< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Zandheuvels en zoutmeren

In 2002 maakte ik mijn eerste reis naar Libië. Dat ik er vaak terug zou komen had ik toen niet kunnen vermoeden. De schitterende Sahara woestijn is mijn passie geworden.

De woestijn is niet alleen maar een enorme zandvlakte. Er zijn heel diverse landschappen van zand, duinen, kiezels en rotsen waar allerlei dieren leven en planten groeien. (Pré)historische tekeningen op rotswanden tonen aan dat dit gebied ooit vruchtbaar is geweest. De pittoreske meren tussen de duinen omzoomd door palmen zijn onvergetelijk evenals de mooie zonsondergangen.

Tijdens de reis kun je wandelen, duinen of rotsen beklimmen en de omgeving verkennen.
's Avonds is het heerlijk om bij het kampvuur onder een schitterende sterrenhemel na te genieten van je dag.

Libië is een mix van oude culturen. De invloed van bezetting door vele beschavingen o.a. Feniciërs, Romeinen en Grieken is nog zichtbaar aanwezig. De opgravingen van Leptis Magna en Sabratha zijn indrukwekkende schatkamers van de oudheid, schitterend gelegen aan de Middellandse Zee. Het mooie oasestadje Ghadames verkeert in z'n nog bijna oorspronkelijke staat. De bijzondere architectuur zorgt voor koelte in de huizen en de veelal overdekte smalle straatjes. De palmentuinen tussen de huizen zorgen voor schaduw en een heel unieke sfeer.

Het mediterrane Tripoli heeft een niet al te groot centrum met een aangename en relaxte sfeer. Het is heel prettig dat op de aantrekkelijke medina met z'n vele kleine winkeltjes, de verkopers je rustig laten rondkijken. Op de dag dat je aankomt, krijg je -gezeten op één van de gezellige terrasjes in de Oud-Italiaanse wijk- al een ontspannen vakantiegevoel.

Iedere Libië reis is voor mij een geweldige ervaring, die ik graag met reizigers deel.

Rondreis Libië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs: 

  • 23 februari presentaties Thailand & Vietnam, Amsterdam
  • 24 februari Zuid-Afrika middag, Amsterdam
  • 1 t/m 3 maart, Fiets- en Wandelbeurs
  • 10 maart bij Theater Kikker, Utrecht
  • 13 april fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.