< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Marokko - Toubkal Wandelreis reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Het weer in de bergen is onvoorspelbaar, en regen kan altijd vallen gedurende het hele jaar. Op de hoogvlakten zijn de dagen in het algemeen warm (boven de 20ºC) en de nachten koud. Op de toppen van de bergen ligt vaak sneeuw, maar meestal hoger dan onze bergtocht gaat: behalve eind september, oktober en in het voorjaar (april/mei) kan het zijn dat er een beetje sneeuw ligt op de toppen die wij aan doen. We raden je aan laagjeskleding te dragen en voor ’s avonds warme kleding mee te nemen (fleece, dikke sokken, thermisch ondergoed etc.).

Van mei tot oktober is het warm tot heet, met dagtemperaturen van 25ºC tot 30ºC en aangename koele nachten. In het Atlas Gebergte is het meestal enkele graden kouder dan in de stad Marrakech. Hoger op de bergkammen is de zon fel maar de lucht koel en de nachten zelfs koud. De ochtenden zijn meestal helder, maar in de middag komt er meestal meer bewolking, met af en toe een regen- of flinke onweersbui.

Tijdens de zomermaanden is het in Marrakech en lager gelegen valleien erg heet (temperaturen tussen 33 ºC en 42ºC). Op de medium hoogten zijn de dagen heet en de nachten warm. Pas boven de 3000 meter hoogte zal het echt kouder worden en heb je ook warme kleding nodig in de zomer.

Ramadan:
In de periode van 2 september tot en met 1 oktober 2008 vindt de traditionele vastenmaand van de moslims, de ramadan, plaats. Je zult hier echter weinig last van hebben omdat op plekken waar veel toeristen komen overdag alles gewoon open blijft en we tijdens de trektocht onze eigen maaltijden verzorgen.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Deze reis is alleen voor degenen met een goede conditie en wandelervaring. Het spreekt voor zich dat je van wandelen moet houden om ten volle te genieten van deze reis. De bergtocht is een pittige korte trektocht in een schitterende omgeving, zowel qua natuur als cultuur kom je geheel aan je trekken. We volgen vooral ezelpaden in de bergen, maar er zijn enkele stukken waar het terrein slecht begaanbaar is en we over los gesteente lopen en over rotspartijen moeten klauteren om bij de top te komen. Er kan sneeuw liggen in mei en eind september. Je loopt vijf dagen en draagt alleen je dagrugzak, dragers zullen de overige spullen mee naar boven nemen. De gemiddelde hoogte waar we verblijven is 2900m, het hoogste punt is Toubkal (4167m).

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

De transfer van en naar de luchthaven dien je zelf te regelen. De kosten van een taxirit van de luchthaven naar het hotel in Marrakech bedragen maximaal E20. Op de deelnemerslijst die je uiterlijk 1 week voor vertrek thuisgestuurd krijgt staan de adres gegevens van het eerste hotel.
Voor het grootste deel van de reis hebben we beschikking over eigen vervoer.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Te Gast In Marokko

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

Rondreis Marokko - Toubkal Wandelreis

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!