< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Bezoek aan het Dana Nationaal Park met een prachtige wandeling
 • Twee dagen in de legendarische roze stad Petra
 • Overnachting in de Wadi Rum woestijn, in een bedoeïenententen
 • Een volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen
 • Afwisselende reis met bezoek aan oude steden, tochten per kameel en snorkelen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht van Amsterdam naar Amman

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we naar het hotel in Tel Aviv waar we de komende twee nachten verblijven.

 • 2

  Tel Aviv en Jaffa

  Tel Aviv is de bruisendste en meest vrijdenkende metropool van het Midden-Oosten. Tel Aviv wordt ook de "Witte Stad" genoemd om zijn unieke architecturale Bauhaus-stijl, welke we vandaag zeker tegen zullen komen tijdens de stadstour. Het oude Jaffa wordt beschouwd als één van de oudste steden in de wereld. Dit is een historisch rijke stad met kronkelende straatjes en bezienswaardigheden zoals een kruidenmarkt, de Klokkentoren, de Andromeda rots, het Kedumim plein en de St. Peter kerk.

 • 3

  Naar Sebastia (Palestina)

 • 4

  Wandeltocht Palestina

 • 8

  Mount Nebo – Dode Zee - Madaba

  image

  Vandaag bezoeken we Mount Nebo, vanwaar Mozes het beloofde land zag. Vanaf hier heb je prachtige vergezichten over de Jordaanvallei.Vervolgens rijden we naar de Dode Zee, een natuurlijk dal op ruim 400 meter beneden zeeniveau. De zee bevat zoveel minerale zouten dat hij onleefbaar is voor flora en fauna. Het water is zo zout dat je vanzelf blijft drijven, een vreemde gewaarwording. We nemen de hele middag de tijd om hier te genieten. Met wat geluk maken we onder het genot van een drankje een mooie zonsondergang mee.

  image

  In Madaba kun je 's avonds genieten van een heerlijke Arabische maaltijd met salades, kofta's, humus en grote ronde broden. Vandaag of morgen kun je ook een bezoek brengen aan de mozaïeken "Kaart van Palestina" die wordt bewaard in de Grieks-Orthodoxe Sint-Georgiuskerk in Madaba. Het is de oudst bewaarde en meest gedetailleerde antieke kaart van de landen die zich oost en west van de Jordaan uitstrekten.

 • 8

  naar Dana Wildreservaat via Kerak

  image

  We reizen via de King's Highway richting het zuiden. De weg is landschappelijk zeer de moeite waard, want hij voert langs wadi's (drooggevallen rivierbeddingen) en door valleien met uitzichten over het ruige landschap. We vervolgen onze weg naar Kerak. Deze kruisridderburcht die in 1132 werd gebouwd ligt boven op een hoge rotspartij. Je kunt er ronddwalen door ondergrondse gangen met enorme keukens, stallen en slaapvertrekken met meerdere verdiepingen.

  image

  Na de lunch rijden we naar het plaatsje Dana, spectaculair gelegen bovenaan een kloof. Het uitzicht over de ruige rotsvallei is indrukwekkend. We overnachten in een eenvoudig hotel met (enkele) gedeelde kamers en gedeeld sanitair, een accommodatie die is opgezet door The Royal Society for the Conservation of Nature. Deze instelling is opgericht om toerisme en natuurbescherming te combineren en leidt lokale mensen op tot gids.

 • 8

  wandelen Dana Wildreservaat, naar Petra

  image

  Het Dana Wildreservaat is een van de mooiste parken van Jordanië. Er leven vele vogels, reptielen en andere soorten dieren. De omgeving is schitterend, overal om je heen zie je bergen en rotspartijen. In de ochtend maak je onder begeleiding van een lokale ranger een wandeling van een uur of vier. De ranger geeft uitleg over de vele medicinale planten, de dieren en de eerste bewoners van het gebied. Na de lunch rijden we richting Petra. We stoppen eerst nog bij Little Petra om dat te bezichtigen, daarna rijden we naar ons hotel in Wadi Musa (dichtbij Petra).

  image

  Onderweg zie je veehoeders met rood/wit geblokte hoofddoeken en kuddes schapen en geiten. Petra is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten. Deze stad van de Nabateërs, is gebouwd in de derde eeuw voor Christus. De stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe hoge kloof (de Siq). Vanavond is het mogelijk om een Jordaans te dineren bij een lokale familie thuis. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel.

  Indien je op maandag, woensdag of donderdag in Petra bent kan je Petra by Night meemaken. Petra by Night is een avondvoorstelling waarbij Al Khazneh, de schatkamer van Petra, wordt verlicht met honderden kaarsjes.

 • 8

  tocht per kameel, te voet of per landcruiser door de woestijn

  image

  We staan vroeg op om de hele dag de tijd te hebben om uitgebreid door de woestijn te trekken. Je kunt zelf beslissen hoe je de woestijn wilt verkennen. Om een goede indruk te krijgen van de afwisseling en de pracht van de woestijn kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een spectaculaire jeeptocht te maken. Op deze manier kun je bijna alle mooie plekken van het woestijngebied zien. Wie wil kan het authentieke schip van de woestijn, de kameel, bestijgen voor een indrukwekkende tocht tussen de vreemd gevormde rotspartijen.

  image

  In de voetsporen van Lawrence van Arabië, de Brit die een belangrijke rol speelde in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turkse sultan, trek je door kleurige in kalk- en zandsteen uitgeschuurde kloven, door brede wadi's en tussen grillig gevormde rotspartijen. Je kunt er ook voor kiezen om een wandeling te maken. De reisbegeleider informeert je uitgebreid over de verschillende excursie mogelijkheden en de daarbij behorende prijzen.

 • 9

  Petra

  image

  Eén van de mooiste wandelingen van deze reis staat vandaag op het programma. Aan het eind staat de 'Schatkamer', een uit rotsen gehouwen monument van 40 meter hoog. Petra-stad is een vallei vol rotstempels, offerplaatsen, graven en heeft een Romeins theater. Dwalend door de stad sta je versteld van de prachtige in de rotsen uitgehouwen gebouwen. Steven Spielberg koos Petra als decor voor zijn Indiana Jones-film ‘The Last Crusade’. ‘s Avonds wordt de gloed die de ondergaande zon teweegbrengt op de veelkleurige stenen heel intens.

  image

  Vanavond heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een heerlijk Turks bad. Na een dag in Petra is het lekker om al het zand van je af te spoelen. Indien Petra by night in de avond van dag 6 gepland staat (maandag, woensdag of donderdag), dan verschuift het bezoek aan het Turks bad naar dag 5.

 • 9

  Wadi Rum, naar Aqaba

  image

  Na het ontbijt starten we met een wandeling om voor de laatste keer te genieten van de schitterende omgeving. Wil je niet wandelen dan kun je een kameel of jeep huren. We rijden in een uurtje naar Aqaba, gelegen aan de kust. Aqaba is een uitstekende plek om lekker te luieren aan de Rode Zee. In de avond kun je heerlijk zitten op één van de vele gezellige terrasjes die Aqaba biedt. Je verblijft twee nachten in een comfortabel hotel in het centrum van het stadje.

 • 10

  naar Wadi Rum

  image

  ’s Ochtends heb je de mogelijkheid om nogmaals Petra te bezoeken en nog een paar uurtjes de mooiste gedeeltes van Petra te bezichtigen. Na de lunch rijden we naar Wadi Rum woestijn. Vanaf de rand van de woestijn wandelen we in ongeveer anderhalf uur naar het bedoeïenenkamp en beleven hopelijk een prachtige zonsondergang tussen de warme rotsen.

  image

  Mocht je niet willen lopen dan is het mogelijk om vanaf de bus per jeep naar het kamp te rijden. We slapen twee nachten in een bedoeïenentent op matrassen. Daarna is het tijd om de prachtige sterrenhemel te bewonderen. Zoveel sterren heb je vast nog nooit gezien.

  NB. We nemen niet alle bagage mee naar Wadi Rum, dus vergeet niet om een kleinere tas voor je spullen in Wadi Rum mee te nemen.

 • 12

  vlucht terug naar Amsterdam vanuit Tel Aviv

  In ongeveer een uur rijden we naar het vliegveld van Tel Aviv voor de vlucht terug naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Rondreis Israël en Jordanië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

De leukste Zuid-Afrika blogs & video’s
Woeste bergen, wilde kusten en stille baaien…

Overweeg je een reis naar Zuid-Afrika? Videoreporter Sem ging in met ons mee en legde zijn reis vast in een aantal mooie video’s.