< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Algerije reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Klimaat: In het zuiden van Algerije heerst een echt woestijnklimaat met hete zomers en milde winters. Hitte gedurende de dag en koude nachten wisselen elkaar af.
Beste reistijd: De beste tijd voor deze reis is de lente en het najaar. De temperatuur is dan het meest aangenaam. Ook in de winter kan het in de woestijn goed toeven zijn. Als je in de winter reist, houd dan rekening met zeer koude nachten in de woestijn. Neem dus een goede slaapzak mee. 's Zomers is het bloedheet in de Sahara. Het land ligt bijna stil en wij organiseren dan ook geen reizen in deze periode.

image
Ramadan en Offerfeest

In 2016 duurt de ramadan van 6 juni t/m 5 juli. Reizen tijdens de ramadan is goed mogelijk, maar je kunt eventueel wel te maken krijgen met gesloten restaurants, attracties en winkels. Ook kan het op sommige plaatsen drukker zijn dan normaal, waardoor je iets langer onderweg bent. Hoe streng de ramadan wordt nageleefd verschilt per regio. Vergelijkbare omstandigheden gelden voor het Offerfeest, dat in 2016 plaats zal vinden van 11 t/m 13 september.

Dit jaar (en komende jaren), valt de Ramadan in de zomer en dus buiten de periode dat we reizen naar Algerije aanbieden.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Dit is een actieve woestijnreis waarbij heel veel gewandeld wordt en die wel wat vraagt van je conditie. In het Hoggargebergte wandelen we een paar uur per dag, waarbij je af en toe moet stijgen. Een gedeelte van deze tocht kun je zittend op een kameel afleggen, maar de meeste gedeeltes zijn te steil en moet je lopend afleggen. De overige wandelingen zijn allemaal facultatief en variëren in duur van twee tot acht uur. Wat de reis verder zwaar maakt is het grote verschil in dag- en nachttemperaturen.

In principe kan iedereen die een goede conditie heeft aan deze reis deelnemen maar een woestijnreis is geen doorsnee-reis. Een positieve en flexibele instelling is zeker noodzakelijk. Alleen in Algiers (voor zover daar overnacht wordt) heb je het comfort van een hotelkamer met eigen voorzieningen. De rest van de tijd slapen we in de woestijn zonder dat er sanitaire voorzieningen zijn, of overnachten we in een herberg (Tamanrasset) op meerpersoonskamers met gedeelde sanitaire voorzieningen. Het veelal ontbreken van een bed en douche kan voor sommigen de reis verzwaren. Je hebt weinig tijd voor jezelf en bijna alles doe je in groepsverband. Ook kan het eten soms tegenvallen aangezien een deel van de proviand op kan zijn of niet meer verkrijgbaar. Het kamperen biedt echter ook een meerwaarde en is voor echte natuurliefhebbers juist een van de hoogtepunten.

Tijdens de wandeltocht met kamelen lopen we vier tot zes uur per dag. Door warmte en het ontbreken van veel schaduw maar ook vanwege de kou door het ontbreken van veel beschutting kan deze tocht zwaarder zijn dan je had verwacht. Als je deze ‘ontberingen’ aankunt, dan maak je wel een reis van je leven! Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

De woestijn bedwingen we met landcruisers, die aan maximaal 4 deelnemers + chauffeur plaats bieden. Er wordt bij tourbeurten gewisseld van landcruiser. De ene keer zit je bijvoorbeeld in de landcruiser die vooraan rijdt, een andere keer rijdt je achteraan. Er wordt eveneens van plaats gerouleerd in de landcruisers. In het Hoggargebergte hebben we kamelen als rijdieren. Van Algiers naar Tamanrasset en terug maken we gebruik van de binnenlandse vluchten van Air Algérie.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Algerije

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven