< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Afwisselende rondreis door het best bewaarde geheim van het Midden-Oosten
 • Bezoek aan de steden Muscat en Nizwa
 • Overnachting aan het schildpaddenstrand Ras al Hadd en kans op het zien van schildpadden
 • Wandel langs traditionele Omani dorpjes in het Jebel Akhdar gebergte
 • Bijzondere overnachting in de woestijn van Wahiba Sands
 • Bezoek aan de kleurrijke veemarkt in Nizwa en de traditionele vrouwenmarkt van Ibra
 • Bezoek aan vele groene Wadi's en bezoek aan lokale bedoeïen en een Omani boer
 • Overnachtingen aan de Indische Oceaan waar je prima kunt snorkelen
 • Afsluiting in de metropool Dubai
 • Tijdens de hele reis vervoer per comfortabele terreinwagen met maximaal vier passagiers per auto

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Muscat

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. We overnachten in een comfortabel hotel in het centrum van Muscat.

 • 2

  Muscat / vrije dag

  image

  Het zal je snel opvallen dat Muscat een stad van witte laagbouw is. De stad wordt niet voor niets de 'Witte stad' genoemd en roept onmiddellijk een sprookjesachtige sfeer op. Door afwezigheid van wolkenkrabbers en andere grote gebouwen is de oude identiteit van deze stad bewaard gebleven. Vandaag heb je de tijd om zelf de stad in te gaan. 

  image

  Een aanrader is om de Grote Moskee te bezoeken, over de vismarkt te dwalen en het blauwe paleis van de Sultan "Al Alam" te bezoeken. De Grote Moskee is het enige gebedshuis in Oman dat je als niet-moslim kunt bezoeken. Andere mogelijkheden zijn een bezoek aan de Muttrah Souk (bazaar) en de forten van Al Jalali en Al Mirani. Wandel langs de boulevard en aanschouw de witte gebouwen die de stad rijk is.

 • 3

  via Sur naar Ras al Hadd / schildpaddenstrand

  image

  In drie uur rijden we in zeer comfortabele jeeps naar de stad Sur. Onderweg maken we verschillende stops. We stoppen bij een oase zoals Wadi Al Arbeen, waar we een kort boottochtje maken. Oman is rijk aan wadi's en vormen de groene harten van het land. Na de lunch bezoeken we een werf waar traditionele dhows (schepen) nog op traditionele wijze worden gemaakt. We overnachten in huisjes op het strand van Ras Al Hadd.

 • 4

  naar de Wahiba Sands woestijn

  image

  Heel vroeg in de ochtend maken we een tocht over het strand op zoek naar schildpadden. Op dit strand komen regelmatig zeeschildpadden hun eieren leggen. Als we geluk hebben zijn we hiervan getuige. Wel stil zijn, want vooral tijdens het graven van hun nest mogen de schildpadden niet gestoord worden. Vandaag gaan we verder de Omaanse woestijnen bedwingen en trekken we de Wahiba Sands woestijn in. 

  image

  We maken een prachtige rit langs de kust naar Wadi Bani Khalid, de bekendste groene wadi met palmbomen. De Wahiba Sands woestijn wordt bewoond door nomadische bedoeïenen. We gaan per jeep de woestijn in, want onze slaapplaats is alleen op deze manier te bereiken. Onderweg stoppen we bij een traditionele bedoeïenenfamilie om kennis te maken en een kopje kahwa (traditioneel Arabische koffie) te drinken. De sterrenpracht die ‘s avonds tevoorschijn komt is oogverblindend.

 • 5

  naar Nizwa

  image

  Vanuit Wahibi Sands bezoeken we de souk van Ibra. In het overdekte gedeelte bevindt zich de hareem, een speciale souk waar bijna alleen vrouwelijke kopers en verkopers komen. Grote kans dat je op deze markt vrouwen tegen komt die het zogenaamde 'snavelmasker' dragen. Een merkwaardig aanzicht, maar een veelvuldig gedragen 'masker ' door Omani bedoeïnen vrouwen. Om deze souk heen is een algemeen deel voor zowel mannen als vrouwen. 

  image

  Verder bezoeken we vandaag ook het Jabrin kasteel, het mooiste en grootste kasteel van Oman. Aan het einde van de dag komen we aan bij ons hotel in Nizwa waar we twee nachten slapen. Nizwa was in het verleden de stad waar karavaanroutes van noord naar zuid samenkwamen.

 • 6

  Nizwa / bezoek aan de Jebel Akhdar bergen

  image
  Vandaag verkennen we de omgeving van Nizwa. We brengen een bezoek aan de verlaten vallei Birkat Mauz. Hier bezoeken we een Omani boer die een grote dadelpalm plantage heeft. We zien hier een prachtig voorbeeld van het ingenieuze Falaj

  irrigatiesysteem, wat in deze landbouwgebieden veelvuldig gebruikt wordt. 

  image

  Hierna vervolgen we onze weg naar Jebel Akhdar “de groene berg”. We rijden door een verbluffend landschap met woeste rotspartijen, kloven en kliffen die garant staan voor een onvergetelijk schouwspel. Onderweg maken we een mooie wandeling en passeren we een aantal traditionele dorpjes. Voordat we terug gaan naar ons hotel in Nizwa, bezoeken we het prachtige fort van Nizwa.

 • 7

  naar Al Sawadi Beach

  image

  Na het ontbijt bezoeken we de bijzondere veemarkt van Nizwa. Dit is een traditionele markt waar veel mannen en vrouwen in dishdasha (traditionele klederdracht) komen. Uit de omgeving komen mensen hier samen om vee te verhandelen. Vergeet daarnaast vooral niet om de 'dadelmarkt' te bezoeken, waar je de heerlijkste dadels kunt proeven onder het genot van een kopje (bedoeïnen) koffie. 

  image

  Daarna bezoeken we het 400 jaar oude dorpje Al Hamra, waar je de oudste huizen van Oman vindt. In het schilderachtige Misfa maken we een kort wandeling, door de kleine straatjes. We vervolgen onze weg door de bergen naar de kust. Het is een prachtige 'off the road' route die je alleen per jeep kunt maken. Na deze overweldigend mooie rit is het ongeveer nog een uurtje rijden naar ons hotel aan zee. Bij aankomst nemen we afscheid van onze gids en chauffeurs.

 • 8

  Al Sawadi Beach / vrije dag

  image

  Je wordt wakker met de zee op loopafstand. We slapen in een comfortabel hotel met zwembad waar het heerlijk vertoeven is. Ga naar het Al Sawadi strand voor ontspanning aan zee. Je hebt een volle dag om uit te rusten. Of ga je mee met een boottocht om lekker op het water te dobberen?

 • 9

  naar Dubai

  image

  We verlaten het sultanaat Oman en rijden in ongeveer zes uur naar Dubai. Als we de grens over zijn doemen na een uur of twee de enorme wolkenkrabbers van Dubai op. We overnachten in een hotel in het Bur Dubai district. Neem vandaag zeker de moeite om naar Burh Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, te gaan. Rondom de vijver van het gebouw vindt ’s avonds een geweldig schouwspel van fonteinen plaats.

 • 10

  Dubai / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een volle dag de tijd om de stad Dubai te ontdekken. Je zult overweldigd worden door de enorme rijkdom en de indrukwekkende projecten zoals het zes sterren hotel Burj Al Arab en de Palmeilanden. Indrukwekkend is de manier waarop men in staat is geweest om binnen een warm woestijnklimaat met zeer hete zomers een surrealistische oase te creëren die veel mensen weet te prikkelen.

 • 11

  vlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Dubai

  verlenging Dubai

  Je kunt deze reis met twee dagen verlengen in Dubai. Je verblijft in hetzelfde hotel als waar je de andere nachten in Dubai hebt geslapen. Tijdens deze verlenging verblijf je in het Holiday Inn Hotel in Dubai. Meer informatie over deze accommodatie vind je onder het kopje "accommodaties".

  De prijs is inclusief hotelovernachtingen, ontbijt en transfer naar het vliegveld.


  - Tweedaagse verlenging Dubai 2 dagen € 195,-
  - Tweedaagse verlenging Dubai (o.b.v. 1 persoon) 2 dagen € 395,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 11

  Dubai / vrije dag

 • 12

  Dubai / vrije dag

 • 13

  Vlucht terug naar Amsterdam

Rondreis Oman en Dubai

De wereld van Duizend-en-een-nacht

image
11 dagen vanaf € 2.198
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

 • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.