< Terug naar resultaten

Rondreis Turkije

De mooiste delen van het land

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route daagse rondreis Turkije

Tijdens deze actieve en afwisselende rondreis door Turkije bezoek je het beroemde Cappadoccia, loop je een klein deel van de Lycische Weg (het beroemdste en mooiste langeafstandspad van Turkije) en eindig je in het bruisende Istanbul. Historische steden, spectaculaire kliffen, oude ruïnes en rustige strandjes: je reist door de mooiste delen van het land.

Deze groepsreis naar Turkije heeft een prima balans: wandelen, steden en natuur. Tijdens het wandeltocht langs de Lysische kust wandelen we zo’n 6 uur per dag. De wandelingen over vaak rotsachtig terrein kunnen soms best pittig zijn, maar voor mensen die van wandelen houden is het goed te doen.In de steden slapen we in goede hotels. De pensions tijdens de wandeltocht zijn eenvoudig maar gezellig, en beschikken over eigen douche en wc. De overnachting bij het Turkse gastgezin is eenvoudiger: je slaapt met meerdere personen op een kamer en je deelt de badkamer en toilet. We slapen één nacht in tweepersoons tenten.Tijdens deze reis is het aantal reisdagen beperkt. Voor die reisdagen hebben we een eigen bus. Tijdens de wandeltocht zorgt de bus voor de bagage en korte transfers. Bergen van tufsteen Na een overnachting in het moderne Ankara, rijden we naar Cappadocia. Gelegen in het hart van Turkije, is Cappadocia met zijn grillige landschap een van de mooiste gebieden van Turkije. In de bergen van tufsteen zijn duidenden huizen, stallen, kerkjes en ondergrondse steden uitgehakt. In dit wonderlijke gebied kun je heerlijke dagwandelingen maken. De Lycische Weg Zes dagen volgen we oude Griekse en Romeinse paden, door naaldwouden en kloven en langs heldere rivieren. We volgen de kustlijn van Lycie met kalkstenen rotsformaties en afgelegen baaien, waar je een frisse duik kunt nemen. We wandelen vijf dagen en overnachten in kleine pensions en bij een turks gastgezin. Wie wil kan de berg Olympos(2388m) beklimmen. Deze beklimming is zwaar, maar vanaf de top heb je wel een prachtig uitzicht. Bruisend Istanbul We reizen via adembenemend kustgebied naar Kas. In de straatjes rond de haven vind je vele winkeltjes, restaurantjes en terrasjes waar het tot diep in de nacht gezellig is. Je kunt hier duiken, snorkelen, zwemmen, wandelen, mountainbiken, kajakken, zeilen en zelfs paragliden. Istanbul is de meest bruisende stad van Turkije. Deze exotische stad heeft tijdens zijn geschiedenis van meer dan 2500 jaar altijd een belangrijke rol gespeeld door zijn strategische ligging aan de Bosporus: de scheiding tussen Europa en Azie. Je kunt dagen ronddwalen door deze stad, op zoek naar paleizen, moskeeën, musea en kleurrijke bazaars. Je kunt een boottocht maken over de Bosporus of een bad nemen in een van de vele hammams.

Rondreis Turkije

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.