< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Indrukwekkende combinatie met afwisseling tussen cultuur en natuur
 • Bijbelverhalen komen tot leven in o.a. Jeruzalem en het meer van Galilea
 • Overnachting in de Wadi Rum woestijn, in een bedoeïenententen
 • Op zoek naar de schatkamer van Jordanië, betoverend Petra
 • Een volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen
 • Inclusief wijnproeverij in de omgeving van Zichron
 • Wandelen in Dana Nationaal Park
 • Bezoek aan Nazareth, de plek waar Jezus opgroeide
 • Bezoek aan het archeologische park van Caesarea
 • Eindigen in hip en modern Tel Aviv

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Tel Aviv / naar Zichron Yaakov

  image

  Het avontuur naar de schatkamer van de geschiedenis gaat beginnen! Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. Bij aankomst rijden we naar ons hotel in Zichron Yaakov waar we de eerste drie nachten verblijven.

 • 2

  Zichron Yaakov / wijnproeverij en bezoek Haifa en Akko

  image

  Vandaag staat er en leuke dag op het programma. We beginnen met een bezoek aan de Rothschild tuinen. Daarna is het tijd voor wijn! In de omgeving van Zichron Yaakov vind je verschillende wijnhuizen. In een van die wijnhuizen doen we een wijnproeverij. Daarna rijden we langs de Mount Carmel verder naar de kustplaats Haifa. De bekendste bezienswaardigheid van de stad zijn de Bahai tuinen. Hier brengen we dan ook een bezoekje aan.

  image

  Vervolgens rijden we naar Akko. In dit sfeervolle havenstadje kun je heerlijk struinen door de smalle straatjes van de binnenstad. De stad wordt omringt door een stadsmuur, vanwaar je prachtig uitzicht hebt over de zee. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel in Zichron Yaakov.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Zichron Yaakov / bezoek Nazareth en meer van Galilea

  image

  Na het ontbijt rijden we naar Nazareth, de plaats waar Jezus zou zijn opgegroeid. Het oude deel van de stad is Arabisch, het is dus gepast om je schouders en knieën te bedekken wanneer we Nazareth bezoeken. Je kunt een bezoek brengen aan de Verkondigingsbasiliek (hier vertelde de engel Gabriël aan Maria dat ze Jezus zou verwachten). In Nazareth moet je ook zeker een bakker binnen lopen, want je hebt hier misschien wel het lekkerste gebak van heel Israël.

  image

  Daarna rijden we verder naar het meer van Galilea. We stoppen eerst in Capernaum, een stad die veel in de bijbel voorkomt. Hier hebben verschillende verhalen zich afgespeeld, zoals het verhaal van de tollenaar Mattheüs. Een stukje verder aan het meer ligt Tabgha. Hier zou de brood en vis vermenigvuldiging hebben plaatsgevonden. We sluiten de dag af met een ontspannen boottocht op het meer van Galilea. Daarna keren we weer terug naar Zichron Yaakov.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  via Jerash naar Amman

  image

  Vandaag rijden we naar de grens met Jordanië. Na de formaliteiten rijden we verder naar Jerash. Jerash is een fantastische plek, ooit woonden hier 20.000 inwoners en zij hielden zich voornamelijk bezig met de handel. De stad werd in de achtste eeuw tijdens een aardbeving grotendeels met zand bedekt. Daardoor zijn het theater, de tempels, markt en straten zo goed bewaard gebleven. Onze eigen gids zal ons uitgebreid uitleg geven over deze bijzondere plaats. Na ons bezoek rijden we verder naar Amman.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Madaba / Mount Nebo

  image

  Vandaag bezoeken we Mount Nebo, vanwaar Mozes het beloofde land zag. Vanaf hier heb je prachtige vergezichten over de Jordaanvallei. In Madaba kun je 's avonds genieten van een heerlijke Arabische maaltijd met salades, kofta's, humus en grote ronde broden. Vandaag of morgen kun je ook een bezoek brengen aan de mozaïeken "Kaart van Palestina" die wordt bewaard in de Grieks-Orthodoxe Sint-Georgiuskerk in Madaba. Het is de oudst bewaarde en meest gedetailleerde antieke kaart van de landen die zich oost en west van de Jordaan uitstrekten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  wandelen Dana Wildreservaat / naar Petra

  image

  We rijden verder naar het Dana Wildreservaat, een van de mooiste parken van Jordanië. Er leven vele vogels, reptielen en andere soorten dieren. De omgeving is schitterend, overal om je heen zie je bergen en rotspartijen. In de ochtend kun je onder begeleiding van een lokale ranger een wandeling van een uur of vier. De ranger geeft uitleg over de vele medicinale planten, de dieren en de eerste bewoners van het gebied. Na de lunch rijden we richting Petra. We stoppen eerst nog bij Little Petra om dat te bezichtigen, daarna rijden we naar ons hotel nabij Petra.

  image

  Onderweg zie je veehoeders met rood/wit geblokte hoofddoeken en kuddes schapen en geiten. Petra is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten. Deze stad van de Nabateërs, is gebouwd in de derde eeuw voor Christus. De stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe hoge kloof (de Siq). Vanavond is het mogelijk om een Jordaans te dineren bij een lokale familie thuis. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel.

  Indien je op maandag, woensdag of donderdag in Petra bent kan je Petra by Night meemaken. Petra by Night is een avondvoorstelling waarbij Al Khazneh, de schatkamer van Petra, wordt verlicht met honderden kaarsjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Diner bij een Jordaanse familie thuis

  image

  In Petra kun je kennis maken met de Jordaanse keuken. Elk huishouden in Jordanië heeft een eigen chef-kok; moeders en zussen zijn geweldige kokkinnen en zij nodigen je graag bij hen thuis uit om te komen proeven. Op deze manier leer je de lokale cultuur en keuken nog beter kennen. Denk aan heerlijke Jordaanse gerechten zoals Maglouba, Saniya of Mansaf. Natuurlijk ontbreekt de lokale thee, frisdrank en een heerlijk nagerecht niet tijdens het diner. Op deze manier kom jij dichter bij de lokale bevolking en ondersteunen we direct de lokale kokkinnen. NB: Het minimum aantal deelnemers voor dit keuzeprogramma is twee. De taxi naar de familie dien je ter plekke nog te betalen.

 • 7

  Petra

  image

  Eén van de mooiste wandelingen van deze reis staat vandaag op het programma. Aan het eind staat de 'Schatkamer', een uit rotsen gehouwen monument van 40 meter hoog. Petra-stad is een vallei vol rotstempels, offerplaatsen, graven en heeft een Romeins theater. Dwalend door de stad sta je versteld van de prachtige in de rotsen uitgehouwen gebouwen. Steven Spielberg koos Petra als decor voor zijn Indiana Jones-film ‘The Last Crusade’. ‘s Avonds wordt de gloed die de ondergaande zon teweegbrengt op de veelkleurige stenen heel intens.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Wadi Rum

  image

  We rijden naar de Wadi Rum woestijn. Vanaf de rand van de woestijn wandelen we in ongeveer anderhalf uur naar het bedoeïenenkamp en beleven hopelijk een prachtige zonsondergang tussen de warme rotsen. Je kunt zelf beslissen hoe je de woestijn wilt verkennen. Om een goede indruk te krijgen van de afwisseling en de pracht van de woestijn kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een spectaculaire jeeptocht te maken.

  image

  Op deze manier kun je bijna alle mooie plekken van het woestijngebied zien. Wie wil kan het authentieke schip van de woestijn, de kameel, bestijgen voor een indrukwekkende tocht tussen de vreemd gevormde rotspartijen. In de voetsporen van Lawrence van Arabië, de Brit die een belangrijke rol speelde in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turkse sultan, trek je door kleurige in kalk- en zandsteen uitgeschuurde kloven, door brede wadi's en tussen grillig gevormde rotspartijen. Je kunt er ook voor kiezen om een wandeling te maken.

  image

  De reisbegeleider informeert je uitgebreid over de verschillende excursie mogelijkheden en de daarbij behorende prijzen. We slapen vannacht in een bedoeïenentent op matrassen. Daarna is het tijd om de prachtige sterrenhemel te bewonderen. Zoveel sterren heb je vast nog nooit gezien.

  NB. We nemen niet alle bagage mee naar Wadi Rum, dus vergeet niet om een kleinere tas voor je spullen in Wadi Rum mee te nemen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  via de Ramon krater naar Arad

  image

  In de ochtend heb je nog tijd om de Wadi Rum woestijn verder te verkennen. Halverwege de ochtend laten we Jordanië achter ons en steken we de grens weer over met Israël op weg naar Arad. Onderweg maken we een stop bij de beroemde Ramonkrater in de Negev woestijn. Deze krater is een geologisch gevormde krater en is met 40 km lang en 9 km breed de grootste ter wereld. We slapen vannacht in een hotel in Arad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  via Masada en de dode zee naar Bethlehem

  image

  Masada is een citadel gelegen op een rots. We beklimmen de rots en bezoeken de citadel. Vanaf de citadel heb je een prachtig uitzicht over de dode zee. Met de kabelbaan gaan we terug naar beneden voor een duik in dode zee, een natuurlijk dal op ruim 400 meter beneden zeeniveau. De zee bevat zoveel minerale zouten dat hij onleefbaar is voor flora en fauna. Het water is zo zout dat je vanzelf blijft drijven, een vreemde gewaarwording. Daarna rijden we verder naar de geboorteplaats van Jezus, Bethlehem.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Bethlehem / vrije dag

  image

  Bethlehem is gelegen in het Palestijnse gebied naast Nazareth en is een van de bekendere Bijbelse steden. Zowel de wieg van koning David als van Jezus zouden hier gestaan hebben. In Bethlehem bezoek je natuurlijk een van de mogelijk oudste kerken ter wereld: de Geboortekerk. Tegenover de Geboortekerk ligt op het Kribbeplein de oude Omarmoskee .

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Jeruzalem / bezoek oude stad

  image

  De blikvanger van 'de Heilige Stad' Jeruzalem is de gouden Rotskoepel. De grote gouden koepel is door Koning Hussein van Jordanië gedoneerd. Tegenwoordig is het een moskee. De islamieten zien de rots onder de koepel als de plek waar Mohammed naar de hemel ging om zich bij God te voegen. Jeruzalem is doordrenkt met Bijbelse geschiedenis en tijdens de stadstour bezoeken we de Oude Stad, de Joodse wijk, de klaagmuur, de Christelijke wijk. Ook gaan we langs de Via Dolorosa (lijdensweg) naar de kerk van het Heilige Graf. We verblijven drie nachten in het bijzondere Jeruzalem.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Jeruzalem / optioneel Caesarea of Tel Aviv

  image

  Je kunt er vandaag voor kiezen om de Romeinse stad Caesarea of de moderne stad Tel Aviv te bezoeken. Caesarea staat bekend als een archeologisch park. Hier zijn tientallen opgravingen gedaan. Zo kun je nog verschillende vondsten, zoals een aquaduct, kathedraal en het paleis van Herodes, bekijken. Tel Aviv is de bruisendste en meest vrijdenkende metropool van het Midden-Oosten. Tel Aviv wordt ook de "Witte Stad" genoemd om zijn unieke architecturale Bauhaus-stijl. Je kunt er ook voor kiezen om in Jeruzalem te blijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Jeruzalem / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de tijd om Jeruzalem verder te ontdekken. In Jeruzalem is ongelofelijk veel te zien en te beleven. Je kunt een Joodse Bar Mitzwa bij die bij de klaagmuur in de Oude Stad worden gehouden bijwonen. Deze viering van het geestelijk volwassen zijn van tienerjongens wordt gevierd met zang, dans en zoetigheid. Verder kun je Mount Zion en de Olijfberg op om een schitterend uitzicht op de gehele oude stad te hebben. Ook kun je naar de Kruisigingskerk of een bezoek brengen aan het Holocaustmuseum, waar op indrukwekkende wijze de Jodenvervolging in beeld wordt gebracht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Het is alweer tijd om afscheid te nemen van twee prachtige landen in het Midden-Oosten. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Rondreis Israël en Jordanië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

Rondreis Israël en Jordanië
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven