< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Teheran

  image

  Vandaag gaat het avontuur naar Iran beginnen. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. We verblijven één nacht in een hotel in Teheran.

 • 2

  via Qazvin naar Rasht

  image

  Na het ontbijt rijden we verder naar Rasht. Onderweg bezoeken we Qazvin. De stad heeft veel bezienswaardigheden die op loopafstand van elkaar liggen. Bezoek bijvoorbeeld het charmante Chehel Sotun paleis, waarin een kalligrafiemuseum is gehuisvest, een Qajar badhuis, de Jameh moskee en de Hosseinieh Aminiha: een prachtig gebouw waar jaarlijks tijdens de rouwmaand Moharram een passiespel over de dood van Imam Hossein wordt opgevoerd. Qazvin heeft bovendien een levendige bazaar, karavanserais en enkele kerken. Vervolgens rijden we verder naar Rasht waar we twee nachten verblijven.

 • 3

  Rasht / bezoek Masuleh

  image

  Rasht is de hoofdstad van de provincie Gilan. Vandaag brengen we een bezoek aan Masuleh, een traditioneel - en autovrij – dorp gelegen op steile terrasvormige bergflanken. De daken van de huizen dienen als voetpaden en de buitenkant van de meeste gebouwen zijn bedekt met gele klei, waardoor het zicht beter is in de vaak aanwezige flarden mist tussen de huizen. Aan het eind van de middag keren we terug in Rasht. Een aanrader is om even over het gemeenteplein en de traditionele bazaar te lopen. Rasht staat bekend om de heerlijke keuken, dus geniet hier vooral van een uitgebreide maaltijd.

 • 4

  naar Ardabil

  image

  We vervolgen onze weg naar Ardabil. De weg er naar toe is prachtig, langs bergpassen en valleien. Ardabil is een oude handelsstad nabij de grens met Azerbaidzjan. De stad staat onder andere bekend om de zijde- en tapijthandel. Daarnaast is de stad prachtig gelegen, aan de voet van de Sabalan berg. Het is erg vermakelijk om door de historische straten van de Ardabil heen te wandelen terwijl de handel overal rondom je verder gaat.

 • 5

  naar Tabriz

  image

  We rijden door het Sabalan gebergte in ongeveer vier uur naar Tabriz. De stad Tabriz is in het verleden meerdere malen de hoofdstad van Iran geweest en is inmiddels een belangrijke handelsplaats voor de relatie met Europa. In de stad zijn de invloeden te zien van verschillende Perzische, Arabische, Turkse, Mongoolse en Russische overheersingsperioden. 

 • 6

  Tabriz / vrije dag

  image

  Tegenwoordig heeft Tabriz de grootste overdekte bazaar van Iran, die bovendien is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Andere hoogtepunten tijdens je verblijf in Tabriz zijn de historisch gerestaureerde Blauwe Moskee, de prachtige Perzische tuinen, het zogenaamde ‘Constitution House’, waar de leiders van de constitutionele revolutie bijeenkwamen, en verschillende historische musea. De stad staat daarnaast internationaal bekend om haar beroemde handgeknoopte tapijten.

 • 7

  naar Takab

  image

  We rijden verder naar Takab. Als de tijd het toelaat kunnen we onderweg een bezoek brengen aan het dorpje Kandovan, dat bekend staat om haar bijzondere grotwoningen. Rondlopen door Kandovan voelt bijna als iets onrealistisch door de vreemde vormen van de grotwoningen. Takab is een klein plattelandsstadje, waar je even heerlijk tot rust komt.

 • 8

  naar Sanandaj

  image

  We vervolgen onze weg naar Sanandaj, een echte Koerdenstad. Sommige oudere Koerden lopen hier nog in traditionele kledij. De sfeer in Sanandaj is weer heel anders dan wat we tot nu toe hebben gezien. Juist dat maakt deze stad extra bijzonder. Koerden zijn hele gastvrije mensen. Wie weet wordt je wel uitgenodigd bij mensen thuis. We verblijven twee nachten in Sanandaj.

 • 9

  Sanandaj / vrije dag

  image

  Geniet vandaag van de vriendelijke inwoners van Sanandaj en slenter over de bazaar. Om meer te weten te komen over de Koerden, kun je verschillende handelshuizen, die omgetoverd zijn tot musea, bezoeken. Naast het traditionele van Sanandaj is de stad aan het moderniseren. Maak zeker een praatje met de vele studenten die graan hun Engels met je oefenen. • 10

  naar Hamadan

  image

  Na het ontbijt vertrekken we richting de Hamadan, één van de oudste steden van Iran in de gelijknamige provincie. Het stadje Laleijn, in de provincie Hamadan, staat bekend om haar aardewerk. Je vind er potten en schalen in verschillende prachtige kleuren. Verder is de stad het centrum van de tapijt handel. De tapijten worden gemaakt door inwoners van omliggende dorpen en steden en worden gekenmerkt door hun typische patronen. Je kunt ook een bezoek brangen aan de Alvian moskee, gebouwd in de 11e eeuw, of het mausoleum van de natuurkundige Avicenna. We verblijven twee nachten in Hamadan.

 • 11

  Hamadan / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een bezoek brengen aan de Ali Sadr grot. De muren van deze indrukwekkende grot kunnen tot wel 40 meter hoog rijken. Je maakt een wandeling en vaart met een bootje over de rivier die door de grot heen stroomt. Vanaf de rivier kun je de grot het beste bekijken. De gids kan je ondertussen alles vertellen wat je wilt weten over dit imposante natuurwonder.  

 • 12

  naar Teheran / vlucht naar Amsterdam

  image

  We rijden terug naar Teheran, waar je een vrije middag en avond hebt om de stad te bekijken. Teheran is een zeer grote, moderne en heel drukke metropool. In Teheran wonen net zoveel mensen als in heel Nederland! Je kunt een bezoek brengen aan het mausoleum van Imam Khomeini. Er wordt nog steeds gewerkt aan de laatste rustplaats van deze man die vlak na de Islamitische Revolutie en tijdens zijn begrafenis miljoenen Iraniërs op de been kreeg en velen komen hier om hem respect te tonen.

  image

  Verder zijn de bazaar van Tajrish en de lange Vali Asr straat de moeite van het ontdekken waard. Teheran telt ook vele prachtige musea en gebouwen, waarvan het Golestan Paleis de kroon spant. Voor een stukje politieke realiteit loop je langs de muren van de voormalige Amerikaanse ambassade, waar de anti-Amerikaanse graffiti en schilderingen voor zich spreken. Laat in de avond rijden we naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 13

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Maak kennis met de gastvrije koerden in Sanandaj
 • Bijzondere rondreis door een onbekender deel van Iran
 • Verblijf in comfortabele 3 of 4 sterren hotels
 • De gehele reis beschikking over een privé bus
 • Bezoek aan de mooie stad Teheran
 • Wandelmogelijkheden op verschillende plekken tijdens de reis
 • Alle ontbijten zijn inbegrepen
 • Gehele rondreis onder begeleiding van een Lokale Engelssprekende reisbegeleider
 • Ideale afwisseling tussen steden en natuur
 • Een bezoek aan het traditionele en autovrije dorpje Masuleh
 • Via een avontuurlijke route door het Sabalan gebergte
 • Een volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen

Rondreis Iran Pop-Up

Niet boekbaar

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 6 april: Inspiratiedag, Amsterdam
 • 13 april: Fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.