden. In de droge tijd staat het water van rivieren vaak lager, waardoor er ook minder water bij de Angel Falls naar beneden stort. Maar in deze periode heb je in de Llanos weer meer kans op het zien van oa. kaaimannen en verschillende vogelsoorten. De regentijd valt in juli, augustus en september. Het regent dan overigens niet voortdurend, waardoor de reis goed uit te voeren is. Ook deze tijd heeft z’n charmes, de rivieren zijn dan juist het best bevaarbaar en de Angel Falls is op zijn mooist.

Het betrekkelijk droge kustgebied wordt beïnvloed door een warme Golfstroom, zodat het hier het hele jaar zeer aangenaam is. De temperatuur aan de kust is overdag 30 °C en ‘s nachts 24 °C. In de Orinoco Delta en in de Llanos is het klimaat tropisch warm en vochtig.

De temperatuur in de bergen van de Andes varieert van ongeveer 20 °C op een gemiddelde hoogte van 1800 m tot 10 °C op een hoogte van 2800 m. Bij zonnig weer kan de temperatuur echter flink oplopen. Boven de 3000 m is de lucht ijl en de straling van de zon sterk. Door de ijle lucht en de weinige vegetatie is de warmte uitstraling ‘s nachts zeer sterk zodat de temperatuur daalt tot rond het vriespunt. Warme kleding is dan ook noodzakelijk.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan de reis deelnemen. Een positieve instelling is wel belangrijk. Het programma bevat een aantal lange reisdagen en een aantal wandelingen die over het algemeen goed te doen zijn. Tijdens de dagen dat je verblijft in de Andes, kan hoogteziekte opspelen, meer informatie hierover kun je vinden onder het kopje 'Praktische info' - Hoogteziekte.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

Hoogteopbouw van de reis:

Tijdens deze reis slaap je op maximaal 3200 meter hoogte. Lees daarom het stuk over hoogteziekte goed door onder het kopje 'gezond op reis' bij praktische informatie.

image

 Vervoer ter plaatse

Voor het grootste deel van de reis heb je een eigen comfortabele bus of minibusjes tot de beschikking. Tijdens de Andes trek maak je gebruik van jeeps en in de Llanos maken we een excursie per truck. Tijdens de boottochten in de Llanos, en tijdens de facultatieve excursies in het Canaima Nationaal Park en de Orinoco Delta, maak je gebruik van eenvoudige open boten of kano’s. Alle transfers ter plekke zijn bij de reissom inbegrepen. Tijdens de optionele excursie vlieg je naar Canaima N.P. en de Angel Falls met met Transmandu, Montana of Conviasa.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Venezuela

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven