< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Aankomst in Anchorage

  image

  Vandaag komen we aan in de grootste stad van Alaska , die slechts 300.000 inwoners telt. In 1964 werd deze stad getroffen door een aardbeving die veel verwoestte, maar tegenwoordig is Anchorage een bruisende stad, vooral vanwege de olieindustrie en het toerisme. Hiervoor was Anchorage zo ongeveer de laatste uithoek voordat je de ‘Last Frontier’ bereikte. De stad is een mix van grootstedelijke luxe en ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Wandelend door de stad, langs barretjes en gezellige restaurants kun je een praatje aanknopen met de lokale bevolking en zo deze stad echt leren kennen. Kijk niet gek op als je opeens een beer ziet rondzwerven langs de randen van de stad, want die leven hier in het wild.

  Om 18.00 uur is er een bijeenkomst om je reisbegeleider en reisgenoten te ontmoeten. 

 • 2

  Anchorage, Talkeetna en Denali Nationaal Park

  image

  Buiten Anchorage komen we vrijwel meteen in de wildernis terecht. Onderweg naar Denali National Park stoppen we in Talkeetna waar je een rendierworstje, een typisch lokale snack, zou kunnen proberen. De Denali berg is met 6194 mtr de hoogste berg in Noord-Amerika. Je vindt hier ongerepte wildernis, volgens sommigen zelfs de meest ongerepte van heel Alaska en prachtige landschappen. 

 • 3

  Denali National Park

  image

  De komende twee dagen krijg je de kans om het ´paradepaardje´ van Alaska verder te ontdekken met een bijgeleverde buskaart. Deze kaart geeft je mogelijkheid om uit te stappen middenin de wildernis. Probeer zeker de ‘Big Five’ van Alaska te spotten: de kariboe, dal-schapen, elanden, de grizzly beer en wolven. Het Denali NP is een van de weinige parken waar je makkelijk je eigen weg kunt vinden en daarmee invulling geeft aan extra avontuur. 

 • 4

  Denali National Park

  image

  Er zijn veel wandelingen en activiteiten te doen in het park. Omdat de paden niet gemarkeerd zijn heb je hier talloze wandelmogelijkheden. Vraag aan de reisleider waar je het best wilde dieren kan spotten of waar de mooiste natuurlijke plekken te vinden zijn. Een aanrader is ook om een helikoptervlucht te maken, waarmee je een prachtig uitzicht op de gletsjer krijgt. 

 • 5

  Alaska Range

  image

  Vandaag reizen we verder naar het hart van het Alaska-gebergte. Dit is een afgelegen gebied waar we slapen in eenvoudige hutten van de Maclaren Lodge. Hier zul je het echte authentieke Alaska ervaren, dankzij de mooie uitzichten op de omliggende vallei. Je hebt de kans om kariboes te spotten die grazen rondom de stille meren van de toendra. Ook voor vogelliefhebbers is dit een prachtige plek en je kunt ook meegaan met een vistrip waarbij je gaat vissen naar de lokale specialiteit, de Siberische vlagzalm.

 • 6

  Wrangell-St Elias Nationaal Park

  image

  De komende twee dagen brengen we door in het Wrangell-St. Elias Nationaal Park. Door de Copper River Valley rijden we hierheen en onderweg zullen we nog stoppen om een wandeling te maken over de Liberty Falls Trail naar het kleine stadje McCarthy. Hier overnachten we twee nachten te midden van het bergmassief, gletsjers en wildernis. 

 • 7

  Wrangell-St Elias Nationaal Park

  image

  Wrangell-St Elias Nationaal Park is een enorm gebied dat bestaat uit gletsjers, bergen, bos en wildernis, met prachtige wilde dieren als het dal schaap, berggeiten, kariboes, elanden, grizzly’s en de zwarte beer. Je kunt je dag al wandelend in de bergen doorbrengen of probeer eens een van de bijzondere activiteiten die worden aangeboden, zoals gletsjerwandelingen en ijsklimmen.

 • 8

  Valdez

  image

  Onderweg naar Valdez stoppen we bij de beroemde Worthington gletsjer, die grenst aan de Thompson Pass, voor een korte wandeling. Op de rivier zijn viswielen gebouwd om stroomopwaarts zwemmende zalm te vangen. Eenmaal in Valdez zijn we weer terug in de bewoonde wereld. Valdez is een nieuwe stad, omdat de aardbeving in 1964 de oude stad totaal verwoest heeft. 

 • 9

  Valdez

  image

  Er zijn verschillende wandelroutes in en rondom Valdez, zoals de Mineral Creek route of de Keystone Canyon Pack route. Een bezoek aan het historisch museum is ook de moeite waard. Hier leer je over de inheemse cultuur en de geschiedenis van de stad. Ben je vandaag op zoek naar meer uitdaging? Dan kan je gaan zeekajakken en zo de gletsjers van dichtbij te bekijken. 

 • 10

  Over Prince William Sound naar Seward / boottocht

  image

  We gaan aan boord van de Alaska State veerboot en varen de Prince William Sound over om Whittier te bereiken. Het uitzicht op de bergen, baaien, fjorden en gletsjers zijn onvergetelijk en het water is de thuisbasis voor zeehonden en zeeleeuwen. We komen aan in Seward, een klein vissersstadje met een mooie oude binnenstad en veel winkels.

 • 11

  Cruise door de wildernis

  image

  Vandaag gaan we de hele dag cruisen om de fauna rondom Resurrection Bay en de Alaska Maritime National Wildlife Refuge te bekijken. Om het maximale uit deze ervaring te halen zal er een gids mee gaan die alles weet over de dierenwereld en het gebied. Zeeleeuwen, otters, bruinvissen, papegaaiduikers en adelaars zul je ongetwijfeld spotten en met veel geluk zie je ook orka’s en bultruggen. ’s Avonds kunnen we aan boord genieten van een diner met verse zalm en voortreffelijke ribs.

 • 12

  Kenai Fjords Nationaal Park

  image

  In dit park heb je de kans om wilde dieren en vogels te zien tussen de fjorden en gletsjers. Als het weer het toelaat (niet te veel sneeuw en ijs) dan is er een uitdagende route van de Exit gletsjer naar de Harding Icefield die uitzicht biedt op diepe gletsjerspleten en enorme ijstorens. Uiteindelijk kom je aan op een hoogte van 900 meter waar je een adembenemend uitzicht hebt over de Icefield. Er is een alternatieve route via een meer toegankelijk pad. Voor degenen die Seward verder willen verkennen, is het Sea Life Centre een bezoekje waard. Hier vind je een groot aquarium en ook een reddingscentrum voor zee dieren. 

 • 13

  Soldotna - Watervliegtuig en grizzly beren spotten

  image

  Vanuit Soldotna vliegen we met een watervliegtuig over de Cook Inlet om vervolgens te landen op het Big River meer waar we overstappen op boten en op zoek gaan naar beren. De kans om grizzly beren en zwarte beren te zien is groot in dit afgelegen gebied, hopelijk zie je ze terwijl ze zalmen proberen te vangen. De watervliegtuigen worden veel gebruikt door bewoners die in deze afgelegen gebieden wonen. Er zijn geen wegen en weinig ruimte tussen de bergen voor landingsbanen. Vandaag ervaar je Alaska op haar best: bijna volledig ongerepte wildernis tegen een achtergrond van met ijs bedekte bergen en actieve vulkanen.

 • 14

  Alyeska en Anchorage

  image

  Nadat we ons kamp hebben afgebroken, rijden we binnen een paar uur naar Alyeska in de Chugach Mountain Range. Hier maken we onze laatste wandeling in de wildernis. We keren terug naar Anchorage, wat weer even wennen zal zijn na twee weken te hebben doorgebracht in kleine stadjes en dorpjes. Je kunt hier nog een bezoekje brengen aan lokale winkels waar je prachtig handwerk van de Eskimo’s kunt zien. 


  Deze tocht eindigt bij ons gateway hotel om ongeveer 17.00 uur. We raden het af om een terugvlucht te boeken die vertrekt voor 21:00 uur te boeken.


Waarom deze reis?

 • De reis heeft een groep bestaande uit een internationaal gezelschap
 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Reizen in internationaal gezelschap, met Engels als voertaal
 • Grote kans op het zien van wilde dieren zoals grizzly beren, wolven, kariboes en walvissen
 • Bezoek aan drie prachtige nationale parken; Denali, Kenai Fjords en Wrangwell
 • Mogelijkheid tot bezoek aan verschillende spectaculaire gletsjers
 • Inclusief een boottocht door Kenai Fjords Nationaal Park
 • Met de Alaska State veerboot over de Prince William Sound
 • Met een watervliegtuig op zoek naar beren in het wild
 • Twee volle dagen het Denali National Park verkennen
 • Fantastische wandeling naar de Harding Icefield Trail
 • Een bezoek aan de prachtige Worthington Glacier

Rondreis in Internationaal gezelschap Alaska, Wildlife & Wilderness

Op reis met onze Engelse partner Grand American Adventures

Grizzly beer Alaska
14 dagen vanaf € 3.395 € 3.059
Naar boven
 

Profiteer alleen deze week nog!
Betaal slechts €50,- aan


Maak je reisplannen concreet en profiteer deze week nog van onze unieke actie.

Als je nu een reis boekt, betaal je slechts € 50 aan in plaats van 20% van de reissom.