< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Koningen, Kamelen en Kasbah's

Ik ben Mohamed Ait Bejaou en ik werk sinds 2005 als reisbegeleider. Eerst voor lokale en daarna voor internationale reisorganisaties, waaronder Japanse. Ik spreek namelijk naast Frans, Engels en Spaans ook Japans!

Ik beleef veel plezier aan het ontmoeten van nieuwe mensen van over de hele wereld. Ik streef ernaar om de tradities, de gebruiken, de enorme gastvrijheid en de magische variëteit van Marokko aan iedereen te laten zien. Ook al woon ik zelf in Marrakech, een stad die erom bekend staat de mooiste en meest aantrekkelijke stad van Marokko te zijn; mijn favoriete bestemming is Essaouira.

Voor de meeste ?gewone? toeristen is de favoriete plek in Marrakech het Jmaa el Fna plein. Hier komt men graag kijken naar de optredens van waarzeggers, acrobaten, muzikanten en verhalenvertellers. Wat betreft eten is het altijd een feest om bij de lokale eetstalletjes op het plein te gaan smullen van allerlei soorten Marokkaans eten.

De iets minder toeristische plek waar ik mijn gasten mee naar toeneem is er een die zij vaak nog meer waarderen: het huis van mijn familie. Hier ga ik graag met mijn groep lunchen of drink ik een glaasje Marokkaanse thee met koekjes. Zo ervaart men van heel dichtbij hoe gastvrij mensen hier zijn!

Voor mij is duurzaam toerisme een heel belangrijke deel van mijn reizen. Naar mijn mening is het er om het wederzijds respect tussen de toeristen en de lokale bevolking te bevorderen. Er zijn simpelweg grotere economische voordelen te halen uit het toerisme door gebruik te maken van lokale accommodaties of restaurants. Ik vind interactie altijd erg belangrijk, dus ik leer je daarom graag wat woorden en zinnen in de lokale taal en geef tips over hoe je het beste kunt afdingen.

Rondreis Marokko Hoogtepunten

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven