< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Marokko - De Hoge Atlas Wandelreis reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

In de bergen is het altijd een paar graden lager dan in Marrakech. Onze gîte is niet verwarmd en het kan 's nachts dan ook flink afkoelen, vooral tijdens de winternachten. We raden je aan laagjeskleding te dragen en voor ’s avonds warme kleding mee te nemen (fleece, dikke sokken, thermisch ondergoed etc.).
Het weer in de bergen is onvoorspelbaar, en regen kan altijd vallen gedurende het hele jaar. Op de hoogvlakten zijn de dagen in het algemeen warm (boven de 20º C) en de nachten koud. Op de toppen van de bergen ligt vaak sneeuw, maar meestal hoger dan dat onze wandelingen gaan.

Herfst en winter: In Marrakech is gedurende de dag de temperatuur aangenaam, tussen de 20º C en 26º C en de nachten zijn mild. Regen kan te allen tijden vallen. In het berggebied zijn de dagen warm 18º C tot 28º C, met heldere luchten en een krachtige straling van de zon (goed smeren!). De nachten zijn redelijk koud, zo tussen de 8º C en 18º C. Juni en September zijn de warmste maanden, dagtemperaturen liggen dan boven de 30º C, ook de nachten zijn dan warm.

Zomer: In juli en augustus kan het in Marrakech meer dan 40º C worden, in de nacht ligt de temperatuur rond 24º C. Op onze trektochten zijn de dagen heet (temperatuur ligt achter in de 30º C) en de zon zeer krachtig, ook de nachten zullen warm zijn. Je kunt dan buiten onder de sterren slapen.

Ramadan:
In de periode van 2 september tot en met 1 oktober 2008 vindt de traditionele vastenmaand van de moslims, de ramadan, plaats. Je zult hier echter weinig last van hebben omdat op plekken waar veel toeristen komen overdag alles gewoon open blijft en we tijdens de trektocht onze eigen maaltijden verzorgen.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Voor deze reis is een goede basisconditie noodzakelijk.
Er zitten vier wandelingen in het programma. De maximale hoogte is 2900m en de gemiddelde hoogte ligt op de 1900m. Omdat de wandelingen starten vanuit onze gîte, kun je je eigen tempo aanhouden. Iedere dag is verschillend, alle wandelingen zijn optioneel en nergens echt te zwaar. De meeste routes volgen een netjes onderhouden bergpad, maar soms zitten er ruige rotsachtige stukken tussen. Er zitten een paar pittige klimmen in de wandelingen en af en toe ook een steile afdaling.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

De transfer van en naar de luchthaven dien je zelf te regelen. De kosten van een taxirit van de luchthaven naar het hotel in Marrakech bedragen maximaal E20. Op de deelnemerslijst die je uiterlijk 1 week voor vertrek thuisgestuurd krijgt staan de adres gegevens van het eerste hotel.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Marokko - De Hoge Atlas Wandelreis

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!