< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Rechtstreekse en comfortabele vlucht met Royal Jordanian
 • Een ontspannen manier om de mooiste hoogtepunten van het land te beleven
 • Een volle dag en twee overnachtingen op steenworp afstand van de roze stad Petra
 • Bezoek aan de oude Romeinse stad Jerash en het Shawbak kasteel
 • Een bijzondere overnachting bij de bedoeïen in de Wadi Rum woestijn
 • Zonder enige moeite blijven dobberen in de Dode zee
 • Inclusief bijzondere stadstour door de hoofdstad Amman
 • Ontspannen begin van de reis in het sfeervolle Madaba
 • Ontspannen afsluiting in Aqaba waar je perfect kunt duiken en snorkelen
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en met een vleugje avontuur
 • Eindeloze vergezichten langs King’s Highway en vanaf Mount Nebo

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht van Amsterdam naar Amman

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we in 30 minuten naar een gezellig hotel in het sfeervolle Madaba. Hier verblijven we twee nachten. Het centraal gelegen Madaba vormt een perfect alternatief voor het hectische Amman.

 • 2

  Madaba / stadstour Amman en bezoek Jerash

  image

  Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de mozaïeken "Kaart van Palestina" die wordt bewaard in de Grieks-Orthodoxe Sint-Georgiuskerk in Madaba. Het is de oudst bewaarde en meest gedetailleerde antieke kaart van de landen die zich oost en west van de Jordaan uitstrekten. We bezoeken vandaag ook het stadscentrum van Amman.Amman is een moderne stad die op zeven heuvels is gebouwd. We zullen de stad wandelend verkennen, want per auto of bus is dit bijna onmogelijk door het drukke verkeer. Als afsluiting van Amman bezoeken we de Citadel, die bovenop een heuvel ligt en waar je wordt verrast met een prachtig uitzicht over Amman. Hierna rijden we door een heuvelachtig landschap met olijf- en sinaasappelbomen naar Jerash.

  image

  Ooit woonden hier 20.000 inwoners, maar de stad werd in de achtste eeuw tijdens een aardbeving grotendeels met zand bedekt. Rond 1920 werd er begonnen met opgravingen en restauraties, welke tegenwoordig nog plaatsvinden. Je vindt er imposante stadspoorten, een plein omzoomd met zuilen in Ionische stijl, theaters en tempels. De tempel van Artemis is één van de belangrijkste en meest imposante gebouwen van Jerash. 's Avonds kun je in één van de vele restaurants van Madaba de heerlijke gerechten proberen. 

 • 3

  naar Petra, via de Dode zee en Mount Nebo

  image

  Na het ontbijt vertrekken we naar de Dode Zee. De Dode Zee ligt in een natuurlijk dal op ruim 400 meter beneden zeeniveau. Het water is zo zout dat je vanzelf blijft drijven, een vreemde gewaarwording. Na het drijven en het modderbad vervolgen we onze weg naar Mount Nebo, vanwaar Mozes het beloofde land zag. Vanaf hier heb je prachtige vergezichten over de Jordaanvallei. Bij helder weer kun je zelfs Jeruzalem zien liggen!

  image

  Over de spectaculaire King’s Highway rijden we naar Petra. De weg voert door een woest berglandschap met diepe kloven en we maken een stop bij het Shawbak kasteel. Je kunt je goed voorstellen hoe hier vroeger op de oude binnenplaats de kruisridders rondliepen. Verder rijdend arriveren we in Petra, wat absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten is. De stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe hoge kloof (de siq). In de roze, gele en dieprode rotswanden zijn prachtige gevels uitgehouwen. Het gebied was eeuwenlang onbekend, omdat niemand de weg naar binnen wist. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel, dichtbij Petra.

  N.B. Indien je op maandag, woensdag of donderdag in Petra bent kun je Petra by Night meemaken. Dit is een avondvoorstelling waarbij de Schatkamer wordt verlicht met honderden kaarsjes. Het is een ontzettend bijzondere ervaring om in het donker door de mysterieus uitgelichte kloof te lopen.

 • 4

  adembenemend Petra en (optioneel) turks bad

  image

  Om bij Petra te komen moet je door de 1,2km lange siq wandelen (een smalle en hoge kloof). Aan het eind staat de 'Schatkamer', een uit rozerode rotsen gehouwen monument van 40 meter hoog en bekend uit de film Indiana Jones and the Last Crusade. Petra-stad is een vallei vol rotstempels, offerplaatsen en graven en heeft een Romeins theater. Dwalend door de stad sta je versteld van de prachtige in de rotsen uitgehouwen gebouwen.

  image

  Het klooster Al Deir, de grootste in de rotsen uitgehouwen façade kun je na een klim van 900 treden bereiken. Vanavond heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een heerlijk Turks bad.

  NB: Indien Petra by night in de avond van dag 4 gepland staat (maandag, woensdag of donderdag), dan verschuift het bezoek aan het Turkse bad naar dag 3.

  Optioneel Turks bad

  image

  Vanavond heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een heerlijk Turks bad. Het Turkse bad ligt meestal op loopafstand van het hotel, anders kan je een taxi nemen. Na een dag in Petra is het lekker om al het zand van je af te spoelen. In het Turkse bad kan je gebruik maken van een warm stoombad en een lichaam scrub. De Jordaanse scrub is wellicht wat ruwer dan de Nederlandse, maar ontspannen is het zeker.
  Het kan voorkomen dat er alleen mannelijke medewerkers beschikbaar zijn.

 • 5

  naar Wadi Rum

  image

  ‘s Ochtends heb je de mogelijkheid om nog een paar uurtjes de mooiste gedeeltes van Petra te bezichtigen. In de namiddag rijden we naar Wadi Rum, het mooiste deel van de Jordaanse woestijn. Vanuit het bedoeïenenkamp beleven we een prachtige zonsondergang tussen de warme rotsen. We slapen in een traditionele bedoeïenentent. Bij de bedoeïenentent, rond het kampvuur, staat er een heerlijk buffet voor je klaar. Daarna is het tijd om de prachtige sterrenhemel te bewonderen.

 • 6

  naar Aqaba / (optioneel) tocht per kameel of landcruiser door woestijn

  image

  Na het ontbijt kun je zelf beslissen hoe je de woestijn wilt verkennen. Om een goede indruk te krijgen van de afwisseling en de pracht van de woestijn in dit gebied kun je bijvoorbeeld een spectaculaire jeeptocht maken. Op deze manier kun je bijna alle mooie plekken van het woestijngebied zien.Wie wil kan de kameel bestijgen voor een indrukwekkende tocht tussen de vreemd gevormde rotspartijen.

  image

  In de voetsporen van Lawrence van Arabië trek je door kleurige kalk- en zandsteen kloven, door wadi's en tussen grillig gevormde rotspartijen. Na de lunch rijden we naar Aqaba, een uitstekende plek om lekker te luieren aan de Rode Zee. Het is een heerlijke stad om rond te wandelen, lekker te eten en te genieten van de zee en het strand. Je verblijft in een comfortabel hotel in het centrum van het stadje.

 • 7

  Aqaba, naar Amman

  image

  Vandaag kun je een mooie boottocht van ongeveer 4 uur maken. Je vertrekt vanuit de haven op zoek naar een mooie plek om te snorkelen. Een barbecue lunch is inclusief. Liefhebbers van snorkelen kunnen hun hart in de wateren bij Aqaba ophalen. Als je niet mee wilt met de boottocht kun je ook Aqaba verkennen. Aqaba is een heerlijk stadje om in rond te wandelen, lekker te eten en te genieten van de zee en het strand. Aan het eind van de middag vertrekken we naar Amman voor onze laatste overnachting.

  Optioneel Boottocht Aqaba

  image

  Als je wil kan je deelnemen aan een mooie boottocht van ongeveer 4 uur. We vertrekken vanuit de haven met de boot opzoek naar een mooie plek om te snorkelen. Een barbecue lunch is inclusief de boottocht. Liefhebbers van snorkelen kunnen hun hart in de wateren bij Aqaba ophalen. Door de overvloed aan koraal en de veelkleurige vissen is dit één van de beroemdste onderwater tuinen ter wereld.

 • 8

  vlucht terug naar Amsterdam vanuit Amman

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  Tweedaagse strandverlenging Aqaba

  Je kunt deze reis met twee dagen verlengen aan het strand van Aqaba. Je verblijft in het hetzelfde hotel als waar je de nacht in Aqaba hebt geslapen. De prijs is inclusief hotelovernachting, ontbijt en transfer naar Amman en het vliegveld. Wil je nog wat langer genieten van Jordanië met zijn heerlijke klimaat en bijzondere cultuur dan bieden we een verlenging aan in Aqaba. Je verblijft twee extra nachten in het laatste hotel: Hotel Aquavista. Je ontvangt van de reisbegeleider alle overige informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakket.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 7

  Aqaba

  Vrij verblijf in Aqaba.

 • 8

  Aqaba

  Vrij verblijf in Aqaba.

 • 9

  naar Amman

  In de loop van de middag word je opgehaald en terug naar Amman gereden, om daar de laatste nacht door te brengen.

 • 10

  Terugvlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Rondreis Jordanië Hoogtepunten

Boekbaar vanaf 01-01-2017.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Maak kans op een reisvoucher
ter waarde van € 750!

De herfst is in aantocht.. Dagen worden korter, het wordt kouder.. Heb je al zin in vakantie? Als reisliefhebber kunnen we je vast en zeker blij maken met een Sawadee reisvoucher t.w.v. € 750!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij dan de gelukkige!