< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Een ontspannen manier om de mooiste hoogtepunten van het land te beleven
 • Bezoek aan de Koningssteden Rabat, Meknes, Fès en Marrakech
 • Overnachting in de prachtige zandduinen van Erg Chebbi
 • Wandelen in de Todra én de Dadeskloof
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en met een vleugje avontuur
 • Zeer afwisselende reis: steden, zandduinen, palmtuinen en bergen
 • Alle stadsgidsen en wandelgidsen inclusief
 • Verlengingsmogelijkheden in Marrakech
 • Nederlandstalige reisbegeleiding

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Casablanca

  image

  Na aankomst in het hotel in Casablanca, hebben we – als je de middagvlucht hebt – nog tijd voor een klein uitje in de stad. Casablanca is een grote, moderne drukke stad, maar zonder grote souq of medina. We verblijven in een luxe vier sterren hotel. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  via Rabat naar Meknes

  image

  ’s Ochtends is er tijd om de Hassan II Moskee te bekijken. De grootste moskee van Marokko (en één van grootste ter wereld) is één van de weinige moskees in het land die voor niet-moslims toegankelijk is (toegang niet inbegrepen). Daarna verlaten we de drukke stad en gaan op weg naar de Koningssteden van Marokko. We overnachten in Meknes in een luxe vier sterren hotel.

  image

  We maken een korte stop in de hoofdstad van Marokko: Rabat. Deze middelgrote stad heeft een verrassend grote en gezellige oude medina die is ommuurd grote rode muren. Anderhalf uur verder rijden ligt Meknes, een veel kleinere stad en juist daardoor heel relaxed. We slapen een nacht in een luxe vier sterren hotel.

 • 3

  Volubilis en Fes

  image

  Vanochtend heb je tijd om Meknes te bekijken. Bezoek het prachtige oude Paleis dat nu het Nationale museum is, de immense stenen opslagplaatsen van Heni es-Souani of verdwaal in de oude medina. Op weg naar Fes komen we langs Volubis, de best bewaarde Romeinse ruïnes van Marokko. Hier nemen we de tijd om de mozaïeken, oude poorten en muren van deze oude stad te bekijken. Na Volubilis rijden we door naar Fes. Hier slapen we twee nachten in een luxe vier sterren hotel.

 • 4

  Fes / vrije dag

  image

  Fes is de oudste van de Koningssteden en is één van de grootste nog bewoonde oude steden ter wereld met een geschiedenis die tot ver voor Christus terug gaat. Er zijn enkele musea te bezoeken, maar de ster-attractie van de stad is de stad zelf, en dan met name de gigantische, knusse, drukke, gezellige, indrukwekkende medina. Laat die plattegrond thuis en laat je leiden door geuren en kleuren, ezels en kinderen, het geluid van de muezzin, de bazaars en koopwaar én die onuitwisbare blik (en geur) van de leerlooierijen.

 • 5

  naar Midelt

  image

  Tijdens deze reisdag ervaar je de enorme verscheidenheid van de landschappen in Marokko. Je begint in een mediterraan landschap met groene velden en cypressen. Deze maken al snel plaats voor dennen-en cederbossen als je langzaam de Midden-Atlas in klimt. Na de hoogvlaktes daal je af naar een woestijnachtig plateau en rijd je richting het ontzagwekkende massief van de Hoge Atlas, de toppen zijn hier tot ver in het jaar met sneeuw bedekt. Midelt ligt aan de voet van deze imposante toppen. We overnachten wederom in een luxe vier sterren hotel.

 • 6

  woestijn Erg Chebbi

  image

  Weer een prachtige reisdag. We steken de Hoge Atlas door via een spectaculaire weg. We komen door de 'Tunnel des Legionnairs", door de Fransen gebouwd en lang de enige weg van noord naar zuid door de bergen. Ten zuiden van de bergen begint de woestijn echt. De bijzonder mooie Ziz vallei biedt uitzicht op uitgestrekte palmentuinen. In de namiddag komen we aan in Merzouga. Hier maken we kennis met de kamelendrijvers en hun dieren. We trekken één van Marokko's mooiste gebieden in, de Erg Chebbi woestijn met zijn prachtige zandduinen.

  image

  Vanaf de rug van een kameel heb je een prachtig uitzicht en het op- en afstappen is een belevenis. Na een tijdje op een kameel zitten begin je je spieren wel te voelen. Daarom kan je het op de kameel rijden afwisselen met wandelen. Vandaag trekken we ongeveer een uur tussen de zandduinen. Terwijl de zon ondergaat bereidt de kok een maaltijd rond het kampvuur. We overnachten in de woestijn in mooie, sfeervolle tenten voorzien van eigen badkamer. ’s Ochtends word je wakker tussen de immense zandduinen, een geweldige ervaring!

 • 7

  Todrakloof en Dadeskloof

  image

  Nadat we de kamelen hebben terug gebracht, rijden we in een uur of vier naar de Todrakloof. We maken een wandeling van anderhalf uur door prachtige palmentuinen. Het is bijzonder om te zien hoe mensen hier al eeuwen in staat zijn om te midden van deze droogte zo'n groen en vruchtbaar gebied in stand te houden. Onderweg bezichtigen we eeuwenoude lemen dorpjes en kasbah's. Hierna rijden we in een uurtje door naar een dorpje nabij de Dadeskloof waar we slapen in een sfeervol en comfortabel hotel.

 • 8

  Aït Benhaddou

  image

  's Morgens maken we een mooie wandeling door de indrukwekkende Dadeskloof. We lopen door vriendelijke stadjes en zien het contrast tussen de droge, ruige rotsen en de groene tuinen. Hierna rijden we langs de 'Weg van de Duizend Kasbah's' naar Aït Benhaddou, een korte rit. We bezoeken hier het beroemde kasbah- complex van Aït Benhaddou. Kasbah’s zijn lemen burchten die vroeger de bewoners beschermden tegen vijandige stammen en dienden als opslagplaats voor de oogsten.

  image

  In Aït Benhaddou bevinden zich zeven kasbah’s bij elkaar, die tegen een heuvel zijn aangebouwd. Al vele malen dienden ze als decor voor films, waaronder The Jewel of the Nile en Gladiator. Omdat de lemen burchten door de jaren heen erg in verval zijn geraakt, zijn ze recentelijk met Unescogeld gerenoveerd. Dwaal door het labyrint van straatjes en bewonder het uitzicht van de hoge torens. We verblijven een nacht in een luxe, sfeervolle riad (riads zijn authentieke Marokkaanse huizen die zijn omgebouwd en gerenoveerd tot kleinschalige en sfeervolle hotels).

 • 9

  naar Marrakech

  image

  ’s Ochtends vroeg verlaten we Aït Benhaddou en rijden we via de spectaculaire Tizi n’Tichkapas naar Marrakech, een prachtige tocht van ongeveer vijf uur. De rit voert dwars door de Hoge Atlas en biedt adembenemende vergezichten op bergdorpjes die met hun groene akkers fel afsteken tegen de rode aarde. We dalen af uit de bergen en komen in de stad die Marokko zijn naam gaf, Marrakech. We overnachten twee nachten in een sfeervolle riad in de medina van Marrakech.

 • 10

  Marrakech / vrije dag

  image

  Je hebt een volle dag de tijd om Marrakech te ontdekken. Bekijk de immense medina (oude ommuurde stad), de imposante paleizen, tuinen en de vorstengraven. Marrakech is een juweel van Marokkaans-islamitische bouwkunst. ‘s Avonds is het heel gezellig op het Djemaa el-Fna plein waar heerlijke geuren opstijgen van de vele eettentjes en waar slangenbezweerders, waarzegsters, acrobaten en muzikanten het toegestroomde volk vermaken.

 • 11

  naar Essaouira

  image

  ’s Ochtends rijden we in een uur of drie naar de Atlantische kust. Essaouira is een sfeervol en levendig plaatsje, omgeven door dikke stadsmuren. Waar Marrakech de bijnaam “rode stad” heeft, zijn in Essaouira alle huizen wit geschilderd. Dit contrasteert mooi met de blauw geschilderde deuren en luiken. De binnenstad is verkeersvrij en je kunt er heerlijk ronddwalen of plaatsnemen op één van de vele terrasjes. Ook staat Essaouira bekend om zijn keur aan handwerkateliers en kunstwinkels en zijn aangename sfeer. We slapen hier twee nachten in een mooie, sfeervolle riad. 

 • 12

  Essaouira / vrije dag

  image

  Je kunt een wandeling maken over de stadsmuren waar de oceaan op de rotsen beukt, of langs het immense strand. In de kleurrijke haven staat alles in het teken van de visvangst. Er wordt verse vis aangevoerd, vissers zijn bezig met hun netten, en er worden grote houten boten gebouwd. Je kunt aanschuiven bij één van de visstalletjes waar de vis wordt bereid waar je bij zit.

 • 13

  naar Marrakech; vlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag staan staan we vroeg op om naar het vliegveld van Marrakech te rijden. Wat je van Marokko zult onthouden zijn de kleuren, de imposante kasbah's, de geuren, de mystiek en vooral de bijzonder aardige en gastvrije mensen. Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Rondreis - Het beste van Marokko

Niet boekbaar

Comfort-Plus
Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is ver te zoeken dus kun je vast wel iets gebruiken om je dag zonniger te maken. Wil je kans maken op een Bever cadeaukaart om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis?

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.