< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Kowsar Hotel - Teheran

  • image image
   4-sterren
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   ontbijt
  Op een gunstige lokatie in het noorden van de stad, dicht bij bezienswaardigheden, ligt dit mooie hotel. Het hotel is in traditioneel Iraanse stijl gedecoreerd. De kamers zijn ruim en netjes. Het hotel heeft een restaurant, een snackbar en een terras waar je heerlijk kunt zitten.
 •  

  Teheran naar Yazd - Nachttrein

  Tijdens de treinreis van Teheran naar Yazd slaap je in zes-persoons coupés, waar zowel mannen als vrouwen overnachten. De coupés worden zoveel mogelijk in z'n geheel door ons gebruikt.

 •  

  Mehr Hotel - Yazd

  • image image
   4-sterren
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   ontbijt
  In het hart van het historisch centrum van Yazd en dicht bij de oude bazaars en de Jame Moskee ligt dit mooie hotel. Hotel Mehr is gevestigd in een oude mansion en ademt een geschiedenis van 200 jaar en een constante herinnering aan lang vervlogen tijden. De kamers zijn ruim en smaakvol ingericht. Het hotel heeft een koffiebar en een restaurant dat goede Iranese en Westerse gerechten serveert.
 •  

  Moshir Hotel - Yazd

  • image image
   eigen badkamer

  Het Moshir hotel is omring door een mooie tuin. Het is traditioneel Iraans ingericht. Er is een restaurant waar je gezellig in Iraanse stijl kan eten. De kamers zijn comfortabel en hebben een eigen badkamer. 

 •  

  Sepahan Hotel - Esfahan

  • image image
   4-sterren
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   ontbijt
  In het historische centrum van Esfahan, ligt dit moderne en mooie hotel. De kamers zijn ruim en aangenaam. Het is een plek om lekker bij te komen van alle indrukken van de dag.
 •  

  Aryo Barzan Hotel - Shiraz

  • image image
   4-sterren
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   ontbijt

  Dit hotel is gunstig gelegen in het centrum van de stad Shiraz, op slechts 15 minuten van de Vakil Bazaar, een van de meest historisch en belangrijke markten. Er zijn 50 kamers en een kleine woonkamer. De kamers hebben airconditioning, tv, telefoon, minibar en een kluis.

 •  

  Park Saadi hotel - Shiraz

  • image image
   wifi

  Park Saadi ligt midden in een gezellige buurt. Het is tegenover de tuinen van Jahan Nama, naast de Koranpoort en vlakbij de tombe van Hafez. De kamers zijn comfortabel en beschikken over air conditioning en een eigen badkamer. Er is een bar en een restaurant waar je lekker kan eten. 

 •  

  Guesthouse tijdens optionele wandeling - Teheran

  Na een flinke wandeling kom je aan in het eenvoudige guesthouse waar je vriendelijk wordt welkom geheten door de eigenaar. In de avond kun je vanaf de berg de lichten van Teheran zien schitteren.

Accommodatie algemeen

Tijdens de reis overnachten we over het algemeen in comfortabele hotels in tweepersoonskamers met eigen badkamer. In de nachttrein maken we gebruik van zes-persoons coupés, waar zowel mannen als vrouwen overnachten. De coupés worden waar mogelijk in z'n geheel door ons gebruikt. Indien beschikbaar verblijven we in Yazd in een mooi en traditioneel hotel. Mocht deze accommodatie niet beschikbaar zijn, dan boeken we in de omgeving een andere en modernere accommodatie.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 400,-.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 400,-.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

Tijdens de optionele overnachting in de bergen ten noorden van Teheran is een éénpersoonskamer niet altijd mogelijk. Wie een éénpersoonskamer boekt, zal in de nachttrein toch in een zes-persoonscoupé moeten slapen.

 Vervoer ter plaatse

Het traject Teheran- Yazd reizen we met de trein. Omdat de treintijden kunnen wijzigen, is deze reis onder voorbehoud. Indien mogelijk reizen we met de trein die 's middags uit Teheran vertrekt en 's avonds in Yazd aankomt. Het kan echter gebeuren dat we een nachttrein nemen en 's ochtends heel vroeg in Yazd aankomen. We reserveren dan wel kamers voor die nacht.
Voor de overige reisdagen beschikken we over een eigen bus. Een enkele keer stappen we in taxi's.

Rondreis Iran

De gastvrijheid van de halve wereld

image
12 dagen vanaf € 1.678 € 1.628
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.