< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Unieke rondreis door het oosten van Canada en het noordoosten van de VS
 • Ontdek de staten Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island en Maine
 • Mooie wandelingen in de parken Acadia, Baxter, Fundy en Cape Breton Highlands
 • Inclusief unieke walvistocht bij Cape Breton Highlands
 • Goede mix van idyllische vissersdorpjes, kustlijnen en mooie nationale parken
 • Kans op het zien van walvissen, elanden en papegaaiduikers
 • Vele wandelingen over de mooiste wandelpaden van het gebied
 • Voldoende rust in de reis doordat we soms meerdere nachten in één plek verblijven

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht van Amsterdam naar Halifax

  image

  De reis naar Nova Scotia & New-England kan beginnen! Voor het vluchtschema verwijzen we naar het kopje “vluchtinfo”. Afhankelijk van het vluchtschema heb je nog een gedeelte van de dag ter vrije besteding in Halifax. Ook op de laatste dag van de reis is er nog voldoende tijd om dit stadje te verkennen. We slapen hier één nacht voordat we doorreizen.

 • 2

  via Peggy's Cove en Lunenburg naar Digby

  image

  We verlaten Halifax en rijden met onderweg een aantal stops naar Digby. Onze eerste stop is bij Peggy's Cove aan de St. Margareth Bay. Een plaatsje dat bestaat uit kleurrijke huisjes, een haventje en de iconische vuurtoren die een prominente eigenschap is voor het gebied. De vuurtoren staat symbool voor Atlantisch Canada. Een prachtige plek waar je gegarandeerd mooie foto's kunt schieten. Voor een ander perspectief van deze iconische aanblik, zal de gids je op de Polly's Cove Trail leiden.

  image

  Vervolgens rijden we verder naar het op de Werelderfgoedlijst vermelde historische vissersstadje Lunenburg. Een wandeling door de straten van Lunenburg neemt je mee naar een vervlogen tijdperk. Een tijdperk met unieke architectuur, geïllustreerd in de kleurrijke houten gebouwen die dateren uit de koloniale tijd. We overnachten in Digby.

 • 3

  naar Saint John

  image

  In de vroege ochtend verlaten we Nova Scotia en nemen we de veerboot vanaf Digby om de oversteek te maken over de baai van Fundy naar Saint John, de grootste stad in New Brunswick. Tijdens deze circa 3-uur durende overtocht is er goede kans op het zien van walvissen. Na aankomst kun je de rest van de dag naar eigen wens invullen. De wijk Downtown is leuk om te bezoeken door de mooie kathedralen en sfeervolle straatjes en pleinen. Het voelt hierdoor zelfs een beetje Europees aan. Voor vers fruit kun je terecht bij de Old City Market.

 • 4

  naar Acadia NP

  image

  We rijden in ongeveer 3,5 uur naar Acadia National Park, een natuurreservaat gelegen op rotsachtige eilanden aan de kust van Maine, USA. Welkom in New-England! Het Acadia National Park leent zich uitstekend voor wandelen en mountainbiken. We dwalen vandaag langs het oceaanpad om de grillige roze granieten formaties langs de prachtige kustlijn van het park te zien. Het pad biedt mooie uitzichten en talloze toegangspunten tot uitstulpingen boven de rotsachtige kust, waaronder de bijzondere Thunder Hole en Otter Cliff. We verblijven twee nachten in een motel op korte afstand van de ingang van het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Acadia NP / vrije dag

  image

  In het Acadia NP zijn er diverse mooie wandelingen mogelijk. Overweeg zeker de wandeling over de Cadillac Ridge. Dit is het hoogste punt op Mount Desert Island en vanaf hier heb je prachtige uitzichten in alle richtingen, waaronder de baai van Frenchman. De lage boomgrens op Cadillac betekent dat een behoorlijk deel van de beklimming via een open pad is.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Baxter State Park

  image

  Baxter State Park is het grootste en meest afgelegen natuurlijke reservaat in het oosten van de Verenigde Staten. Het is vernoemd naar zijn donor en voormalige Maine gouverneur, Percival P. Baxter. In het hart ligt de berg Katahdin, die vele toppen heeft; met 1600 meter is Baxter Peak het hoogste punt in Maine. Er zijn veel optionele activiteiten te ondernemen in deze zeldzame en prachtige wildernis, zoals bijvoorbeeld wandelen en kanoën. Na aankomst maken we een mooie natuurwandeling langs het Little and Big Niagara Falls-parcours, onderdeel van de Appalachian Trail.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Baxter State Park

  image

  Vandaag wandelen we over een ander deel van de beroemde Appalachian Trail, de Katahdin Stream Falls Trail. Deze route van ongeveer twee uur brengt ons naar de basis van Mount Katahdin, op een hoogte van ongeveer 500 meter. Hier raast het water van de Katahdin Stream naar beneden onder de brug over de Appalachian Trail. Na de wandeling keren we terug naar het voor ons bekende hotel waar we nog een nacht zullen doorbrengen.

 • 8

  naar Fundy National Park

  image

  Vroeg in de ochtend steken we de grens weer over naar Canada en rijden we in ongeveer 5 uur naar het Fundy National Park in de provincie New Brunswick. De Bay of Fundy staat erom bekend het hoogste bereik in getijniveaus ter wereld te hebben. Het park is uniek met zijn ligging aan zee en de Acadia bossen in het hoogland. Je hebt hier genoeg tijd om de omgeving en de prachtige watervallen te verkennen.

  image

  's Middags wandelen we over de Coppermine Trail die je naar een oude kopermijn brengt. De wandeling kronkelt allereerst door een veld en vervolgens klimmen we verder omhoog en gaan we dieper het bos in voordat we de overblijfselen van de oude kopermijn vinden. Tijdens deze wandeling heb je een geweldig uitzicht over de baai.

 • 9

  via Hopewell Rocks naar Prince Edward Island

  image

  Op korte rijafstand liggen de prachtige rotsformaties van Hopewell waar we een bezoek aan brengen. Het is misschien mogelijk om (1,5 km) naar Demoiselle Beach te lopen, een pittoreske en rustige baai met zanderige baaien. Vervolgens rijden we door naar Prince Edward Island; de kleinste van alle Canadese provincies. Vaak aangeduid als 'PEI'. We verblijven hier twee nachten. Het is mogelijk om vandaag deel te nemen aan een rondleiding door Green Gables House en een wandeling te maken op de Balsom Woods en Haunted Hollows-paden.

 • 10

  Prince Edward Island

  image

  In het noorden van het eiland ligt het gelijknamige park, Prince Edward Island National Park, waar we vandaag een deel van te voet verkennen. Een park met prachtige verlaten zandstranden, vuurtorens en monumenten, beginnend bij het historische herenhuis van Dalvay-by-the-sea. Ervaar de zandduinen, stranden, bossen en meer. De afstand is variabel maar zal ongeveer 10 km lang zijn op een lage hoogte. Aan het eind van de dag keren we terug naar ons hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Cape Breton Highlands NP

  image

  Vanaf Prince Edward Island is het een korte rit met de veerboot naar het Caribou Provincial Park, voordat we naar de indrukwekkende landtongen van het Cape Breton Highlands National Park in de provincie Nova Scotia rijden, de op een na kleinste provincie van Canada. Steile kliffen die uit de zee oprijzen aan de voet van het kustgebied, helpen om de spectaculaire kustlijn te vormen. We blijven twee nachten in dit mooie gebied.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Cape Breton Highlands NP / walvistocht

  image

  De unieke walvisspottende activiteit van vandaag biedt de perfecte gelegenheid om de schoonheid van het noorden van Cape Breton en het zeeleven nabij de kust te ontdekken. In snelle zodiacs (rubberboten) schieten we langs de ruige kusten op zoek naar walvissen, dolfijnen, zeehonden, lederschildpadden, papegaaiduikers en arenden. In de middag bewandelen we de paden langs de wilde kustlijn. Dit kust- en landschapspad omhelst de oceaan, sluit zich aan op de Jack Pine Trail en vervolgt zijn weg langs granieten landtongen, kustweiden en geplaveide stranden.

 • 13

  naar Halifax

  image

  Vandaag kun je rustig aan doen en rijden we in ongeveer 5 uur terug naar Halifax. Na aankomst kun je Halifax nog verkennen, een sfeervol, kleinschalig stadje met een leuk stadscentrum. Voornamelijk populair geworden door scheepvaart, handel en onderwijs. De gezellige Waterfront bestaat uit Brewery Market en de promenade met boetiekjes en diverse pubs. In de avond is het leuk om Historic Properties te bezoeken, een levendig gebied met winkeltjes, restaurants en bars.

 • 14

  terugvlucht naar Amsterdam

  In de loop van de dag gaan we naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Amsterdam. Afhankelijk van het vluchtschema heb je vandaag nog tijd in Halifax. Voor het vluchtschema verwijzen we naar het kopje “vluchtinfo”.

 • 15

  aankomst in Amsterdam

Rondreis Nova Scotia & New-England Pop-Up

Niet boekbaar

Naar boven
 

Sawadee Reisevent 25 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou
 • Vlogworkshop door vlogger Teun Peters
 • Workshop Smartphone fotografie  
 • Lancering nieuwe brochure 2019/2020
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.