< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Algerije Woestijn reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Klimaat: In het zuiden van Algerije heerst een echt woestijnklimaat met hete zomers en milde winters. Hitte gedurende de dag en koude nachten wisselen elkaar af.
Beste reistijd: De beste tijd voor deze reis is de lente en het najaar. De temperatuur is dan het meest aangenaam. Ook in de winter kan het in de woestijn goed toeven zijn. Reken dan wel op erg koude nachten. In de zomer organiseren wij geen reizen de woestijn in.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Dit is een actieve woestijnreis waarbij heel veel gewandeld wordt en die wel wat vraagt van je conditie. Alle wandelingen zijn facultatief en variëren in duur van twee tot zes uur. Wat de reis verder zwaar maakt is het grote verschil in dag- en nachttemperaturen.
In principe kan iedereen die een goede conditie heeft aan deze reis deelnemen maar een woestijnreis is geen doorsnee-reis. Een positieve en flexibele instelling is zeker noodzakelijk. De meeste nachten slapen we in de woestijn zonder dat er sanitaire voorzieningen zijn; in Tamanrasset overnachten we in een herberg op meerpersoonskamers met gedeelde sanitaire voorzieningen. Het veelal ontbreken van een bed en douche kan voor sommigen de reis verzwaren. Je hebt weinig tijd voor jezelf en bijna alles doe je in groepsverband. Ook kan het eten soms tegenvallen aangezien een deel van de proviand op kan zijn of niet meer verkrijgbaar. Het kamperen biedt echter ook een meerwaarde en is voor echte natuurliefhebbers juist een van de hoogtepunten.
Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

De woestijn bedwingen we met landcruisers, die aan maximaal 4 deelnemers + chauffeur plaats bieden. Er wordt bij tourbeurten gewisseld van landcruiser. De ene keer zit je bijvoorbeeld in de landcruiser die vooraan rijdt, een andere keer rijdt je achteraan. Er wordt eveneens van plaats gerouleerd in de landcruisers. Van Algiers naar Tamanrasset en terug maken we gebruik van de binnenlandse vluchten van Air Algérie.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Algerije Woestijn

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Ruimere openingstijden
Op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar


Laat je meevoeren naar de landen waar wij ons hart aan verloren hebben en droom tijdens het lezen van onze brochure weg naar jouw volgende bestemming. Brochure toegestuurd krijgen? Vraag 'm dan hier aan.

Jouw bestemming gevonden of heb je vragen? We zijn vanaf nu op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur!