< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op: Vanwege een nachtvlucht is de reis met vertrek op 24 oktober een 9-daagse reis. Het programma voor deze reis is hetzelfde als de andere vertrekken, enkel de volgorde is iets aangepast. De volgorde voor dit vertrek is als volgt:

  De bezoeken aan Jerash en de citadel van Amman zijn van dag 2 naar dag 7 verplaatst. U vertrekt nu op dag 2 (was dag 3) naar Petra en ook dag 3 t/m 5 schuiven een dag naar voren op. Op dag 6 rijden we van Aqaba naar Madaba voor een vrije ochtend en vanuit Madaba in een kleine twee uur naar Jerash voor een bezoek aan de indrukwekkende archeologische site. Aansluitend rijden we terug naar Amman, waar we tevens overnachten. We hebben dan ’s middags alle tijd om de citadel te bezoeken en de oude stad rondom de Koning Hoesseinmoskee te verkennen. Omdat uw terugvlucht pas ’s avonds vertrekt, heeft u op dag 8 ook nog een vrije dag in Amman. 

 • 1

  vlucht van Amsterdam naar Amman

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we in 30 minuten naar een gezellig hotel in het sfeervolle Madaba. Hier verblijven we twee nachten. Het centraal gelegen Madaba vormt een perfect alternatief voor het hectische Amman.

 • 2

  Madaba - bezoek Jerash en Citadel van Amman

  image

  Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de mozaïeken "Kaart van Palestina" die wordt bewaard in de Grieks-Orthodoxe Sint-Georgiuskerk in Madaba. Het is de oudst bewaarde en meest gedetailleerde antieke kaart van de landen die zich oost en west van de Jordaan uitstrekten. Hierna rijden we door een heuvelachtig landschap met olijf- en sinaasappelbomen naar Jerash.

  image

  Ooit woonden hier 20.000 inwoners, maar de stad werd in de achtste eeuw tijdens een aardbeving grotendeels met zand bedekt. Rond 1920 werd er begonnen met opgravingen en restauraties, welke tegenwoordig nog plaatsvinden. Je vindt er imposante stadspoorten, een plein omzoomd met zuilen in Ionische stijl, theaters en tempels. De tempel van Artemis is één van de belangrijkste en meest imposante gebouwen van Jerash.

  image

  Daarnaast bezoeken we vandaag de Citadel van Amman, deze ligt bovenop een heuvel en je wordt hier verrast met een prachtig uitzicht over de stad. Verschillende volken hebben hier door de eeuwen heen hun voedafdruk achter gelaten. Zo vind je er de resten van indrukwekkende Romeinse tempels en enkele Byzantijnse kerken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Petra, via Mount Nebo en de Dode zee

  image

  Na het ontbijt vertrekken we naar Mount Nebo, vanwaar Mozes het beloofde land zag. Vanaf hier heb je prachtige vergezichten over de Jordaanvallei. Bij helder weer kun je zelfs Jeruzalem zien liggen! Daarna vervolgen we onze weg naar de Dode Zee. De Dode Zee ligt in een natuurlijk dal op ruim 400 meter beneden zeeniveau. Het water is zo zout dat je vanzelf blijft drijven, een vreemde gewaarwording. 

  Na de duik in de Dode Zee rijden we verder naar Petra, waar we in de avond zullen arriveren. 

  image

  Petra is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten. De stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe hoge kloof (de siq). In de roze, gele en dieprode rotswanden zijn prachtige gevels uitgehouwen. Het gebied was eeuwenlang onbekend, omdat niemand de weg naar binnen wist. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel, dichtbij Petra.

  Indien je op maandag, woensdag of donderdag in Petra bent kun je Petra by Night meemaken. Petra by Night is een avondvoorstelling waarbij Al Khazneh, de schatkamer van Petra, wordt verlicht met honderden kaarsjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Petra

  image

  Om bij Petra te komen moet je door de 1,2km lange siq wandelen (een smalle en hoge kloof). Aan het eind staat de 'Schatkamer', een uit rozerode rotsen gehouwen monument van 40 meter hoog en bekend uit de film Indiana Jones and the Last Crusade. Petra-stad is een vallei vol rotstempels, offerplaatsen en graven en heeft een Romeins theater. Dwalend door de stad sta je versteld van de prachtige in de rotsen uitgehouwen gebouwen.

  image

  Het klooster Al Deir, de grootste in de rotsen uitgehouwen façade kun je na een klim van 900 treden bereiken. Vanavond kun heb je de mogelijkheid om te dineren bij een Jordaanse familie thuis. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een Turks badhuis te bezoeken. Hier kun je even heerlijk ontspannen.

  NB: Indien Petra by night in de avond van dag 4 gepland staat (maandag, woensdag of donderdag), dan verschuift het diner bij een Jordaanse familie thuis naar dag 3.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Diner bij een Jordaanse familie thuis / €25,00 per persoon

  image

  In Petra kun je kennis maken met de Jordaanse keuken. Elk huishouden in Jordanië heeft een eigen chef-kok; moeders en zussen zijn geweldige kokkinnen en zij nodigen je graag bij hen thuis uit om te komen proeven. Op deze manier leer je de lokale cultuur en keuken nog beter kennen. Denk aan heerlijke Jordaanse gerechten zoals Maglouba, Saniya of Mansaf. Natuurlijk ontbreekt de lokale thee, frisdrank en een heerlijk nagerecht niet tijdens het diner. Op deze manier kom jij dichter bij de lokale bevolking en ondersteunen we direct de lokale kokkinnen.

  NB: Het minimum aantal deelnemers voor dit keuzeprogramma is vijf. De taxi naar de familie dien je ter plekke nog te betalen.

 • 5

  via Little Petra naar Wadi Rum / Zarb diner

  image

  Vroeg in de ochtend staan we op om nog een paar uurtjes Little Petra te bezoeken. In de namiddag rijden we met onze eigen bus naar Wadi Rum, het mooiste deel van de Jordaanse woestijn. Om een goede indruk te krijgen van de afwisseling en de pracht van de woestijn kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een spectaculaire jeeptocht te maken. Vanuit het bedoeïenenkamp beleven we een prachtige zonsondergang tussen de warme rotsen. We slapen in een traditionele bedoeïenentent. Bij de bedoeïenentent, staat er een heerlijke maaltijd voor je klaar. Daarna is het tijd om de prachtige sterrenhemel te bewonderen. Dit is het echte Jordanië!


  image

  Vanavond is het tijd voor een culinair hoogstandje volgens Jordaanse begrippen. Er staat een speciaal Zarb diner op het programma waarbij een ondergrondse barbacue gebruikt wordt om de combinatie van vlees, groenten en aardappels te maken. Uiteraard kan men kijken hoe het eten wordt bereid op deze manier. Leer hoe de echte locals dit doen. Wie weet doe je wel ideeën op voor thuis in je eigen tuin?

  Let op: het kan voorkomen dat de jeeptocht niet door kan gaan omdat we vanwege het programma later aankomen in Wadi Rum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 6

  naar Aqaba - optionele tocht per kameel door woestijn

  image

  Na het ontbijt kun je zelf beslissen hoe je de woestijn wilt verkennen. Je kunt ervoor kiezen om per kameel of te voet te gaan. Op deze manier kun je bijna alle mooie plekken van het woestijngebied zien. Dat wordt een indrukwekkende tocht tussen de vreemd gevormde rotspartijen. 


  image

  In de voetsporen van Lawrence van Arabië trek je door kleurige kalk- en zandsteen kloven, door wadi's en tussen grillig gevormde rotspartijen. Na de lunch rijden we naar Aqaba, een uitstekende plek om lekker te luieren aan de Rode Zee. Het is een heerlijke stad om rond te wandelen, lekker te eten en te genieten van de zee en het strand. Je verblijft in een comfortabel hotel in het centrum van het stadje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Aqaba, naar Amman

  image

  Vandaag kun je een mooie boottocht van ongeveer 4 uur maken. Je vertrekt vanuit de haven op zoek naar een mooie plek om te snorkelen. Een barbecue lunch is inclusief. Liefhebbers van snorkelen kunnen hun hart in de wateren bij Aqaba ophalen. Als je niet mee wilt met de boottocht kun je ook Aqaba verkennen. Aqaba is een heerlijk stadje om in rond te wandelen, lekker te eten en te genieten van de zee en het strand. Aan het eind van de middag vertrekken we naar Amman voor onze laatste overnachting.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Boottocht Aqaba / €40,00 per persoon

  image

  Als je wil kan je deelnemen aan een mooie boottocht van ongeveer 3 uur. We vertrekken vanuit de haven met de boot opzoek naar mooie plekjes om te de onderwaterwereld van de golf van Aqaba te ontdekken. Een barbecue lunch is inclusief de boottocht. Het is genieten om al snorkelend boven het koraal en de vele vissen te zwemmen.

 • 8

  vlucht terug naar Amsterdam vanuit Amman

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse strandverlenging Aqaba

  Je kunt deze reis met twee dagen verlengen aan het strand van Aqaba. Je verblijft in hetzelfde hotel als waar je de nacht in Aqaba hebt geslapen. Meer informatie over deze accommodatie vind je onder het kopje "accommodaties".  De prijs is inclusief hotelovernachting, ontbijt en transfer naar Amman en het vliegveld.


  - Tweedaagse strandverlenging Aqaba 2 dagen v.a. € 150,-
  - Tweedaagse strandverlenging Aqaba (obv 1 persoon) 2 dagen v.a. € 200,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 7

  Aqaba

  Terwijl de groep terug reist naar Amman, blijf jij nog twee dagen in Aqaba waar je nog heerlijk kunt genieten van zon, zee en strand.

 • 8

  Aqaba

  Vrije dag

 • 9

  naar Amman

 • 10

  vlucht naar Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Eindeloze vergezichten langs Mount Nebo
 • Rechtstreekse en comfortabele vlucht met Royal Jordanian
 • Een ontspannen manier om de mooiste hoogtepunten van het land te beleven
 • Een volle dag en twee overnachtingen op steenworp afstand van de roze stad Petra
 • Bezoek aan de oude Romeinse stad Jerash
 • Een bijzondere overnachting bij de bedoeïen in de Wadi Rum woestijn
 • Een culinair hoogstandje tijdens een traditioneel Zarb diner
 • Zonder enige moeite blijven dobberen in de Dode zee
 • Inclusief bezoek aan de Citadel van Amman
 • Ontspannen begin van de reis in het sfeervolle Madaba
 • Ontspannen afsluiting in Aqaba waar je perfect kunt duiken en snorkelen
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en met een vleugje avontuur
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Rondreis Jordanië Hoogtepunten

Zeg salaam aleikum tegen Jordanië

image
8 dagen vanaf € 998
Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 15 september: Inspiratiedag, Sawadee kantoor, Amsterdam
 • 28 september: Indonesië & Peru presentatie, Sawadee kantoor Amsterdam
 • 12 oktober: Inspiratiedag, Schouwburg Odeon, Zwolle
 • 24 november: Reisevent, DeFabrique, Utrecht

Meld je gratis & vrijblijvend aan.