< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Libië reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Klimaat: Libië kent eigenlijk twee verschillende klimaten. Aan de kust heerst een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. In de woestijn is het klimaat veel extremer. In de zomer is het er te heet om te reizen, maar in de winter en voor- en najaar kan het hier zelfs aangenaam zijn. Voor alle jaargetijden geldt echter dat het verschil in dag- en nachttemperaturen groot kan zijn.

Beste reistijd: De beste tijd om Libië te bezoeken is de lente of het najaar. De temperatuur is dan het aangenaamst. In de winter kan het in het in de woestijn echter ook goed toeven zijn. Reken dan wel op erg koude nachten. In de zomer organiseren wij vanwege de enorme hitte geen reizen de woestijn in.

Klimaatgrafiek Tripoli

image
Ramadan en Offerfeest

In 2017 duurt de ramadan van 27 mei t/m 25 juni. Reizen tijdens de ramadan is goed mogelijk, maar je kunt eventueel wel te maken krijgen met gesloten restaurants, attracties en winkels. Ook kan het op sommige plaatsen drukker zijn dan normaal, waardoor je iets langer onderweg bent. Hoe streng de ramadan wordt nageleefd verschilt per regio. Vergelijkbare omstandigheden gelden voor het Offerfeest, dat in 2017 plaats zal vinden van 1 t/m 3 september.

Dit jaar (en komende jaren), valt de Ramadan in de zomer en dus buiten de periode dat we reizen naar Libië aanbieden.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Dit is een reis voor de echte woestijnliefhebber, die bereid is om wat comfort op te offeren voor een bijzondere ervaring. De reisroute is zodanig opgezet dat er zo weinig mogelijk uitputtende dagtrajecten in zijn opgenomen. We vliegen van Tripoli naar de woestijn en terug. In de woestijn kamperen we vijf nachten wild zonder sanitaire voorzieningen. Tijdens de kampeerovernachtingen worden we uitstekend verzorgd door de meereizende crew. In het noorden hebben we vrije tijd in Tripoli, en dus gelegenheid om het Nationale Museum te bezoeken (dicht op maandag).
Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

In het noorden beschikken we over een eigen bus. De woestijn bedwingen we met terreinwagens, die aan maximaal vier reizigers plus chauffeur plaats bieden. Om veel tijd te sparen, maken we van Tripoli naar Sebha en terug gebruik van het vliegtuig. Deze vluchten worden uitgevoerd door Libyan Airlines of Buraq Air.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Libië

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!