< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht van Amsterdam naar Amman

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst worden we opgewacht door onze vrouwelijke lokale of Nederlandse reisbegeleidster en rijden we naar ons hotel in de hoofdstad van Jordanië, Amman.

 • 2

  naar Madaba / bezoek Jerash en de Dode Zee

  image

  Na het ontbijt rijden we naar Jerash, door een heuvelachtig landschap met olijf- en sinaasappelbomen. Jerash is een fantastische plek, ooit woonden hier 20.000 inwoners en zij hielden zich voornamelijk bezig met de handel. De stad werd in de achtste eeuw tijdens een aardbeving grotendeels met zand bedekt. Daardoor zijn het theater, de tempels, markt en straten zo goed bewaard gebleven. Onze eigen gids zal ons uitgebreid uitleg geven over deze bijzondere plaats. Vervolgens rijden we naar de Dode Zee, een natuurlijk dal op ruim 400 meter beneden zeeniveau. 

  image

  De zee bevat zoveel minerale zouten dat hij onleefbaar is voor flora en fauna. Het water is zo zout dat je vanzelf blijft drijven, een vreemde gewaarwording. We nemen de hele middag de tijd om hier te genieten. Met wat geluk maken we onder het genot van een drankje een mooie zonsondergang mee. In Madaba kun je 's avonds genieten van een heerlijke Arabische maaltijd met salades, kofta's, humus en grote ronde broden. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Madaba / bezoek Mount Nebo en Lunch met lokale vrouwen

  Vandaag bezoeken we Mount Nebo, vanwaar Mozes het beloofde land zag. Vanaf hier heb je prachtige vergezichten over de Jordaanvallei. In de middag gaan we, tijdens een Vrouw op Reis Special, lunchen met lokale vrouwen die gespecialiseerd zijn in weven. 

  Vrouw op Reis Special: lunch met lokale vrouwen

  image

  Tijdens deze reis speciaal voor vrouwen, gaan we vandaag lunchen met lokale vrouwen die gespecialiseerd zijn in weven. Voor en na de lunch vertellen ze trots over hun manier van weven en laten ze hun kunstwerken zien. De lunch is traditioneel en tijdens het eten maak je kennis met de vrouwen. Wie weet voer jij wel het meest bijzondere gesprek van je reis. 

  De lunch met lokale vrouwen is inclusief in de reissom.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 4

  naar Dana Wildreservaat via de woestijn

  image

  We reizen via de woestijn richting het zuiden. De weg is met haar valleien en prachtige uitzichten landschappelijk zeer de moeite waard. Na de lunch rijden we naar het plaatsje Dana, spectaculair gelegen bovenaan een kloof. Het uitzicht over de ruige rotsvallei is indrukwekkend. We overnachten in een eenvoudig hotel met (enkele) gedeelde kamers en gedeeld sanitair, een accommodatie die is opgezet door The Royal Society for the Conservation of Nature. Deze instelling is opgericht om toerisme en natuurbescherming te combineren en leidt lokale mensen op tot gids.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  wandelen Dana Wildreservaat, naar Petra

  image

  Het Dana Wildreservaat is een van de mooiste parken van Jordanië. Er leven vele vogels, reptielen en andere soorten dieren. De omgeving is schitterend, overal om je heen zie je bergen en rotspartijen. In de ochtend kun je onder begeleiding van een lokale ranger een wandeling van een uur of vier. De ranger geeft uitleg over de vele medicinale planten, de dieren en de eerste bewoners van het gebied. Na de lunch rijden we richting Petra. We stoppen eerst nog bij Little Petra om dat te bezichtigen, daarna rijden we naar ons hotel in Wadi Musa (dichtbij Petra).

  image

  Onderweg zie je veehoeders met rood/wit geblokte hoofddoeken en kuddes schapen en geiten. Petra is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten. Deze stad van de Nabateërs, is gebouwd in de derde eeuw voor Christus. De stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe hoge kloof (de Siq). Vanavond is het mogelijk om Jordaans te dineren bij een lokale familie thuis. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel.

  NB. Tijdens de reis met vertrek op 27 april verblijven we in de oude stad van Wadi Musa, ongeveer 1,5 kilometer van de ingang van Petra.

  Indien je op maandag, woensdag of donderdag in Petra bent kan je Petra by Night meemaken. Petra by Night is een avondvoorstelling waarbij Al Khazneh, de schatkamer van Petra, wordt verlicht met honderden kaarsjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Vrouw op Reis Speciaal: Diner bij een Jordaanse familie / €35,00 per persoon

  Diner bij een Jordaanse familie

  In Petra kun je kennis maken met de Jordaanse keuken. Elk huishouden in Jordanië heeft een eigen chef-kok; moeders en zussen zijn geweldige kokkinnen en zij nodigen je graag bij hen thuis uit om te komen proeven. Op deze manier leer je de lokale cultuur en keuken nog beter kennen. Denk aan heerlijke Jordaanse gerechten zoals Maglouba, Saniya of Mansaf. Natuurlijk ontbreekt de lokale thee, frisdrank en een heerlijk nagerecht niet tijdens het diner. Op deze manier kom jij dichter bij de lokale bevolking en ondersteunen we direct de lokale kokkinnen. Tijdens deze Vrouw op Reis Special dineren we alleen met de vrouwen. Je zult merken dat ze daardoor een stuk opener zullen zijn. 

  NB: Het minimum aantal deelnemers voor dit keuzeprogramma is vijf. De taxi naar de familie dien je ter plekke nog te betalen.

  Deze excursie is optioneel.

 • 6

  Petra

  image

  Eén van de mooiste wandelingen van deze reis staat vandaag op het programma. Aan het eind staat de 'Schatkamer', een uit rotsen gehouwen monument van 40 meter hoog. Petra-stad is een vallei vol rotstempels, offerplaatsen, graven en heeft een Romeins theater. Dwalend door de stad sta je versteld van de prachtige in de rotsen uitgehouwen gebouwen. Steven Spielberg koos Petra als decor voor zijn Indiana Jones-film ‘The Last Crusade’. ‘s Avonds wordt de gloed die de ondergaande zon teweegbrengt op de veelkleurige stenen heel intens.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Wadi Rum

  image

  ’s Ochtends heb je de mogelijkheid om nogmaals Petra te bezoeken en nog een paar uurtjes de mooiste gedeeltes van Petra te bezichtigen. Na de lunch rijden we naar Wadi Rum woestijn. Vanaf de rand van de woestijn wandelen we in ongeveer anderhalf uur naar het bedoeïenenkamp en beleven hopelijk een prachtige zonsondergang tussen de warme rotsen.

  image

  Mocht je niet willen lopen dan is het mogelijk om, met toeslag, vanaf de bus per jeep naar het kamp te rijden. We slapen twee nachten in een bedoeïenentent op matrassen. Daarna is het tijd om de prachtige sterrenhemel te bewonderen. Zoveel sterren heb je vast nog nooit gezien.

  NB. We nemen niet alle bagage mee naar Wadi Rum, dus vergeet niet om een kleinere tas voor je spullen in Wadi Rum mee te nemen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  tocht per kameel, te voet of per landcruiser door de woestijn

  image

  We staan vroeg op om de hele dag de tijd te hebben om uitgebreid door de woestijn te trekken. Je kunt zelf beslissen hoe je de woestijn wilt verkennen. Om een goede indruk te krijgen van de afwisseling en de pracht van de woestijn kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een spectaculaire jeeptocht te maken. Op deze manier kun je bijna alle mooie plekken van het woestijngebied zien. Wie wil kan het authentieke schip van de woestijn, de kameel, bestijgen voor een indrukwekkende tocht tussen de vreemd gevormde rotspartijen.

  image

  In de voetsporen van Lawrence van Arabië, de Brit die een belangrijke rol speelde in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turkse sultan, trek je door kleurige in kalk- en zandsteen uitgeschuurde kloven, door brede wadi's en tussen grillig gevormde rotspartijen. Je kunt er ook voor kiezen om een wandeling te maken. De reisbegeleider informeert je uitgebreid over de verschillende excursie mogelijkheden en de daarbij behorende prijzen.

  Vrouw op Reis Special: Henna en Kohl met Bedoeïen vrouwen

  image

  In de Wadi Rum woestijn slapen we bij de Bedoeïen. Tijdens deze Vrouw op Reis Special bezoeken we Bedoeïenen vrouwen die ons leren hoe ze henna en kohl aanbrengen op de huid. Ook wordt er uit gelegd wat de reden van het dragen van henna en kohl is. De Bedoeïenen vrouwen verblijven altijd apart van de mannen in een kamp, daarom zul je als toerist zelden vrouwen zien in de Wadi Rum woestijn. Tijdens deze Vrouw op Reis special krijg je deze kans wel. 

  Dit bezoek is inclusief in de reissom.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  Wadi Rum, naar Aqaba

  image

  Na het ontbijt starten we met een wandeling om voor de laatste keer te genieten van de schitterende omgeving. Wil je niet wandelen dan kun je een kameel of jeep huren. We rijden in een uurtje naar Aqaba, gelegen aan de kust. Aqaba is een uitstekende plek om lekker te luieren aan de Rode Zee. In de avond kun je heerlijk zitten op één van de vele gezellige terrasjes die Aqaba biedt. Je verblijft twee nachten in een comfortabel hotel in het centrum van het stadje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Aqaba- optionele boottocht

  image

  Vandaag zijn we de hele dag in Aqaba. Als je wilt, kun je deelnemen aan een mooie boottocht van ongeveer 4 uur. Je vertrekt dan met de boot vanuit de haven op zoek naar een mooie plek om te snorkelen. Een barbecue lunch is inclusief. Liefhebbers van snorkelen kunnen hun hart in de wateren bij Aqaba ophalen. Als je niet mee wilt met de boottocht kun je ook Aqaba verkennen. Aqaba is een heerlijk stadje om in rond te wandelen, lekker te eten en te genieten van de zee.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Boottocht Aqaba / €40,00 per persoon

  image

  Als je wil kan je deelnemen aan een mooie boottocht van ongeveer 3 uur. We vertrekken vanuit de haven met de boot opzoek naar mooie plekjes om te de onderwaterwereld van de golf van Aqaba te ontdekken. Een barbecue lunch is inclusief de boottocht. Het is genieten om al snorkelend boven het koraal en de vele vissen te zwemmen.

 • 11

  Aqaba, naar Amman

  image

  Na het ontbijt rijden we in ruim vier uur naar Amman, waar je de middag en avond nog kunt doorbrengen. In Amman kan je een stadstour maken, waar een bezoek aan het gerestaureerde Romeinse Theater en de King Abdullah moskee onmisbaar zijn. Wie besluit om naar de Citadel te gaan, wordt verrast met een prachtig uitzicht over Amman.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  vlucht terug naar Amsterdam vanuit Amman

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Speciaal ontwikkeld voor vrouwelijke reizigers
 • Contact met lokale vrouwen uit een ander land, met een andere cultuur
 • Wadi Rum: overnachten in bedoeïenententen en versieren met het traditionele Henna en Kohl
 • Rechtstreekse en comfortabele vlucht met Royal Jordanian
 • Twee dagen in de legendarische roze stad Petra
 • Twee nachten in de Wadi Rum woestijn, in bedoeïenententen
 • Bezoek aan de Dode Zee (excl. entree)
 • Bezoek aan het Dana Nationaal Park met een prachtige wandeling
 • Lunch met lokale vrouwen gespecialiseerd in weven
 • Een volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen
 • Gevoel van saamhorigheid en ruimte voor nieuwe vriendschappen
 • Een volle dag in Aqaba waar je perfect kunt duiken en snorkelen

Rondreis - Vrouw op Reis naar Jordanië

Niet boekbaar

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 15 september: Inspiratiedag, Sawadee kantoor, Amsterdam
 • 28 september: Indonesië & Peru presentatie, Sawadee kantoor Amsterdam
 • 12 oktober: Inspiratiedag, Schouwburg Odeon, Zwolle
 • 24 november: Reisevent, DeFabrique, Utrecht

Meld je gratis & vrijblijvend aan.