< Terug naar resultaten

Rondreis Turkije

Sterrenregen in Cappadocië

Waarom deze reis?

 • Speciale sterrenreis naar Cappadocië
 • Kans om spectaculaire Draconiden meteorenregen te zien
 • Begeleiding van meereizende astronoom Dr John Mason
 • .Verschillende wandelmogelijkheden
 • Bezoek aan rotskerken in Cappadocië

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Turkije

Route daagse rondreis Turkije

Tijdens deze korte rondreis door Turkije krijg je de kans om een heel bijzonder astronomisch fenomeen mee te maken. Op 8 oktober 2011 zal er namelijk een meteorenregen plaatsvinden die volgens deskundigen tot de meest spectaculaire van de komende decennia zal behoren. Cappadocië is een uitgelezen plek om dit spektakel te aanschouwen. Niet alleen zijn de omstandigheden er dan ideaal voor, maar daarnaast biedt deze streek ook bizarre en fantastische landschappen met rotskerken en grillig gevormde 'schoorstenen', die zich uitstekend lenen voor verkenningen en wandelingen.

Dit is een bijzondere reis naar Cappadocië met als hoogtepunt een spectaculaire meteorenregen. Een meereizende astronoom zal veel kunnen vertellen over de sterrenhemel. Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels.We slapen in comfortabele hotels in kamers met eigen badkamer.Tijdens deze reis is het aantal reisdagen beperkt, we reizen met een eigen bus. Mega-stad op twee continenten Deze reis begint in Istanboel, de mega-stad die zich aan de Europese en Aziatische kant van de Bosporus uitstrekt en daardoor de enige metropool in de wereld is die op twee continenten ligt. De nachtslaaptrein brengt ons naar het hart van Turkije. Cappadocië is een streek die beroemd is vanwege haar geschiedenis en spactaculaire landschappen. Dit is daarnaast de ideale plek om een astronomisch spektakel te aanschouwen. Sprookjesschoorstenen in een fantasie landschap Cappadocië is ontegenzeggelijk een natuurfantasie met zijn beroemde sprookjes schoorstenen. Deze vreemde geologische formaties zijn het resultaat van 30 miljoen jaar erosie van het tufsteen dat hier na uitbarstingen van drie vulkanen is gedeponeerd. Dit verbazingwekkende gebied vormt een unieke basis om de meteorenregen te bekijken die één van de spectaculairste van de komende decennia belooft te worden. Een gebeurtenis die je maar één keer in je leven meemaakt! Draken Meteoren Computermodellen suggereren dat de Draconiden Meteorenregen van 2011 ëén van de mooiste sterrenregens gaat worden in vele jaren. In de avond van 8 oktober zal de aarde door een stofwolk heen gaan die achtergelaten is door de komeet 21P/Giacobini-Zinner en deskundigen voorspellen dat het aantal meteoren honderden per uur bedraagt. De Draconiden meteoren heten zo omdat ze uit het sterrenbeeld van Draco de Draak lijken te komen. Terwijl de minuscule stofdeeltjes met grote snelheid de dampkring binnenkomen, verbranden ze en geven ze een korte lichtflits. Dit noemen we meteoren of 'vallende sterren' . Draconiden meteoren lijken extreem langzaam te bewegen. Waarom Turkije? In oktober zijn de weersomstandigheden op de hoogvlakte van Anatolië normaalgesproken ideaal met heldere luchten zonder lichtvervuiling. Omdat de meeste activiteit van de meteoren wordt verwacht in de vroege avond is een oostelijke lentegraad noodzakelijk. Om deze tijd schemert het nog in West-Europa. De lengtegraad waarop Turkije ligt zorgt er daarnaast voor dat het sterrenbeeld goed te zien is boven de noordelijke horizon. Op plekken ten zuiden van de Middelllandse zee zou je minder sterren zien omdat die zich onder de horizon bevinden.

Rondreis Turkije

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven