< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Een ontspannen manier om de mooiste hoogtepunten van het land te beleven
 • Twee volle dagen om de boeiende stad Caïro te ontdekken, incl. stadstour
 • Driedaagse Nijlcruise op vijfsterrenboot en op basis van volpension
 • Heerlijk strandverblijf aan de Rode Zee aan het einde van de reis
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en met een vleugje avontuur
 • Een nijlcruise die je langs alle hoogtepunten van de Nijl brengt
 • Bezoek aan de beroemde Vallei der Koningen in Luxor
 • Inclusief entreegelden voor museum, piramides en Vallei der Koningen
 • Mogelijkheid om de reis twee dagen aan de Rode Zee te verlengen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht van Amsterdam naar Cairo

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Caïro stadstour

  image

  Cairo is de grootste stad van Afrika met evenveel inwoners als heel Nederland. Vandaag gaan we de grootste geheimen van Cairo ontdekken. We beginnen de dag met een bezoek aan het Egyptisch museum. Hier vind je de schatten van Tutanchamon en nog zoveel meer uit de zeer rijke geschiedenis van het faraonische Egypte. Het museum staat vol met bijna 100.000 stukken uit de Faraonische periode waaronder het beroemde dodenmasker, de stoel van Tutanchamon en rijkversierde mummies. Verder bezoeken we de piramides van Gizeh! De piramides kun je op je gemak van alle kanten bekijken, maar het is ook mogelijk om een van de piramides van binnen te bezichtigen. Op het piramidecomplex bevindt zich ook de beroemde Spfinx. Tevens gaan we vandaag naar de Islamitische wijk en de Khan el Khalili. Deze Islamitische wijk is de oudste wijk en hier vind je het ‘echte Cairo’ met prachtig gerestaureerde huizen en moskeeën. In de wijk ligt de Khan-Al-Khalili, de grootste soek (overdekte markt) ter wereld. Het is leuk om hier op een terrasje te zitten en het dagelijkse leven te aanschouwen.

 • 3

  Caïro / nachttrein naar Aswan

  image

  Vandaag kun je de hoofdstad rustig op je gemak verder verkennen. Vanaf de hooggelegen Citadel heb je een prachtig uitzicht op de enorme metropool die Caïro is. Bij helder weer kun je zelfs de piramides in de verte zien. Een bezoek aan de Koptische wijk is een aanrader, het is hier mogelijk verschillende kerken en een klooster te bezoeken om zo de cultuur te leren kennen. Verder kun je inkopen doen op de grote Bazaar. Vandaag hebben we een dagkamer tot onze beschikking alvorens we aan het eind van de dag op de slaapnachttrein naar Aswan stappen.

 • 4

  begin Nijlcruise (optioneel bezoek aan Aswan en Elephantine eiland)

  image

  s'Ochtends komen we aan in Aswan, waar we voor de lunch aan boord stappen van de luxe vijfsterren cruiseboot M/S Adonis. De komende drie dagen varen we van Aswan naar Luxor. Tijdens de cruise trekken boeiende landschappen voorbij en vanaf de boot kun je het dagelijkse leven van de lokale bevolking langs de oevers van de Nijl aanschouwen. Deze eerste dag kun je onderweg de obelisk die na duizenden jaren nog steeds op zijn voltooiing wacht en de hoge stuwdammen waardoor het Nassermeer is ontstaan bezoeken. We overnachten in Aswan op de boot.

 • 5

  Nijlcruise (optioneel bezoek aan Kom Ombo en Edfu)

  image

  In de ochtend gaan de trossen los en voeren we naar de krokodillentempel van Kom Ombo en Edfu, welke je kunt bezoeken. De tempel is gebouwd op de plaats waar de valkengod Horus wraak nam op zijn oom Seth voor de gewelddadige dood van zijn vader Osiris. In de middag gaan we verder en kun je een bezoek brengen aan de tempel van Horus en varen we langs de sluizen van Esna. Na het diner aanboord van de M/S Adonis kun je op het bovendek genieten van de het uitzicht en de zonsondergang. We leggen in Esna waar we de nacht zullen doorbrengen.

 • 6

  Nijlcruise (optioneel bezoek Luxor en tempel van Karnak)

  image

  In de ochtend varen we naar de stad Luxor toe. Hier waan je, je in een totaal andere wereld dan die van het enerverende Cairo. Ruim 2000 jaar voor Christus werd dit de hoofdstad van de farao’s. De stad is rijk aan tempelcomplexen en koningsgraven. Hoogtepunt van Luxor is ongetwijfeld Karnak, een immens tempelcomplex gewijd aan de god Amon. In de loop der jaren werden in Karnak steeds weer nieuwe tempels bijgebouwd en voorzien van nog meer reliëfs en decoraties. We overnachten in Luxor op de boot.

 • 7

  eind Nijlcruise / Luxor (inclusief bezoek aan Vallei der Koningen)

  image

  Vandaag ga je van boord in Luxor en bezoeken we de Westbank waar de Vallei der Koningen ligt. Meer dan zestig graven van farao’s zijn inmiddels gevonden, de één nog rijker gedecoreerd dan de andere. Het bekendste graf is dat van Tutanchamon, dat in 1922 werd gevonden. Na een aantal tombes te hebben gezien, kun je naar de terrastempel van Hatsjepsut, één van de weinige vrouwelijke farao's. s'Avonds is het heerlijk om in één van de vele restaurantjes in Luxor te eten en een shisha (= waterpijp) roken in een Egyptisch koffiehuis. Na een gezellige avond gaan we naar ons hotel in Luxor.

 • 8

  naar Hurghada

  image

  In de ochtend rijden we per bus naar de Rode Zee. Het eerste uur rijden we door vruchtbaar groen landschap met mooie dorpjes, vervolgens rijden we door uitgestrekt woestijnlandschap. Onderweg maken we een korte stop om iets te drinken. Het laatste stukje rijden we langs ruige rotspartijen en dan zien we de zee.

 • 9

  Hirghada

  De Rode Zee behoort tot de mooiste snorkel- en duikgebieden. Het is ook mogelijk om een fantastische boottocht te maken waarbij je vanaf de boot kunt duiken en snorkelen. Ons hotel ligt vlakbij het strand.

 • 10

  naar Caïro

  image

  Aan het eind van de middag rijden we weer terug naar het beginpunt van onze reis: Caïro. Hier brengen we onze laatste nacht door voordat we de nacht vlucht terug naar Amsterdam nemen.

 • 11

  vlucht van Caïro naar Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse strandverlenging Hurghada

  Je kunt deze reis met twee dagen verlengen aan het strand van Hurghada. Je verblijft in hetzelfde hotel als de eerdere nachten in Hurghada. Meer informatie over deze accommodatie vind je onder het kopje "accommodaties". Indien deze accommodatie op de aangevraagde datum volgeboekt is, reserveren wij een gelijkwaardige accommodatie waarover de reisbegeleider je ter plaatse zal informeren. Tevens ontvang je van hem of haar alle overige informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakket.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 10

  Hurghada

 • 11

  Hurghada

 • 12

  naar Caïro

 • 13

  Vlucht naar Amsterdam

Rondreis Egypte Hoogtepunten

Niet boekbaar

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

 • Kom op zaterdag 8 september naar Amsterdam
 • Bezoek onze inspiratiedag in Zwolle op 13 oktober
 • Of kom naar ons grote Reisevent in Utrecht op 25 november

Meld je gratis & vrijblijvend aan.