< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Een volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen
 • Overnachtingen in comfortabele hotels, vooral 4-sterren
 • Uitgebreid bezoek aan het mooie Persepolis (inclusief gids en entreegelden)
 • Twee vrije dagen in de mooiste stad van Iran, Esfahan
 • Optionele bergwandeling ten noorden van Teheran
 • Snelle, comfortabele treinrit van Teheran naar Yazd
 • Bezoek aan het sprookjesachtige Qom, één van de heiligste steden in Iran
 • Bezoek aan de rotsgraven van Naqsh-e-Rostam (inclusief entreegelden)
 • Voldoende vrije tijd voor een bezoek aan een theehuis of bazaar

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Teheran

  We vliegen vandaag naar de hoofdstad van Iran, Teheran. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Teheran / vrije dag / trein naar Yazd

  image

  Teheran is een zeer grote, moderne en drukke metropool. In Teheran wonen net zoveel mensen als in heel Nederland! Je kunt hier een bezoek brengen aan het mausoleum van Imam Khomeini. Er wordt nog steeds gewerkt aan de laatste rustplaats van deze man die vlak na de Islamitische Revolutie en tijdens zijn begrafenis miljoenen Iraniërs op de been kreeg. Velen komen hier om hem respect te tonen.

  image

  Verder zijn de bazaar van Tajrish en de lange Vali Asr straat de moeite van het ontdekken waard. Teheran telt ook vele prachtige musea en gebouwen, waarvan het Golestan Paleis de kroon spant. Voor een stukje politieke realiteit loop je langs de muren van de voormalige Amerikaanse ambassade, waar de anti-Amerikaanse graffiti en schilderingen voor zich spreken. Aan het eind van de middag stappen we in de snelle trein naar Yazd. In Yazd overnachten we twee nachten in een hotel in of nabij het centrum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Yazd / vrije dag

  image

  De oude stad van Yazd is heel bijzonder: een wirwar aan kronkelige straatjes waar het leven op binnenplaatsen plaatsvindt. Boven de muren zie je windtorens die voor verkoeling moeten zorgen tijdens de hete zomers. Wandel hier rond met een lokale gids of ga er zelfstandig op uit en dwaal door de smalle steegjes. De invloed van de islam is duidelijk zichtbaar aan de prachtig versierde mausoleums en moskeeën. Vooral de Masjed-e Jameh, de vrijdagsmoskee uit de veertiende eeuw, mag je niet overslaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  via Naqsh-e Rustam naar Shiraz

  image

  Na het ontbijt stappen we in de bus en we rijden richting Shiraz. Onderweg maken we een paar mooie stops. Zo zien we onder andere een ijshuis, dat vroeger als koelkast diende. Ook brengen we een bezoek aan Naqsh-e Rustam. Hier zien we vier enorme graven, die hoog in de rotsen zijn uitgehouwen. Men denkt dat het de graven zijn van Darius I, Darius II, Xerxes en Artaxerxes. In de loop van de avond komen we aan in Shiraz, waar we twee nachten verblijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Shiraz / vrije dag

  image

  De groene stad Shiraz heeft een prachtig een heiligdom waar je met een beetje mazzel als niet-moslim toch naar binnen mag onder begeleiding: de tombe van Shah-e-Cheragh. De broer van imam Reza ligt hier begraven omgeven door duizenden spiegeltjes die een oogverblindende indruk op je zullen achterlaten. In de namiddag kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het mausoleum van de dichter Hafez. Dwaal door de mooie tuinen en geniet van de serene sfeer die hier hangt.

  image

  In de bazaar van Shiraz waan je je in oude tijden. Tapijten liggen uitgerold en de geuren van verschillende kruiden dringen je neus binnen. Soms zie je vrouwen die anders gekleed zijn en het gezicht ook bedekt hebben. Zij behoren tot de vele nomaden die in de omgeving wonen. Voor de avond is er ruime keuze uit traditionele restaurants, je kunt ook kiezen voor een eenvoudige maar overheerlijke kebab.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  via Persepolis naar Esfahan

  image

  Vandaag vertrekken we in de richting van Esfahan. Na een uur rijden arriveren we in het wereldberoemde Persepolis. Koning Darius de Grote begon al in 512 voor Christus met de bouw van dit uitgestrekte paleizencomplex. Met een gids dwalen we hier uitgebreid rond. Alleen al de entree van Persepolis, twee stenen stieren die op zuilen van zeven meter hoogte rusten, is indrukwekkend. Na het uitgebreide bezoek, komen we in het begin van de avond aan in Esfahan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Esfahan / vrije dag

  image

  Esfahan is zonder twijfel de allermooiste stad van Iran. Het enorme Khomeiniplein is schitterend. Het plein wordt ook vaak Nefs-e Jahan-plein genoemd: het plein van de halve wereld, want volgens de inwoners is Isfahan ook echt nefs-e jahan! Hier staat de prachtige blauwe Eman moskee. Rijk gekleurde mozaïeken en tegelwerk maken het bouwwerk tot één van de hoogtepunten van de islamitische architectuur. 

  image

  Schuin tegenover de Emam moskee ligt de Sheik Lotfallah moskee. Deze heeft geen minaretten, maar is heel indrukwekkend door de fraai bewerkte koepel. Esfahan heeft talrijke parken waar veel mensen picknicken. Dit zijn uitstekende plekken om Iraanse vrienden te maken! Op een heuvel vlakbij zijn de ruïnes van een vuurtempel van de Zoroaters, de Ateshgah, te bezichtigen. Je hebt hier een schitterend uitzicht over de oases van Esfahan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  via Kashan naar Qom

  image

  In de ochtend reizen we richting Qom. Onderweg bezoeken we Kashan, waar je de mogelijkheid hebt om één van de fraai gedecoreerde koopmanshuizen te bekijken of om een uurtje in de bazaar te slenteren. Daarna rijden we verder naar het noorden. In de namiddag arriveren we in Qom. Misschien is het mogelijk om hier een glimp op te vangen van het mausoleum van Massouma. Zij is de zus van de Imam Reza en ligt in Mashhad begraven.

  image

  Het mausoleum is in principe niet toegankelijk voor niet-moslims, maar heel soms wordt hier een uitzondering op gemaakt. Ook als je het mausoleum niet in mag, is het grote plein ernaast een gezellige plek om de laatste lekkernijen te kopen en je te vergapen aan de moskee die je door de open poorten nog wel kunt zien. In Qom kun je een bezoek brengen aan de bazaar voor we de nachtelijke rit naar het vliegveld ondernemen. Vanuit Qom is het nog anderhalf uur rijden naar het vliegveld.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  vlucht van Teheran naar Amsterdam

  's Ochtends heel vroeg vliegen we terug naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Rondreis Iran Hoogtepunten

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven