< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Let op: beperkt aantal plaatsen, vol = vol!
 • Culinair en avontuurlijk genieten van indrukwekkend en divers Jordanië
 • Rechtstreekse en comfortabele vlucht met Royal Jordanian
 • Inclusief traditionele kookworkshop in Petra en Zarb diner in Wadi-Rum
 • Een volle dag en twee overnachtingen op steenworp afstand van de roze stad Petra
 • Eindeloze vergezichten langs King’s Highway en Mount Nebo
 • Bezoek aan de oude Romeinse stad Jerash en het Shawbak kasteel
 • Een bijzondere overnachting bij de bedoeïen in de Wadi Rum woestijn
 • Zonder enige moeite blijven dobberen in de Dode zee
 • Inclusief bijzondere stadstour door de hoofdstad Amman
 • Ontspannen begin van de reis in het sfeervolle Madaba
 • Een culinair hoogstandje tijdens een Zarb diner

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht van Amsterdam naar Amman

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we in 30 minuten naar een gezellig hotel in het sfeervolle Madaba. Hier verblijven we twee nachten. Het centraal gelegen Madaba vormt een perfect alternatief voor het hectische Amman. Zo kun je de reis ontspannen beginnen. 

 • 2

  Madaba - stadstour Amman en bezoek Jerash

  image

  Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de mozaïeken "Kaart van Palestina" die wordt bewaard in de Grieks-Orthodoxe Sint-Georgiuskerk in Madaba. Het is de oudst bewaarde en meest gedetailleerde antieke kaart van de landen die zich oost en west van de Jordaan uitstrekten. Hierna rijden we door een heuvelachtig landschap met olijf- en sinaasappelbomen naar Jerash.

  image

  Ooit woonden hier 20.000 inwoners, maar de stad werd in de achtste eeuw tijdens een aardbeving grotendeels met zand bedekt. Rond 1920 werd er begonnen met opgravingen en restauraties, welke tegenwoordig nog plaatsvinden. Je vindt er imposante stadspoorten, een plein omzoomd met zuilen in Ionische stijl, theaters en tempels. De tempel van Artemis is één van de belangrijkste en meest imposante gebouwen van Jerash.

  image

  We bezoeken vandaag ook het stadscentrum van de hoofdstad van Jordanie, Amman.Amman is een moderne stad die op zeven heuvels is gebouwd. We zullen de stad wandelend verkennen, want per auto of bus is dit bijna onmogelijk door het drukke verkeer. Daarnaast bezoeken we de Citadel van Amman, deze ligt bovenop een heuvel en je wordt hier verrast met een prachtig uitzicht over de stad. 

 • 3

  naar Dana Wildreservaat, via de Dode zee

  image

  In de ochtend vertrekken we naar Dana. Onderweg maken we een stop bij de Dode zee. De Dode Zee ligt in een natuurlijk dal op ruim 400 meter beneden zeeniveau. Het water is zo zout dat je vanzelf blijft drijven, een vreemde gewaarwording. De modder uit de zee schijnt zeer goed voor de huid te zijn. Na het drijven en het modderbad vervolgen we onze weg naar Mount Nebo, vanwaar Mozes het beloofde land zag. Vanaf hier heb je prachtige vergezichten over de Jordaanvallei. Bij helder weer kun je zelfs Jeruzalem zien liggen!

  image

  Dana staat bekend om het gelijknamige natuurreservaat. Je kunt hier een prachtige wandeling maken door het gebied, wat ook wel de Grand Canyon van Jordanië wordt genoemd. In deze groene omgeving zul je vooral rotsen en kloven tegenkomen waar vogels en reptielen zich hebben gevestigd. We overnachten in een hotel dat wordt gerund door de bewoners van het dorp. De eigenaren zijn zeer gastvrij en hartverwarmend. Het uitzicht vanuit het hotel op de omgeving is adembenemend. Vanavond staat er een heerlijke maaltijd voor je klaar.

 • 4

  naar Petra, via Shawbak / avond kookcursus

  image

  Over de spectaculaire King’s Highway rijden we naar Petra. De weg voert door een woest berglandschap met diepe kloven en we maken een stop bij het Shawbak kasteel. Je kunt je goed voorstellen hoe hier vroeger op de oude binnenplaats de kruisridders rondliepen. Na het kasteelbezoek vervolgen we onze weg naar Petra. Verder rijdend arriveren we in Petra, wat absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten is.

  image

  De eeuwenoude stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte in de woestijn van Zuid-Jordanië en is alleen te bereiken via een nauwe hoge kloof (de siq). In de roze, gele en dieprode rotswanden zijn prachtige gevels uitgehouwen. Het gebied was eeuwenlang onbekend, omdat niemand de weg naar binnen wist. Sinds de ontdekking is het een zeer populaire stad. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel, dichtbij Petra.

  image

  De avond krijgt een culinair tintje bij het volgen van een kookcursus. We nemen een kijkje in de Jordaanse keuken! We nemen de keuken over en koken een volledig Jordaans diner, met onder andere soep, warme en koude voorgerechten en een hoofdgerecht. Tijdens het koken heb je genoeg tijd om gezellig met je reisgenoten na te praten over de reiservaringen. De recepten mogen mee naar huis zodat het thuisfront ook mee kan genieten.

 • 5

  Petra en Little Petra

  image

  Petra-stad is een vallei vol rotstempels, offerplaatsen en graven en heeft een Romeins theater. Dwalend door de stad sta je versteld van de prachtige in de rotsen uitgehouwen gebouwen. Het klooster Al Deir, de grootste in de rotsen uitgehouwen façade kun je na een klim van 900 treden bereiken. Ook bezoeken we het kleinere broertje van Petra, het archeologische Little Petra. Net als in Petra is de toegang tot het dorp via een smalle kloof.                                                                                                                              Je kunt vandaag ook één van de volgende optionele activiteiten ondernemen:

  Optioneel Turks bad / €25,00 per persoon

  image

  Vanavond heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een heerlijk Turks bad. Het Turkse bad ligt meestal op loopafstand van het hotel, anders kan je een taxi nemen. Na een dag in Petra is het lekker om al het zand van je af te spoelen. In het Turkse bad kan je gebruik maken van een warm stoombad en een lichaam scrub. De Jordaanse scrub is wellicht wat ruwer dan de Nederlandse, maar ontspannen is het zeker.
  Het kan voorkomen dat er alleen mannelijke medewerkers beschikbaar zijn.

  Optioneel Diner bij een Jordaanse familie thuis / €25,00 per persoon

  image

  In Petra kun je kennis maken met de Jordaanse keuken. Elk huishouden in Jordanië heeft een eigen chef-kok; moeders en zussen zijn geweldige kokkinnen en zij nodigen je graag bij hen thuis uit om te komen proeven. Op deze manier leer je de lokale cultuur en keuken nog beter kennen. Denk aan heerlijke Jordaanse gerechten zoals Maglouba, Saniya of Mansaf. Natuurlijk ontbreekt de lokale thee, frisdrank en een heerlijk nagerecht niet tijdens het diner. Op deze manier kom jij dichter bij de lokale bevolking en ondersteunen we direct de lokale kokkinnen. De taxi naar de familie dien je ter plekke nog te betalen. NB: Het minimum aantal deelnemers voor dit keuzeprogramma is twee. De taxi naar de familie dien je ter plekke nog te betalen.

 • 6

  naar Wadi Rum / Zarb diner

  image

  ‘s Ochtends heb je de mogelijkheid om nog een paar uurtjes de mooiste gedeeltes van Petra te bezichtigen. In de namiddag rijden we met onze eigen bus naar Wadi Rum, het mooiste deel van de Jordaanse woestijn. Vanuit het bedoeïenenkamp beleven we een prachtige zonsondergang tussen de warme rotsen. We slapen in een traditionele bedoeïenentent. Vannacht is het tijd om de prachtige sterrenhemel te bewonderen. Dit is het echte Jordanië!

  image

  Vanavond is het tijd voor een culinair hoogstandje volgens Jordaanse begrippen. Er staat een speciaal Zarb diner op het programma waarbij een ondergrondse barbacue gebruikt wordt om de combinatie van vlees, groenten en aardappels te maken. Uiteraard kan men kijken hoe het eten wordt bereid op deze manier. Leer hoe de echte locals dit doen. Wie weet doe je wel ideeën op voor thuis in je eigen tuin?

 • 7

  naar Amman

  image

  Vandaag heb je nog een paar uurtjes om Wadi Rum te ontdekken. Je kunt er voor kiezen om vroeg op te staan om de woestijn in te trekken. Een leuke manier om dit te doen is per kameel. Ook kun je een jeepsafari doen door de woestijn. Op deze manier kun je bijna alle mooie plekken van het gebied zien in een korte tijd. Aan het begin van de middag vertrekken we naar Amman voor onze laatste overnachting. 

  Optioneel Kookcursus Amman / €40,00 per persoon

  kookcursus Amman

  Ben je nog niet uitgekookt en wil je ook je laatste dag benutten met een leuke kookworkshop? Dat kan!


  De kookworkshop wordt uitgevoerd door Beit Sitti. Opgericht in 2010 door de zusters Maria, Dina en Tania om hun grootmoeders nalatenschap levend te houden. Je leert op een unieke manier hoe je een traditionele vier-gangen Arabische maaltijd kunt voorbereiden met behulp van verse producten en lokale experts. De workshop wordt gegeven in een van de oudste wijken van Amman, Jabal al Weibdeh, in het huis van de grootmoeder van de gezusters. Uiteraard worden de gemaakte gerechten ook opgegeten. 

 • 8

  vlucht terug naar Amsterdam vanuit Amman

  Vandaag stappen we in het vliegtuig voor de retourvlucht naar Amsterdam. Voor de exacte gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

Rondreis Jordanië Pop-Up

Binnenkort boekbaar.

Jordanië Petra schatkamer
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

 • Kom op 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.