< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

We logeren vooral in kleinere hotels en lokale familiepensions. Daardoor steunen we de lokale economie, kunnen we sneller contact leggen met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie staan eenvoud en gezelligheid voorop. Af en toe bestaat de mogelijkheid in open lucht te slapen, in de woestijn of op het dak van een hotel. Handdoeken zijn nooit beschikbaar en neem liever ook je eigen lakenzak mee. Sanitair is bijna altijd gemeenschappelijk op de gang. Er is maar zelden airco op de kamers! Slapen in 3-, 4-, of meerpersoonskamers met regelmatig wisselende kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Afhankelijk van het aantal bedden per kamer en het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde kamerindeling soms onvermijdelijk.

 Vervoer ter plaatse

Vervoer

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus, auto, te voet, ...)

De wegen in Marokko zijn van redelijke kwaliteit. Over het algemeen kan je stellen dat hoe meer zuidwaarts je reist, hoe minder goed de wegen zijn. Het transport weegt soms zwaar. Er worden behoorlijk wat kilometers afgelegd en met 7 personen in een grand-taxi voor een 3-tal uur, is vermoeiend. We nemen lokale bussen: die zitten vaak overvol en het kan drukkend warm zijn (zeker in juli en augustus). Af en toe, om afgelegen plaatsen te verkennen, kiezen we voor een eigen busje of een ritje in de laadbak van een truck of pick-up. Dat is uiteraard avontuurlijk. Er wordt behoorlijk wat afstand afgelegd, maar we proberen het transport zoveel mogelijk af te wisselen met actieve uitstappen (wandelingen) en stadsbezoeken. Af en toe is een hele dag ‘onderweg’ nodig, maar de afwisseling in vervoersmiddelen en landschappen compenseren dit ruimschoots.

Rondreis Marokko Go-26

Actieve jongerenreis door indrukwekkend Marokko

image
17 dagen vanaf € 1.383
Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs: 

  • 19 januari bij Theater Kikker, Utrecht
  • 26 januari in de Verkadefabriek, Den Bosch
  • 2 februari presentaties Kenia & Tanzania & Namibië, Amsterdam

Meld je gratis & vrijblijvend aan.