< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Alle ontbijten zijn inbegrepen
 • Veel individuele vrijheid tijdens de reis
 • Twee nachten kamperen in een woestijnkamp in Matin Abad, inclusief avondmaaltijden
 • Afsluitend twee vrije dagen in de mooiste stad van Iran, Esfahan
 • Gehele rondreis onder begeleiding van een Nederlandse reisbegeleider
 • Een tussenstop bij de Margoon-waterval, een van de mooiste van Iran
 • Ideale afwisseling tussen steden en natuur
 • Een bezoek aan het traditionele en autovrije dorpje Masuleh
 • Via een avontuurlijke route door het Zagrosgebergte naar Shahrekord
 • Een volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen
 • Mogelijkheid tot verlengen in Istanbul

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht van Amsterdam naar Teheran

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst op het vliegveld rijden we naar ons hotel het centrum van Teheran.

 • 2

  Teheran / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag een vrije dag in Teheran. Teheran is een zeer grote, moderne en heel drukke metropool. In Teheran wonen net zoveel mensen als in heel Nederland! Je kunt een bezoek brengen aan het mausoleum van Imam Khomeini. Er wordt nog steeds gewerkt aan de laatste rustplaats van deze man die vlak na de Islamitische Revolutie en tijdens zijn begrafenis miljoenen Iraniërs op de been kreeg en velen komen hier om hem respect te tonen.

  image

  Verder zijn de bazaar van Tajrish en de lange Vali Asr straat de moeite van het ontdekken waard. Teheran telt ook vele prachtige musea en gebouwen, waarvan het Golestan Paleis de kroon spant. Voor een stukje politieke realiteit loop je langs de muren van de voormalige Amerikaanse ambassade, waar de anti-Amerikaanse graffiti en schilderingen voor zich spreken.

 • 3

  naar Masuleh

  image

  We rijden in ongeveer 6 uur naar Masuleh, een traditioneel - en autovrij – dorp gelegen op steile terrasvormige bergflanken. De daken van de huizen dienen als voetpaden en de buitenkant van de meeste gebouwen zijn bedekt met gele klei, waardoor het zicht beter is in de vaak aanwezige flarden mist tussen de huizen. We overnachten in een klein hotel aan de weg naar Masuleh 20 km voor het het dorp.

 • 4

  naar Qazvin via het Rudkhan Kasteel

  image

  In de ochtend rijden we naar het nabij gelegen Rudkhan kasteel, een indrukwekkend bergfort op een 600 meter hoge bergrug. Een stevige wandeling over een met treden aangelegd bergpad door dichte loofbossen en stroompjes langszij brengt je bij de poort van het fort. In de namiddag kun je ronddwalen door Qazvin. 

  image

  De stad heeft veel bezienswaardigheden die op loopafstand van elkaar liggen. Bezoek bijvoorbeeld het charmante Chehel Sotun paleis, waarin een kalligrafiemuseum is gehuisvest, een Qajar badhuis, de Jameh moskee en de Hosseinieh Aminiha: een prachtig gebouw waar jaarlijks tijdens de rouwmaand Moharram een passiespel over de dood van Imam Hossein wordt opgevoerd. Qazvin heeft bovendien een levendige bazaar, karavanserais en enkele kerken

 • 5

  naar Qom

  image

  In de middag komen we aan in Qom waar we een nacht verblijven. Na aankomst kun je heel misschien het mausoleum van Fatima, de zus van de Imam Reza, bezoeken. Het mausoleum is niet toegankelijk voor niet-moslims, maar soms wordt hier een uitzondering op gemaakt. Ook als je het mausoleum niet in mag, is het grote plein ernaast een gezellige plek om lekkernijen te kopen en je te vergapen aan de moskee die je door de open poorten kunt zien.

 • 6

  naar Matin Abad via Kashan

  image

  Onderweg naar Matin Abad bezoeken we Kashan waar je de mogelijkheid hebt om één van de fraai gedecoreerde koopmanshuizen en een mooi badhuis te bezichtigen en een uurtje in de bazaar te slenteren. Daarna rijden we verder naar het zuiden. ’s Middags komen we in Matin Abad, waar we twee nachten in een woestijnkamp overnachten. We slapen in grote vooropgezette tenten met gedeeld sanitair. De avondmaaltijden in Matin Abad zijn inbegrepen in de reissom.

 • 7

  Matin Abad / vrije dag

  image

  Matin Abad is een woestijnkamp en ecologische boerderij op de grens van de Iraanse steppen en woestijn. Je kunt hier wandelen, een kamelenrit maken door woestijn of een mooie oude lemen burcht bezoeken.  Ook een excursie naar Abyaneh, een idyllisch dorpje waar de vrouwen felgekleurde en bebloemde kleding en hoofdoeken dragen, behoort tot de mogelijkheden. Tussen de roodoker getinte huizen met houten balkons en decoratieve deuren lopen paadjes en watergreppels. Het biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.

 • 8

  naar Yazd

  image

  Op weg naar Yazd zien we in Nain de 10de eeuwse vrijdagsmoskee. Eén van de oudste moskeeën van Iran en nog steeds in gebruik. Yazd is het centrum van de leer van Zarathoestra. Deze leer was een officiële godsdienst en stamt uit de periode van 550 voor Christus. De invloed van de islam is duidelijk zichtbaar aan de prachtig versierde mausoleums en moskeeën. Vooral de Masjed-e Jameh, de vrijdagsmoskee, uit de 14e eeuw mag je niet overslaan.

 • 9

  Yazd / vrije dag

  image

  De oude stad van Yazd is heel bijzonder: een wirwar aan kronkelige straatjes waar, verscholen achter de muren, het leven op binnenplaatsen plaats vindt. Boven de muren zie je windtorens, die voor verkoeling moeten zorgen tijdens de hete zomers. Een aanrader is hier een rondwandeling te maken met een lokale Engels sprekende gids, maar je kunt er ook zelfstandig op uit gaan en dwalen door de smalle steegjes.

 • 10

  naar Shiraz via Naghs-e-Rostam

  image

  Onderweg naar Shiraz maken we een paar mooie korte stops. We zien onder andere een ijshuis, waarin vroeger ijs uit de bergen gedurende de zomer werd opgeslagen. Vandaag brengen we ook een bezoek aan Naghsh-e-Rostam, waar vier enorme graven hoog in de rotsen zijn uitgehouwen. Men denkt dat het de graven zijn van Darius I, Darius II, Xerxes en Artaxerxes. Aan het eind van de middag komen we aan in Shiraz.

 • 11

  Shiraz / vrije dag

  image

  Shiraz heeft een heiligdom waar je als niet-moslim meestal wel in mag, al dan niet onder begeleiding: de tombe van Shah-e-Cheragh. De broer van imam Reza ligt hier begraven omgeven door duizenden spiegeltjes, die een oogverblindende indruk achterlaten. In de namiddag is een bezoek aan het mausoleum van de dichter Hafez aan te raden, zijn gedichten worden daar soms gereciteerd.

  image

  In de bazaar van Shiraz waan je je in oude tijden. Tapijten liggen uitgerold en de geuren van verschillende kruiden dringen je neus binnen. Soms zie je vrouwen die anders gekleed zijn en soms het gezicht ook bedekt hebben. Zij behoren tot de vele nomaden die in de omgeving wonen. In de voormalige karavanserai vinden tegenwoordig handwerkslieden behuizing in de kleine kamertjes. Voor de avond is er ruime keuze uit traditionele restaurants, maar een kebab in een soort cafetaria is ook overal te vinden.

 • 12

  Shiraz / bezoek Persepolis

  image

  In de ochtend bezoeken we Persepolis. De entree van Persepolis, twee stenen stieren die op zuilen van zeven meter hoogte rusten, is indrukwekkend. Koning Darius de Grote begon in 512 voor Christus met de bouw van dit uitgestrekte paleizencomplex. Met een gids zullen we hier uitgebreid ronddwalen. De middag heb je vrij in Shiraz.

 • 13

  naar Yasuj

  image

  Onderweg naar Yasuj maken we een stop bij de Margoon-waterval. Over een tredenpad kom je bij één van de mooiste watervallen van Iran. In de namiddag komen we aan in Yasuj.

 • 14

  naar Shahrekord

  image

  We volgen een avontuurlijke route door het Zagrosgebergte, een landschappelijk bijzonder mooi gebied waar nomaden rondtrekken. Onderweg komen we langs het Chegakhor meer omringd door bergen waarvan de toppen tot diep in het voorjaar met sneeuw bedekt zijn. Het meer is een beschermd en voedselrijk gebied voor vogels. Sharekord is de hoofdstad van de Bakhtiari nomaden.

 • 15

  Shahrekord / vrije dag

  image

  In de ochtend rijden we door mooi landschap naar Chelgerd, Rond Chelgerd liggen de zomerweiden van de Bakhtiari nomaden. Ze trekken met hun kudden heen en weer tussen de winterweiden in het warme Khuzestan en de koelere zomerweiden in het Kuhrang gebied. Rond Chelgerd zijn veel wandelmogelijkheden langs de Kuhrang rivier. In de omgeving zie je Bakhtiari-mannen in hun typische zwart-wit gestreepte vilten jassen lopen. Ook kun je gaan wandelen langs de mooie Zayandeh rivier ca 40 km van Sharekord.

 • 16

  naar Esfahan

  image

  Esfahan is buiten kijf de mooiste stad van Iran. Het was sinds 1600 de hoofdstad van de Safaviden. De meeste aantrekkingskracht gaat uit van Meidan-e-Emam, oftewel het Khomeiniplein: een enorm plein van 160 bij 500 m. Het plein wordt ook vaak Nefs-e Jahan-plein genoemd: de halve wereld, want volgens Isfhani's is Isfahan precies dat! Hier staat de prachtige blauwe Eman moskee. 

  image

  Rijk gekleurde mozaïeken en tegelwerk maken het bouwwerk tot één van de hoogtepunten van de islamitische architectuur. Schuin ertegenover ligt de Sheik Lotfallah moskee, die tussen de twee ingangen van de bazaar lijkt te zijn gedrukt. Ze heeft geen minaretten maar is heel indrukwekkend door de fraai - zowel binnen als buiten - bewerkte koepel.

 • 17

  Esfahan / vrije dag

  image

  Esfahan heeft talrijke parken waar veel mensen picknicken. Dit zijn uitstekende plekken om Iraanse vrienden te maken. Op een heuvel vlakbij zijn de ruïnes van een vuurtempel van de Zoroaters, de Ateshgah, te bezichtigen. Je hebt hier een schitterend uitzicht over de oases van Esfahan.

 • 18

  Esfahan / vrije dag

  image

  Dwars door Esfahan stroomt de Zayanderivier, met drie oude bruggen die de oevers met elkaar verbinden. In de Armeense wijk, Jolfa, is de Vankkathedraal een bezoek waard. En dan raden we je sterk aan je eens een keertje chic, temidden van de Iraanse zakenmannen, te laten feteren in het Abassihotel, een vroegere karavanserai, of een kijkje te nemen in het theehuis dat in de uitbundige tuin een plaatsje heeft. In Esfahan heb je de beschikking over een hotelkamer om je op te frissen of een uurtje te rusten voor we de nachtelijke rit naar het vliegveld ondernemen.

 • 19

  vlucht naar Amsterdam

  image

  's Ochtends heel vroeg vliegen we terug naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  Verlenging Istanbul

  image

  Je kunt deze reis verlengen met twee dagen in het bruisende Istanbul. Deze twee dagen kan je naar eigen wensen invullen. De Aya Sophia, de Blauwe Moskee en het Topkapi Paleis zijn hoogtepunten om te bezoeken in Istanbul. Voor zoet gebak en koffie kan je bij de Grote Bazaar terecht. De transfers van en naar de luchthaven, twee overnachtingen en de ontbijten zijn inbegrepen.

  Let op: Indien je voor deze verlenging naar Istanbul kiest, heb je voor Turkije een elektronisch visum (ETA) nodig. Deze kan je aanvragen op de website van de Turkse overheid. Bij aankomst kan om een uitdraai van je ETA worden gevraagd.


  - verlenging Istanbul (prijs p.p. double / twin) 2 dagen € 175,-
  - verlenging Istanbul (prijs p.p. single) 2 dagen € 275,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 19

  nachtvlucht naar Istanbul / vrije dag

  Je komt (vroeg) in de ochtend van dag 19 aan in Istanbul. Deze nacht geldt als de eerste nacht van de verlenging. De rest van deze dag is vrij in Istanbul en geldt als de eerste vrije dag Istanbul.

 • 20

  Istanbul / vrije dag

 • 21

  terugvlucht naar Amsterdam

  Op dag 21 proberen we de vlucht naar Amsterdam aan het eind van de dag te regelen, zodat je ook deze dag nog de ochtend en middag in Istanbul kunt doorbrengen.

Rondreis Iran

De verrassing van het Midden-Oosten

image
19 dagen vanaf € 2.098
Naar boven
 

Ruimere openingstijden
Op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar


Laat je meevoeren naar de landen waar wij ons hart aan verloren hebben en droom tijdens het lezen van onze brochure weg naar jouw volgende bestemming. Brochure toegestuurd krijgen? Vraag 'm dan hier aan.

Jouw bestemming gevonden of heb je vragen? We zijn vanaf nu op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur!