< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Eindeloze vergezichten langs King’s Highway en Mount Nebo
 • Rechtstreekse en comfortabele vlucht met Royal Jordanian
 • Een ontspannen manier om de mooiste hoogtepunten van het land te beleven
 • Een volle dag en twee overnachtingen op steenworp afstand van de roze stad Petra
 • Bezoek aan de oude Romeinse stad Jerash en het Shawbak kasteel
 • Een bijzondere overnachting bij de bedoeïen in de Wadi Rum woestijn
 • Zonder enige moeite blijven dobberen in de Dode zee
 • Inclusief bijzondere stadstour door de hoofdstad Amman
 • Ontspannen begin van de reis in het sfeervolle Madaba
 • Ontspannen afsluiting in Aqaba waar je perfect kunt duiken en snorkelen
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en met een vleugje avontuur

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht van Amsterdam naar Amman

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we in 30 minuten naar een gezellig hotel in het sfeervolle Madaba. Hier verblijven we twee nachten. Het centraal gelegen Madaba vormt een perfect alternatief voor het hectische Amman.

 • 2

  Madaba - stadstour Amman en bezoek Jerash

  image

  Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de mozaïeken "Kaart van Palestina" die wordt bewaard in de Grieks-Orthodoxe Sint-Georgiuskerk in Madaba. Het is de oudst bewaarde en meest gedetailleerde antieke kaart van de landen die zich oost en west van de Jordaan uitstrekten. Hierna rijden we door een heuvelachtig landschap met olijf- en sinaasappelbomen naar Jerash.

  image

  Ooit woonden hier 20.000 inwoners, maar de stad werd in de achtste eeuw tijdens een aardbeving grotendeels met zand bedekt. Rond 1920 werd er begonnen met opgravingen en restauraties, welke tegenwoordig nog plaatsvinden. Je vindt er imposante stadspoorten, een plein omzoomd met zuilen in Ionische stijl, theaters en tempels. De tempel van Artemis is één van de belangrijkste en meest imposante gebouwen van Jerash.

  image

  We bezoeken vandaag ook het stadscentrum van de hoofdstad van Jordanie, Amman.Amman is een moderne stad die op zeven heuvels is gebouwd. We zullen de stad wandelend verkennen, want per auto of bus is dit bijna onmogelijk door het drukke verkeer. Daarnaast bezoeken we de Citadel van Amman, deze ligt bovenop een heuvel en je wordt hier verrast met een prachtig uitzicht over de stad. 

 • 3

  naar Petra, via de Dode zee, Mount Nebo en Little Petra

  image

  Na het ontbijt vertrekken we naar de Dode Zee. De Dode Zee ligt in een natuurlijk dal op ruim 400 meter beneden zeeniveau. Het water is zo zout dat je vanzelf blijft drijven, een vreemde gewaarwording. Na het drijven en het modderbad vervolgen we onze weg naar Mount Nebo, vanwaar Mozes het beloofde land zag. Vanaf hier heb je prachtige vergezichten over de Jordaanvallei. Bij helder weer kun je zelfs Jeruzalem zien liggen!

  image

  Over de spectaculaire King’s Highway rijden we naar Petra. De weg voert door een woest berglandschap met diepe kloven en we maken een stop bij het Shawbak kasteel. Je kunt je goed voorstellen hoe hier vroeger op de oude binnenplaats de kruisridders rondliepen. Na ons bezoek aan het Shawbak kasteel gaan we alweer verder naar de volgende archeologische site, Little Petra. 

  image

  Verder rijdend arriveren we in Petra, wat absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten is. De stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe hoge kloof (de siq). In de roze, gele en dieprode rotswanden zijn prachtige gevels uitgehouwen. Het gebied was eeuwenlang onbekend, omdat niemand de weg naar binnen wist. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel, dichtbij Petra.

  Indien je op maandag, woensdag of donderdag in Petra bent kan je Petra by Night meemaken. Petra by Night is een avondvoorstelling waarbij Al Khazneh, de schatkamer van Petra, wordt verlicht met honderden kaarsjes.

 • 4

  Petra

  image

  Om bij Petra te komen moet je door de 1,2km lange siq wandelen (een smalle en hoge kloof). Aan het eind staat de 'Schatkamer', een uit rozerode rotsen gehouwen monument van 40 meter hoog en bekend uit de film Indiana Jones and the Last Crusade. Petra-stad is een vallei vol rotstempels, offerplaatsen en graven en heeft een Romeins theater. Dwalend door de stad sta je versteld van de prachtige in de rotsen uitgehouwen gebouwen.

  image

  Het klooster Al Deir, de grootste in de rotsen uitgehouwen façade kun je na een klim van 900 treden bereiken. Vanavond kun heb je de mogelijkheid om te dineren bij een Jordaanse familie thuis. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een Turks badhuis te bezoeken. Hier kun je even heerlijk ontspannen.

  NB: Indien Petra by night in de avond van dag 4 gepland staat (maandag, woensdag of donderdag), dan verschuift het diner bij een Jordaanse familie thuis naar dag 3.

  Optioneel Diner bij een Jordaanse familie thuis / €25,00 per persoon

  image

  In Petra kun je kennis maken met de Jordaanse keuken. Elk huishouden in Jordanië heeft een eigen chef-kok; moeders en zussen zijn geweldige kokkinnen en zij nodigen je graag bij hen thuis uit om te komen proeven. Op deze manier leer je de lokale cultuur en keuken nog beter kennen. Denk aan heerlijke Jordaanse gerechten zoals Maglouba, Saniya of Mansaf. Natuurlijk ontbreekt de lokale thee, frisdrank en een heerlijk nagerecht niet tijdens het diner. Op deze manier kom jij dichter bij de lokale bevolking en ondersteunen we direct de lokale kokkinnen. De taxi naar de familie dien je ter plekke nog te betalen. NB: Het minimum aantal deelnemers voor dit keuzeprogramma is twee. De taxi naar de familie dien je ter plekke nog te betalen.

 • 5

  naar Wadi Rum

  image

  ‘s Ochtends heb je de mogelijkheid om nog een paar uurtjes de mooiste gedeeltes van Petra te bezichtigen. In de namiddag rijden we met onze eigen bus naar Wadi Rum, het mooiste deel van de Jordaanse woestijn. Vanuit het bedoeïenenkamp beleven we een prachtige zonsondergang tussen de warme rotsen. We slapen in een traditionele bedoeïenentent. Bij de bedoeïenentent, staat er een heerlijke maaltijd voor je klaar. Daarna is het tijd om de prachtige sterrenhemel te bewonderen. Dit is het echte Jordanië!

 • 6

  naar Aqaba - optionele tocht per kameel of landcruiser door woestijn

  image

  Na het ontbijt kun je zelf beslissen hoe je de woestijn wilt verkennen. Om een goede indruk te krijgen van de afwisseling en de pracht van de woestijn in dit gebied kun je bijvoorbeeld een spectaculaire jeeptocht maken. Op deze manier kun je bijna alle mooie plekken van het woestijngebied zien.Wie wil kan de kameel bestijgen voor een indrukwekkende tocht tussen de vreemd gevormde rotspartijen. Je kunt er ook voor kiezen om een indrukwekkende wandeling te maken. 

  image

  In de voetsporen van Lawrence van Arabië trek je door kleurige kalk- en zandsteen kloven, door wadi's en tussen grillig gevormde rotspartijen. Na de lunch rijden we naar Aqaba, een uitstekende plek om lekker te luieren aan de Rode Zee. Het is een heerlijke stad om rond te wandelen, lekker te eten en te genieten van de zee en het strand. Je verblijft in een comfortabel hotel in het centrum van het stadje.

 • 7

  Aqaba, naar Amman

  image

  Vandaag kun je een mooie boottocht van ongeveer 4 uur maken. Je vertrekt vanuit de haven op zoek naar een mooie plek om te snorkelen. Een barbecue lunch is inclusief. Liefhebbers van snorkelen kunnen hun hart in de wateren bij Aqaba ophalen. Als je niet mee wilt met de boottocht kun je ook Aqaba verkennen. Aqaba is een heerlijk stadje om in rond te wandelen, lekker te eten en te genieten van de zee en het strand. Aan het eind van de middag vertrekken we naar Amman voor onze laatste overnachting.

  Optioneel Boottocht Aqaba / €40,00 per persoon

  image

  Als je wil kan je deelnemen aan een mooie boottocht van ongeveer 4 uur. We vertrekken vanuit de haven met de boot opzoek naar een mooie plek om te snorkelen. Een barbecue lunch is inclusief de boottocht. Liefhebbers van snorkelen kunnen hun hart in de wateren bij Aqaba ophalen. Door de overvloed aan koraal en de veelkleurige vissen is dit één van de beroemdste onderwater tuinen ter wereld.

 • 8

  vlucht terug naar Amsterdam vanuit Amman

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse strandverlenging Aqaba

  Je kunt deze reis met twee dagen verlengen aan het strand van Aqaba. Je verblijft in hetzelfde hotel als waar je de nacht in Aqaba hebt geslapen. Meer informatie over deze accommodatie vind je onder het kopje "accommodaties".  De prijs is inclusief hotelovernachting, ontbijt en transfer naar Amman en het vliegveld.


  Tijdens de reis met vertrek op 27 april 2018 is het niet mogelijk deze verlenging te boeken.


  - Tweedaagse strandverlenging Aqaba 2 dagen € 150,-
  - Tweedaagse strandverlenging Aqaba (obv 1 persoon) 2 dagen € 200,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 8

  Aqaba

  Vrije dag

 • 9

  Aqaba

  Vrije dag

 • 10

  naar Amman

 • 11

  vlucht naar Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Rondreis Jordanië Hoogtepunten

Zeg salaam aleikum tegen Jordanië

image
8 dagen vanaf € 998
Naar boven
 

Inspiratiedag 11 maart

 • Kom 11 maart naar Theater Kikker in Utrecht
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Laat je inspireren voor je volgende bestemming
 • Reispresentaties van Peru tot aan Ethiopië
 • Bereid je goed voor op de reis bij het Reishoekje

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.