< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Liesbeth Reisbegeleidster Tunesië

Sahara en middeleeuwse medina's

Bij Nederlanders is Tunesië nogal ondergewaardeerd en vooral voor het 'traditionele' zuiden is dit volledig onterecht! Men is er zeer gastvrij en het leven nog authentiek. Deze openbaring maakt onder andere, dat het enthousiasme bij de deelnemers na afloop van de reis meestal erg groot is! Een ander onverwachte ervaring is dat je hier ook nauwelijks andere Nederlanders treft onderweg.

Ik ben zelf altijd erg onder de indruk van de warme gastvrijheid en de liberale tolerante houding van de plaatselijke bevolking. Ik realiseer me dan altijd dat wij hier zover van af zijn geraakt. Tunesiërs hebben ook een enorm gevoel voor humor, die overeenkomt met de onze. Plezier en vrolijkheid zijn dan ook altijd aanwezig in deze reis. Het leven is er ook spotgoedkoop en op je spullen hoef je bijna niet te letten! Eerlijkheid is hier nog een grote waarde onder de mensen. Ook naar toeristen.

De tocht door het zuiden van Tunesië bestrijkt geen groot gebied, maar biedt opvallend veel verschillende landschappen. De typische bergen waar flinke en mooie wandelingen gemaakt kunnen worden, de Sahara die in Tunesië begint, de exotische palmentuinen die verkoeling bieden tegen de warmte. Kortom: de hele Arabische wereld in een notendop. En dat allemaal in één week, zonder dat je het gevoel hebt dat het te snel gaat. De afstanden die afgelegd worden, zijn niet groot en de landrovers comfortabel.

En wat onthaast meer dan de kalme gang van de kameel door de lege woestijn en een nacht onder de miljarden sterren?.? Ik begeleid deze afwisselende reis al een jaar of zes en het verveelt me nooit!

Rondreis Tunesië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Los jij de puzzel het snelst op?


Ben jij goed in puzzelen? Dan hebben we een mooie uitdaging voor je!

Los de puzzel zo snel mogelijk én in zo min mogelijk kliks op en wie weet ben jij de winnaar van een GoPro Hero 7 White!

Ben je er klaar voor?