< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Liesbeth Rietveld Reisbegeleidster Tunesië

Sahara en middeleeuwse medina's

Bij Nederlanders is Tunesië nogal ondergewaardeerd en vooral voor het 'traditionele' zuiden is dit volledig onterecht! Men is er zeer gastvrij en het leven nog authentiek. Deze openbaring maakt onder andere, dat het enthousiasme bij de deelnemers na afloop van de reis meestal erg groot is! Een ander onverwachte ervaring is dat je hier ook nauwelijks andere Nederlanders treft onderweg.

Ik ben zelf altijd erg onder de indruk van de warme gastvrijheid en de liberale tolerante houding van de plaatselijke bevolking. Ik realiseer me dan altijd dat wij hier zover van af zijn geraakt. Tunesiërs hebben ook een enorm gevoel voor humor, die overeenkomt met de onze. Plezier en vrolijkheid zijn dan ook altijd aanwezig in deze reis. Het leven is er ook spotgoedkoop en op je spullen hoef je bijna niet te letten! Eerlijkheid is hier nog een grote waarde onder de mensen. Ook naar toeristen.

De tocht door het zuiden van Tunesië bestrijkt geen groot gebied, maar biedt opvallend veel verschillende landschappen. De typische bergen waar flinke en mooie wandelingen gemaakt kunnen worden, de Sahara die in Tunesië begint, de exotische palmentuinen die verkoeling bieden tegen de warmte. Kortom: de hele Arabische wereld in een notendop. En dat allemaal in één week, zonder dat je het gevoel hebt dat het te snel gaat. De afstanden die afgelegd worden, zijn niet groot en de landrovers comfortabel.

En wat onthaast meer dan de kalme gang van de kameel door de lege woestijn en een nacht onder de miljarden sterren?.? Ik begeleid deze afwisselende reis al een jaar of zes en het verveelt me nooit!

Rondreis Tunesië

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.