< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • De reis heeft een groep bestaande uit een internationaal gezelschap
 • Reizen in internationaal gezelschap, met Engels als voertaal
 • Meest complete rondreis door Trektocht door de wildernis van de Canadese Rockies!
 • Bezoek aan de parken Rocky Mountains, Sinks Canyon, Grand Teton, Yellowstone, Glacier, Banff, Jasper en Wells Gray
 • Veel kansen om wilde dieren te spotten
 • Prachtige landschappen om geweldige foto’s te maken
 • We rijden over Icefields Parkway, een van de mooiste wegen ter wereld
 • Veel maaltijden inclusief (12x ontbijt, 13x lunch, 12x diner)
 • We verblijven twee nachten in Jasper Nationaal Park
 • Een rondleiding door Vancouver
 • Veel vrije tijd om te wandelen in Glacier National Park
 • Ontdek het prachtige Rocky Mountains National Park
 • Mogelijkheid om te ontspannen in de Miette Hot Springs
 • Een wandeling naar Inspiration Point in Grand Teton National Park en overnachten in de cowboy stad Jackson

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Aankomst in Denver

  image

  Welkom in Denver, Colorado en het begin van jouw Rockies avontuur. Vandaag verkennen we 'The Mile High City', dus trek goede wandelschoenen aan en maak kennis met de geschiedenis, het transport en de buurten van deze stad. Om 18.00 uur is er een bijeenkomst om je reisgenoten en reisbegeleider te leren kennen. 

 • 2

  via Boulder naar Rocky Mountain National Park

  image

  Zodra we Denver verlaten, komen we gelijk terecht in de prachtige wildernis van de Rockies. De komende drie dagen rijden we langs één van de mooiste routes ter wereld. Wanneer je hier door het spectaculaire landschap rijdt ben je het vast eens met deze omschrijving. Onderweg stoppen we in Boulder, waar een hele artistieke en relaxte sfeer hangt. Het eindpunt vandaag is het Rocky Mountain National Park. 

  Wilde dieren
  Canada heeft een uiterst rijke fauna, en wilde dieren zullen hier dan ook zeker ons pad kruisen. Vooral 's ochtends en 's avonds komen beren te voorschijn. Deze dienen met de nodige omzichtigheid te worden bejegend, zeker als ze jongen hebben! Tijdens het kamperen is het van belang dat bepaalde regels nageleefd worden, wil je 's nachts niet verrast worden door een ongenode gast. Enige voorzichtigheid is ook op zijn plaats met herten en elanden. De reisbegeleider geeft hier uitgebreide instructies over.

 • 3

  Rocky Mountain National Park

  image

  Dit geweldige park bevat talloze wandelpaden, 150 meren en een breed scala aan wilde dieren. Jouw Rockies avontuur kan niet beter beginnen dan met een mooie wandeling in dit ongelofelijke park.

 • 4

  via Walden naar Saratoga

  image

  Eeuwenoude bomen, allerlei struikgewas en uitgestrekte ranches bieden een fotogenieke landschap tijdens onze rit naar Walden, waar je makkelijk elanden kunt spotten. We brengen de nacht door in de kleine stad Saratoga, Wyoming een plek waar in de afgelopen jaren veel avontuurlijke outdoor liefhebbers naar toe zijn gereisd.

 • 5

  Sinks Canyon State Park

  image

  Sinks Canyon is een ruige canyon aan de voet van de zuidelijke Wind River Mountains in Wyoming. Het park is vernoemd naar de unieke geologische formaties, The Sinks' waar de Popo Agie rivier ondergronds gaat. Een geweldige diversiteit aan vogels en wilde dieren is te zien in dit gebied, evenals bijzondere rotsformaties en een indrukwekkende verscheidenheid aan bloemen en andere flora. Dus zorg ervoor dat je camera's zijn opgeladen!

 • 6

  Grand Teton National Park en Jackson

  image

  Vandaag komen we aan in Grand Teton National Park. De 64 km Grand Teton Range staat bekend om haar hoge bergen, die lijken op puntige tanden. Bergtoppen, meren en bossen vullen dit park mooi op. Voor vandaag zijn er veel zelf-begeleide wandelingen waaruit je kan kiezen. De wandeling naar Inspiration Point, met uitzicht op Jenny Lake is bijvoorbeeld de moeite waard. In de avond kan je een bezoek brengen aan de wereldberoemde Million Dollar Cowboy Saloon.

 • 7

  Yellowstone National Park

  image

  Op dag zeven rijden we naar het eerste en misschien wel meest bekende nationale park van Amerika, Yellowstone National Park. Bij aankomst in Yellowstone verandert het landschap van opvallende scherpe pieken naar kleurrijke open weiden en glooiend terrein. Met 's werelds grootste collectie van warmwaterbronnen, is deze UNESCO Werelderfgoed plaats een paradijs voor de natuurliefhebber, fotografen en liefhebbers van wild. 

 • 8

  Yellowstone National Park

  image

  Het park is beroemd om zijn geothermische activiteit en is in de loop van de jaren één van Noord-Amerika's meest vruchtbare wildreservaat geworden. Het park biedt een enorme verscheidenheid aan landschappen, met versteende bossen, groene valleien, ravijnen, watervallen, borrelende geisers en stoom dat diep vanuit de aarde omhoog stijgt.

 • 9

  Montana

  image

  Vandaag maak je het authentieke leven van Montana mee. We verblijven in een karakteristieke berghut. Zelf gekookte maaltijden en gastvrijheid maken het dat je een stukje van het leven in ‘Big Sky Country’ echt meemaakt. Montana heeft een prachtige omgeving waar je kunt paardrijden en iets van het echte ranch leven kunt proeven. 

 • 10

  naar Glacier National Park

  image

  De rit naar dit prachtige nationale park is adembenemend. Glacier National Park is gelegen op de grens van Amerika en Canada en is een van de grootste nationale parken in Noord-Amerika. Dit park is de thuisbasis van ongeveer 26 gletsjers en een flink aantal turquoise blauwe bergmeren. 

 • 11

  Glacier National Park

  image

  We hebben twee dagen in dit park. In je vrije tijd kan je bijvoorbeeld de Going-to-the-Sun Road (seizoensgebonden) nemen voor een onovertroffen uitzicht. Een andere optie zijn de wandelroutes naar Iceberg Lake, waarbij je onderweg wilde dieren als berggeiten en de grizzly beer kunt tegenkomen. 

 • 12

  naar Banff National Park

  image

  Onderweg nar Banff stoppen we in Calgary, langs de Trans-Canada Highway. Uitgestrekte onaangetaste wildernis en meren wachten op je in het prachtige bergstadje Banff. Banff is het oudste nationale park van Canada en ligt in het hart van de Canadese Rockies. Een scala aan wilde dieren, talloze wandelpaden en een aantal van de mooiste bergmeren die je ooit hebt gezien bevinden zich hier. We zullen een van deze dagen een bezoek brengen aan Lake Louise, ook wel ‘de parel van de Rockies’ genoemd.

 • 13

  Banff National Park

  image

  In je vrije tijd kan je een bezoek brengen aan het beroemde Banff Springs Hotel, gaan paardrijden of een steile wandelroute nemen naar Sulphur Mountain en een gondelrit naar beneden. De wandeling naar de vlakte van de zes gletsjers is ook de moeite waard. Wil je liever een activiteit in het water dan kan je gaan kanoën. 

 • 14

  naar Jasper National Park

  image

  Jasper National Park is de ideale plek voor avontuur, ontdekking en ontspannen. Het park biedt meer dan 1000 km aan wandelpaden door de wildernis van Canada. Torenhoge pieken en de grote hoeveelheid aan wilde dieren zullen indruk op je maken. In Jasper National Park ligt ook de beroemde Columbia Icefield, de grootste ijsvlakte in de Canadese Rockies en een van de weinige die via de weg te bereiken is.

 • 15

  Jasper National Park

  image

  Het Jasper park is veel rustiger en minder ontwikkeld dan Banff, waardoor je makkelijk aan de drukte kan ontsnappen en er lekker op uit kan gaan om dit park te ontdekken. Een optie om de dag door te brengen is de Jasper Tram route te nemen, naar de top waar je een fantastisch uitzicht hebt over de Canadese Rockies.

 • 16

  Wells Gray Provincial Park

  image

  Ondanks dat Wells Gray geen nationaal park is, is dit wel een prachtige plek. Hier beleef je rust, stilte en afzondering op hoog niveau wanneer we door het afgelegen park rijden. Hier ervaar je panorama’s van hoge bergen, diepe ravijnen, vulkanische kegels, oude bossen en wit water watervallen. De meeste bewonderde waterval is de beroemde Helmcken waterval, de vierde hoogste waterval van Canada. Het Wells Gray Provincial Park heeft haar imago te danken aan deze waterval.

 • 17

  Whistler

  image

  Via de oude Gold Rush Trail door Cache Creek reizen we naar de avontuurlijke hoofdstad van West-Canada. Whistler, ook wel bekend als het winter resort, kent volop activiteiten en wandelroutes en is daarnaast een gebied dat het hele jaar door natuurlijke schoonheid kent. Whistler Village met zijn bergdorp charme en alle voorzieningen van een stedelijk centrum, is een geweldige plek met een bruisend nachtleven en een aantal heerlijke restaurants.

 • 18

  naar Vancouver

  image

  Het grootste deel van deze dag heb je vrij te besteden. Je kan nog een van de uitdagende routes lopen, voordat we terug keren naar de stad Vancouver. In Vancouver brengen we nog een bezoek aan het Stanley Park, een 4000 hectare groot groen paradijs met authentieke totempalen, gebouwd in de jaren 20. Na dit bezoek, komt je Rockies avontuur helaas tot een einde.

Rondreis in internationaal gezelschap Verenigde Staten en Canada

Boekbaar vanaf 01-01-2017.
Ik blijf graag op de hoogte.

Yellowstone
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Zondag 27 november 2016
Informatiedag, Utrecht

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en kom alles te weten over de reizen van Sawadee 
 • Schrijf je in voor reispresentaties over veel verschillende bestemmingen
 • Leer alles over wijnen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Italië tijdens een wijnproeverij

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.