< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • De reis heeft een groep bestaande uit een internationaal gezelschap
 • Kleine groepen van maximaal 12 deelnemers
 • Reizen in internationaal gezelschap, met Engels als voertaal
 • Meest complete rondreis door Trektocht door de wildernis van de Canadese Rockies!
 • Reizen over Icefields Parkway, een van de mooiste wegen in de wereld
 • Inclusief entreegelden voor maar liefst zeven nationale parken (t.w.v. $100)
 • Inclusief een wandeling naar Takakkaw Falls in Yoho National Park
 • We overnachten vier nachten in Banff National Park (Lake Louise)
 • Veel maaltijden inclusief (11x ontbijt, 11x lunch, 10x diner)
 • Veel kans op het zien van wilde dieren, zoals grizzly- en zwarte beren
 • Drie nachten in het Jasper Nationaal Park
 • Een bezoek aan UNESCO’s 'Head-Smashed-In Buffalo Jump'
 • Wandeltochten in Waterton National Park

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Aankomst in Calgary

  image

  Welkom in Calgary, de grootste stad van Alberta. Calgary is van oudsher bekend om zijn Wild West roots en waar jaarlijks de Calgary Stampede plaatsvindt. Het een dynamische en levendige stad enzeker de moeite waard van je bezoek. Wandel lekker rond en leer de stad een beetje kennen, voordat je om 18.00 uur aanwezig moet zijn bij de welkomstbijeenkomst. Hier leer je je reisbegeleider en reisgenoten kennen.

 • 2

  Waterton National Park

  image

  Over de top van Highwood Pass steken we over naar het land van de cowboys en vervolgen onze weg naar Waterton National Park, plaatselijk bekend als het land waar de prairie en de bergen elkaar ontmoeten. Waterton Lakes bestaat uit rode kloven, diepe blauwe meren, grotten en baaien die vroeger gebruikt werden door whisky smokkelaars. Er is hier een overvloed aan wilde dieren en er worden verschillende begeleide wandelroutes aangeboden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een wandeling naar de Bertha watervallen en het Bertha meer. Het is een gematigde wandeling, maar de uitzichten zijn prachtig. We slapen drie nachten op een camping nabij Waterton NP.

  Wilde dieren
  Canada heeft een uiterst rijke fauna, en wilde dieren zullen hier dan ook zeker ons pad kruisen. Vooral 's ochtends en 's avonds komen beren te voorschijn. Deze dienen met de nodige omzichtigheid te worden bejegend, zeker als ze jongen hebben! Tijdens het kamperen is het van belang dat bepaalde regels nageleefd worden, wil je 's nachts niet verrast worden door een ongenode gast. Enige voorzichtigheid is ook op zijn plaats met herten en elanden. De reisbegeleider geeft hier uitgebreide instructies over.

 • 3

  Waterton Lakes National Park

  image

  De Carthew-Alderson route is ook een wandeling die je kunt maken. Met deze route loop je door enkele van de meest mooie landschappen van de Canadese Rockies, bestaande uit mistige oude bossen, diepblauwe meren en ruwe bergtoppen. De Buffalo Refuge is ook een bezoek waard, voordat we terug keren naar het kamp. 

 • 4

  naar Lake Louise via Head- Smashed-In Buffalo Jump

  image

  We rijden vandaag in een kleine 5 uur naar Lake Louise. Onderweg stoppen we bij de 'Head- Smashed-In Buffalo Jump', een van 's werelds oudste, grootste en best bewaarde 'buffalo jump' (een rotsformatie die door de indianen van oudsher werd gebruikt tijdens de bizonjacht). Er is hier ook een museum dat gewijd is aan de oorspronkelijke bevolking. Ook kun je een korte wandeling maken. Hierna vervolgen we onze reis noordwaarts naar Lake Louise

 • 5

  Lake Louise

  Met besneeuwde bergtoppen, eeuwenoude dennenbossen en helder turkooizen water wordt het adembenemende Lake Louise wel `de parel van de Canadese Rockies' genoemd. Het is altijd al een populaire toeristische bestemming geweest, dus het is geen verrassing dat het een van de meest gefotografeerde bestemmingen is uit de regio!

 • 6

  Yoho National Park

  image

  We steken de Continental Divide over en gaan in noordelijke richting langs de Kicking Horse rivier naar Yoho National Park. Yoho betekent 'prachtig' in de Cree Indiaanse taal en je vindt hier een aantal prachtige berglandschappen die je het best te voet kunt verkennen. Tijdens de wandelroute van vandaag heb je een fantastisch uitzicht over de Takakkaw watervallen, Daly gletsjer en de Yoho rivier. Yoho NP staat qua bekendheid in de schaduw van Banff en Jasper en is daardoor een verborgen schat onder de Canadese nationale parken. Maar dit park biedt ongelofelijk veel natuurlijke schoonheid, waaronder bergen, meren en watervallen en is mede daardoor de droom van elke natuurfotograaf.

 • 7

  Jasper Nationaal Park

  image

  Het Jasper park is veel rustiger en minder ontwikkeld dan Banff, waardoor je makkelijk aan de drukte kan ontsnappen en er lekker op uit kan gaan om dit park te ontdekken. De route naar Cavell Meadows aan de voet van de Angel gletsjer is een aanrader. Eenmaal boven heb je een grote kans op het spotten van kariboe’s. Als je meer wilt relaxen, ga dan naar de oevers van Maligne meer.

 • 8

  Jasper Nationaal Park

  image

  Vandaag verkennen we een ander gedeelte van het park: Maligne Canyon en de puntige Bald Hills. We lopen door Maligne Canyon met diverse bruggen en watervallen. Langs Maligne Lake Road houden we onze ogen open om de Amerikaanse zeearend en de zwarte beer te spotten. Vanaf het meer wandelen we naar de top van Bald Hill Mountain voor een open uitzicht op het Maligne Lake en de omringende bergpieken.

 • 10

  Icefields Parkway, Banff

  image

  Deze ochtend betreden we een van de meest bekende en mooie wegen in de wereld, Icefields Parkway. Deze spectaculaire weg doorkruist de Rockies en loopt evenwijdig aan de Continental Divide. De ‘must-sees’ zijn onder andere Summit Bow en Bow Lake, Peyto Lake en Crowfoot gletsjer. Onderweg stoppen we op veel mooie plekken, waaronder de Sunwapta watervallen. Houd ook je ogen goed open, want misschien spot je wel een zwarte beer of een dikhoornschaap. 

 • 11

  Banff National Park

  image

  We reizen verder via de Trans-Canada Highway naar Banff, het oudste nationale park van Canada. Vanaf Chateau Lake Louise heb je een betoverend uitzicht. We wandelen vandaag langs het pad van het groen gekleurde meer om uitzicht te hebben op de Victoria gletsjer. Door het oerbos gaan we verder naar een punt waar we een mooi uitzicht hebben over Lake Louise en vervolgen onze weg naar Lake Agnes. Je kan je hier in een theehuis opfrissen en voorbereiden op de afdeling terug naar ons kamp. 

 • 12

  Kananaskis Country

  image

  Kananskis is de thuisbasis van meer dan 50 provinciale parken en recreatiegebieden, dus genoeg om te verkennen! We maken een wandeling door dichte bossen naar Burstall Pass in Peter Lougheed Provincial Park en arriveren in een mooie vallei. Een laatste klim onthult ongelooflijke uitzichten in alle richtingen, inclusief zicht op Mount Assiniboine.

 • 13

  naar Calgary

  image

  Terug in Calgary bezoeken we de UNESCO World Heritage Site 'Head-Smashed-In Buffalo Jump', één van 's werelds oudste, grootste en best bewaarde Buffalo Jump. De Indianen gebruikte deze kliffen vroeger om op buffels te jagen en bouwden hun nederzettingen in de buurt van een dergelijke klif. Je vindt hier een museum dat gewijd is aan de First Nations bevolking. Helaas eindigt ons Canada avontuur hierna. 

Rondreis in internationaal gezelschap Canadian Rockies Wilderness Walk

Op reis met onze Engelse partner Grand American Adventures

image
13 dagen vanaf € 2.375
Naar boven