< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Obbo Reisbegeleider

Mijn naam is Obbo en ik ben al heel lang reisbegeleider voor Sawadee. Zo lang dat ik eigenlijk een beetje bij het 'meubilair' hoor. Ik heb de perfecte afwisseling gevonden: in de winter begeleid ik reizen naar het Midden-Oosten, waar de zon dan meestal schijnt en ik altijd weer geniet van de combinatie van gastvrijheid, oude steden en woestijnlandschappen. En in de zomer lonkt de Oost: dan vind je me in Indonesië waar ik al vele, vele reizen gemaakt heb. Indonesië is een beetje mijn tweede vaderland. Ik heb er diverse malen gewoond, spreek de taal en voel me er als een vis in het water. Maar hoe vaak ik er ook geweest ben, ik raak nooit uitgekeken op de vulkanen en de rijstvelden, watertand elke keer opnieuw van een rijsttafel en word altijd weer geraakt door de hartverwarmende vriendelijkheid van de bevolking!

Dé verrassing van het Midden Oosten

Wie het waagt om voet aan wal te zetten in Damascus valt van de ene verbazing in de andere. Syrië heeft de gratie van een mediterraan land gecombineerd met de levenslust van de Arabische wereld: kilometerslange soeks met alle kruiden en glitter van de wereld, maar ook een diner op de sfeervolle binnenplaats van een gerestaureerd Ottomaans koopmanshuis overgoten met goede wijn. Een geschiedenis die zich laag voor laag aan je presenteert, maar ook moderne Arabische steden met rijen schoenenwinkels, wrakken van taxi's en op elke hoek een sapbarretje. Maar bovenal een bevolking die je overal toelacht en een hartelijk 'ahlan wu sahlan' toewenst.

De bezienswaardigheden zijn van wereldklasse en zouden op een andere plek in de wereld legers toeristen trekken.
Voor mij is Syrië op zijn meest magisch als de zon ondergaat boven Palmyra en de goudkleurige stenen bijna gaan glanzen. Je dwaalt dan vrijwel alleen tussen de pilaren door en over het zand, van achter de palmentuinen, zwelt het geluid van de muezzin aan. De lucht kleurt rood en paars zoals alleen de lucht in de woestijn dat doet. Met een beetje verbeeldingskracht waan je je een ontdekkingsreiziger die deze ruines voor het eerst, als bij toeval, aantreft.

Ach Syrië, laten we je eigenlijk nog maar even voor onszelf houden.

Rondreis Syrië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een droomreis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!