< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 12 deelnemers
 • Zeekajakken (optioneel) en een boottocht voor de kust van Vancouver Island
 • Vaak drie nachten op één plaats, dus niet iedere dag reizen
 • Meest complete rondreis door de mooiste nationale parken van het westen van Canada!
 • Comfortabele rechtstreekse vluchten met KLM
 • Inclusief tweedaagse kanotocht in het Wells Gray Provincial Park
 • Kleine groepen, waardoor je veel vrijheid hebt en de natuur optimaal kan ervaren!
 • Kamperen op unieke plekken, afgewisseld met comfortabele hotelovernachtingen
 • Veel maaltijden inclusief (13x ontbijt, 19x lunch, 13x diner)
 • Veel kans op het zien van grizzly- en zwarte beren, herten, bultrugwalvissen, orka's
 • Goede combinatie van steden, adembenemende meren en mooie nationale parken
 • Maak de reis zo actief als je zelf wilt, veel mogelijkheden om te mountainbiken en wandelen
 • Bezoek aan de parken Wells Gray, Mt Robson, Jasper, Banff, Yoho, Glacier en Mt Revelstoke
 • Reizen met een comfortabel minibusje, de bagage gaat in een trailer

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Vancouver

  image

  Voor het vluchtschema verwijzen we naar het kopje “Vluchtgegevens”. Afhankelijk van het vluchtschema hebben we nog een gedeelte van de dag ter vrije besteding in Vancouver. Dit is de grootste stad van Brits Columbia met een geweldige locatie met eilanden aan de ene kant en bergen aan de andere kant. We slapen in een hotel nabij het vliegveld.

 • 2

  naar Wells Gray Provincial Park

  image

  We verlaten Vancouver in onze comfortabele minivan en rijden vandaag in ongeveer zes uur naar het merenrijke Wells Gray Provincial Park. We volgen gedeeltes van de Trans Canada Highway. Langzaam wordt het landschap heuvelachtiger en in de loop van de middag komen we aan in Wells Gray waar we de komende drie nachten kamperen. Wells Gray is één van de grootste Nationale parken van Brits Columbia. Leuk is het om bij het kampvuur naar de berenverhalen van de gids te luisteren.

  Wilde dieren
  Canada heeft een uiterst rijke fauna, en wilde dieren zullen hier dan ook zeker ons pad kruisen. Vooral 's ochtends en 's avonds komen beren te voorschijn. Deze dienen met de nodige omzichtigheid te worden bejegend, zeker als ze jongen hebben! Tijdens het kamperen is het van belang dat bepaalde regels nageleefd worden, wil je 's nachts niet verrast worden door een ongenode gast. Enige voorzichtigheid is ook op zijn plaats met herten en elanden. De reisbegeleider geeft hier uitgebreide instructies over.

 • 3

  Wells Gray Provincial Park, 2-daagse kanotocht

  image

  De komende twee maken we een 2-daagse kanotocht over de rustige en heldere meren van Wells Gray. We vertrekken in de ochtend naar Clearwater Lake om daar te beginnen aan onze eerste tocht. We kanoën zo'n 3 uur naar ons kamp van vannacht. Houd er rekening mee dat  het kamp primitief is en dat er geen stromend water is, dus douchen zit er niet in. 

 • 4

  Wells Gray Provincial Park, 2-daagse kanotocht

  image

  Vandaag kun je een beetje rondvaren op Clearwater Lake. Het water van het meer is zó helder en schoon dat je tijdens de tocht je waterfles met water uit het meer kunt vullen. Misschien wel het lekkerste water dat je ooit hebt geproefd! Of je kunt in de buurt van het kamp een wandeling maken.Tegen het begin van de middag kanoën we terug naar Wells Gray Guest Ranch. In overleg met de gids kunnen we op de terugweg langs een paar watervallen kanoën.

  Wil je deze dagen liever niet kanoën, maar bijvoorbeeld wandelend van het fantastische Wells Gray Provincial Park genieten? Laat het dan aan de reisbegeleider weten aan het begin van de reis, na aankomst in Vancouver, zodat hij of zij dit kan regelen.

 • 5

  naar Jasper Nationaal Park

  image

  We verlaten “Beautifull British Columbia” en komen in een andere provincie van Canada: “Wild Rose Country” Alberta. Langs de Thompson River rijden we in de richting van de Rocky Mountains. We doorkruisen het Mt. Robson Provincial Park en hebben onderweg prachtige uitzichten op de hoogste bergen van de Canadese Rockies. We slapen drie nachten nabij het kleine stadje Jasper.

 • 6

  Jasper Nationaal Park

  image

  In Jasper heb je twee dagen om in de woeste bergen te wandelen. Je kunt de top van Whistlers Summit beklimmen, welke genoemd is naar de fluitende geluiden die marmotten maken. Als de top van de 2464 meter hoge berg je te veel is, brengt de Jasper Tramway je tot anderhalve kilometer onder de top van Whistlers Summit. Een eenvoudigere wandeling die je kunt maken is de Angel Trail waarbij je langs de Cavell Gletsjer loopt. Soms zie je hier ijsbergen in het water die van de gletsjer zijn afgebroken.

 • 7

  Jasper Nationaal Park

  image

  Jasper staat bekend om zijn wild zoals bevers, elanden, sneeuwgeiten, Wapiti herten, rendieren, wolven, grizzlyberen en zwarte beren. Naast spectaculaire dagwandelingen is het een aanrader om te gaan mountainbiken in de Valley of the Five Lakes of een boottocht maken over het Maligne Lake. Als je het liever wat rustiger aan doet kun je relaxen in het 39 graden warme water van de Miette Hotsprings.

 • 8

  naar Banff Nationaal Park

  image

  De weg van Jasper naar Banff Nationaal Park staat bekend als één van de mooiste routes in de wereld en wordt de “Icefield Parkway” genoemd. De weg kronkelt tussen gigantische bergen. Langs de weg groeien volop dennen waar de kans groot is beren te zien. Hogerop zijn de bergen kaal en bedekt met sneeuw en ijs en op sommige plekken is ook het Columbia IJsveld goed zichtbaar. Halverwege Banff stoppen we bij de Athabasca Gletsjer, de hier vlakbij de weg komt. We overnachten drie nachten in een hostel in Banff.

 • 9

  Banff Nationaal Park

  image

  Banff is Canada's oudste Nationale Park en wereldberoemd. De valleien en bergen werden 75 miljoen jaar geleden gevormd en zijn een ideaal decor voor verschillende buitensport activiteiten. De reisbegeleider zal je helpen een geschikte keuze te maken voor een actieve besteding van de dag. Verken Bow River Valley met z'n typerende ''hoodoos'' of aardpyramides, een geologisch verschijnsel met een bizarre pijlerachtige vorm.

  Het stadje Banff is met zijn café's, winkels en uitgaansleven een ideale plek om even te relaxen en door het stadje te slenteren. Vlakbij Banff kun je een gondel nemen en na enkele minuten sta je bovenop de bergen die Banff omringen en heb je (als het weer mee zit) een fenomenaal uitzicht over de stad en de wijde omgeving. Weer beneden kun je heerlijk ontspannen in het natuurlijke heetwaterbad.

 • 10

  Banff Nationaal Park

  image

  Je zult zeker ook het beroemde en waarschijnlijk mooiste Lake Louise willen zien! De turkooizen kleur en de witte toppen en naaldbossen op de achtergrond hebben er voor gezorgd dat het de bijnaam “juweel van de Rockies” heeft gekregen. Ook hier kun je kanoën, maar het loont echt de moeite een pittige wandeling in de omliggende bergen te maken. Hier ontdek je andere kristalheldere meren en kun je vanaf een uitzichtpunt Lake Louise bijna recht omlaag zien liggen. De kano’s op het meer zijn kleine zwarte stipjes.

 • 11

  naar Yoho Nationaal Park en Golden

  image

  We vervolgen onze weg en stoppen bij de 384 meter hoge Takakkaw waterval, één van de hoogste van Canada. “Yoho” is een Cree-indianen woord voor ‘wonder’ en de naam is zeer toepasselijk. Het bekendst is deze regio vanwege de machtige Kicking Horse Rivier. We zetten onze tenten op nabij het stadje Golden aan de Kicking Horse Rivier.Je kunt hier wandelen door de spectaculaire berglandschappen of de Wapta watervallen bewonderen. Wanneer je van de Takakkaw watervallen naar de Twin watervallen loopt, kom je tijdens de vier uur wandelen maar liefst vier watervallen tegen. In het Kicking Horse Resort bevindt zich een reservaat voor grizzly beren, welke je kunt bezoeken.

 • 12

  naar Glacier Nationaal Park

  image

  Via Rogers Pass rijden we in ongeveer anderhalf uur naar Glacier Nationaal Park met zijn 400 gletsjers. Rogers Pass is één van de ruigste gebieden van West Canada en werd vernoemd naar Major A.B. Rogers die een spoorlijn wilde aanleggen richting het westen in de Selkirk Mountains. 

  image

  Vervolgens bezoeken we Mount Revelstoke Nationaal Park dat het enige, niet aan de kust gelegen, gematigde regenwoud binnen zijn grenzen heeft. Van begin juli tot eind september kun je prachtige bloemenvelden bewonderen in dit Nationale Park. Er zijn altijd mooie vergezichten. We kamperen twee nachten in Revelstoke.

 • 13

  Glacier Nationaal Park

  image

  Glacier Nationaal Park is één van de zeven nationale parken in British Columbia. Hier vind je de langste en grootste grottenstelsels van heel Canada. Dit ruige gebied is dan ook een ideale plek om een mooie dag wandeling in het park te maken.

 • 14

  naar Hope

  image

  We laten de bergen achter ons en reizen in ongeveer zes uur naar het pittoreske stadje Hope, dat prachtig in een bocht aan de Fraser rivier ligt. De Hudson Bay Company had hier een fort om de belangen in de pelshandel te beschermen. Een museum besteed hier aandacht aan evenals aan Hope's verleden als "boomtown" ten tijde van de Klondike Gold Rush. Daarbij heeft Hope de eer " Chainsaw Capital of Canada" te zijn, wat blijkt uit de meer dan 12 manshoge uitgesneden houten beelden in het centrum. We kamperen hier een nacht.

 • 15

  naar Victoria, Vancouver Island

  image

  Vandaag rijden we naar het havenstadje Tsawwassen waar vandaan een veerboot ons naar Vancouver Island brengt. Tijdens de anderhalf uur durende overtocht kom je met een beetje geluk dolfijnen en walvissen zien! Het eiland heeft veel te bieden, zoals prachtige natuur, beren, walvissen, orka's, gigantische golven en oeroude bomen. Bovendien telt Vancouver Island één van de meest charmante steden in Canada, Victoria. Hier slapen we dan ook twee nachten in een hotel.

 • 16

  Victoria, Vancouver Island

  image

  Victoria wordt de meest Engelse stad van Canada genoemd. Proef de Brits koloniale sfeer tijdens een high tea. Of bezoek een van de Engelse tuinen zoals de Butchart Gardens in Swartz Bay. Vanuit Victoria kun je een walvisexcursie maken op zoek naar grijze walvissen of orka's. Voor een meer actieve besteding kun je de 'Galopping Goose trail' fietsen.

 • 17

  naar Tofino, Vancouver Island

  image

  We rijden dwars over Vancouver Island naar Tofino, een tocht van ongeveer 300 kilometer. Onderweg passeren we het McMillan Provincial Park, een stuk ongerept oerbos met reusachtig grote Douglas Fir bomen. Vanuit Tofino, waar we drie nachten kamperen, verkennen we verder het westelijke deel van het eiland.

 • 18

  Tofino, Vancouver Island

  De beste manier om de kleine eilandjes voor de kust te verkennen is per zeekajak. In het Pacific Rim Nationaal Park Reserve met zijn vele karakteristieke eilandjes kun je uren wandelen. Er is een heus (gematigd) regenwoud, kleine strandjes en een divers wildleven. Vergeet je verrekijker niet!

 • 19

  Tofino, Vancouver Island

  image

  Vandaag heb je nog een vrije dag op het eiland die je naar eigen wens kunt indelen. In de wateren tussen de kleine eilandjes leven  bultrugwalvissen, grijze walvissen en orka’s, die je vrijwel zeker vanaf  kleine bootjes kunt zien. Of ga op zoek naar zwarte beren die voedsel verzamelen op het strand.

 • 20

  naar Vancouver

  image

  Na het ontbijt rijden en varen we terug naar Tsawwassen. Vandaar is het nog een uur rijden naar Vancouver, alles bij elkaar een behoorlijk lange reisdag. Vancouver is geweldig mooi gelegen aan de kust, met in het noorden een haven aan de oceaan en in het zuiden een brede rivier, tegen de achtergrond van vaak besneeuwde bergen in het oosten. We overnachten twee nachten in een hotel.

 • 21

  Vancouver

  image

  Vancouver is een rustige, relaxte stad die zich prima leent om per fiets te verkennen. Rond en door Stanley Park zijn veel fietspaden aangelegd. Onderweg kun je een kijkje nemen bij de totempalen of een bezoek brengen aan het Aquarium en op Granville Island is een grote markt met de lekkerste verse waar. Het historische Gastown met zijn Victoriaanse gebouwen, is een oud en gezellig deel van Vancouver met winkels, cafeetjes en veel restuarants.

 • 22

  terugvlucht naar Amsterdam

  In de loop van de dag gaan we naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Amsterdam. Afhanklijk van het vluchtschema heb je vandaag nog tijd in Vancouver. Voor het vluchtschema verwijzen we naar het kopje “Vluchtgegevens”.

 • 23

  aankomst in Amsterdam

Rondreis Canada West

Beren op de weg

image
23 dagen vanaf € 3.398
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.