< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • De reis heeft een groep bestaande uit een internationaal gezelschap
 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Reizen in internationaal gezelschap, met Engels als voertaal
 • Meest complete rondreis door de mooiste nationale parken van het westen van Canada!
 • Vaak twee nachten op één plaats, dus niet iedere dag reizen
 • Inclusief entreegelden voor alle nationale parken
 • Een overgetelijke Inside Passage boottocht, inclusief walvissen spotten
 • Kleine groepen, waardoor je veel vrijheid hebt en de natuur optimaal kan ervaren!
 • Beren spotten tijdens een cruise in Tofino
 • Ontspannen in de Miette Hot Springs in Jasper Nationaal Park
 • Een bezoek aan de historische goudkoorts stad van Williams Lake
 • Ontdek Banff, Jasper en Mount Robson
 • We rijden over Icefields Parkway, een van de mooiste wegen ter wereld
 • Een bezoek aan het afgelegen Bella Coola Valley en Tweedsmuir Park
 • Tweedaags verblijf op Vancouver Island
 • Reizen met een comfortabel minibusje, de bagage gaat in een trailer

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  aankomst in Calgary

  image

  Welkom in Calgary, een wereldstad in Alberta met wolkenkrabbers en een bloeiende olie-industrie. Calgary is van oudsher bekend om zijn Wild West roots, maar de laatste jaren is het een dynamische en levendige stad geworden. Wandel lekker rond en leer de stad een beetje kennen, voordat je om 18.00 uur aanwezig moet zijn bij de welkomstbijeenkomst. Hier leer je je reisbegeleider en reisgenoten kennen.

 • 2

  naar Banff National Park

  image

  We laten de grote stad achter ons en reizen naar de Canadian Rockies in Banff, het eerste nationale park van Canada en tegenwoordig op de UNESCO werelderfgoedlijst. Banff is makkelijk te voet te ontdekken en je hoeft je de komende dagen niet te vervelen, want er zijn genoeg activiteiten te doen. Je kunt een bezoek brengen aan het iconische Banff Springs Hotel waar de eerste toeristen kwamen of lekker rondstruinen langs de souvenirwinkeltjes in de stad. Er zijn verschillende wandelroutes, zoals de korte wandelroute naar Bow Falls of de route naar Tunnel Mountain waar je uitzicht hebt over Banff en Bow Valley. Geen zin om te wandelen? Pak dan het busje naar Sulphur Mountain voor panoramische uitzichten of ga ontspannen in de natuurlijke baden van Banff Hot Springs. 

  Wilde dieren
  Canada heeft een uiterst rijke fauna, en wilde dieren zullen hier dan ook zeker ons pad kruisen. Vooral 's ochtends en 's avonds komen beren te voorschijn. Deze dienen met de nodige omzichtigheid te worden bejegend, zeker als ze jongen hebben! Tijdens het kamperen is het van belang dat bepaalde regels nageleefd worden, wil je 's nachts niet verrast worden door een ongenode gast. Enige voorzichtigheid is ook op zijn plaats met herten en elanden. De reisbegeleider geeft hier uitgebreide instructies over.

 • 3

  Banff National Park

  image

  We hebben nog een dag in Banff National Park en daarom is het tijd om meer te zien van de prachtige bergen, meren en bossen die Banff zo bekend maken. We rijden naar Moraine Lake, gelegen in de vallei van de Tien Pieken, waarvan de Deltaform Mountain de hoogste is. Vervolgens kan je kiezen uit een van de vele wandelroutes nabij Lake Louise. Een van de favoriete routes is die naar de vlakte van de zes gletsjers waar je een prachtig uitzicht hebt over de vallei. Beide meren zijn bekend om hun opvallende ijzige blauwe kleur, die veroorzaakt is door smeltwater van de omringde gletsjers. 

 • 4

  naar Jasper National Park via Icefields Parkway

  image

  Deze ochtend betreden we een van de meest bekende en mooie wegen in de wereld, Icefields Parkway die midden door de Rockies loopt. Bergpassen, gletsjers en hoge pieken zijn enkele van de vele hoogtepunten en je hebt de kans om elanden, kariboes, beren, dikhoornschapen en geiten tegen te komen, die vaak aan het grazen zijn in de wegbermen. We stoppen op alle plekken die je gezien moet hebben, waaronder Summit Bow en Bow Lake, Peyto Lake, Crowfoot gletsjer, Lake Louise en Moraine Lake. Er is ook de mogelijkheid om onderweg deel te nemen aan een begeleide gletsjerijs-wandeling. 

 • 5

  naar Jasper Nationaal Park

  image

  Het Jasper park is veel rustiger en minder ontwikkeld dan Banff, waardoor je makkelijk aan de drukte kan ontsnappen en er lekker op uit kan gaan om dit park te ontdekken. Een optie om de dag door te brengen is de Jasper Tram route te nemen naar de top waar je een fantastisch uitzicht hebt over de Canadese Rockies. Als alternatief zijn er verschillende wandelingen op Mount Edith Cavell, inclusief een korte wandeling in de alpenweiden, waar je een mooi uitzicht hebt op de Angel Wing Hanging gletsjer. Aan het eind van de dag gaan we naar Miette Hot Springs waar je heerlijk kunt bijkomen van deze inspannende dag. 

 • 6

  Mount Robson, Spruce Hill Ranch

  image

  Mount Robson is de hoogste piek van de Canadese Rockies. De besneeuwde bergen zijn prachtig om te zien. Vandaag kun je gaan wandelen naar Kinney Lake, gelegen in het Mount Robson Provincial Park of deelnemen aan een riviersafari door de wildernis van de Blue River. Tijdens deze safari heb je kans om beren, elanden, adelaars en visarenden te zien. Later op de dag rijden we naar het historische ‘gold rush’ stadje Williams Lake waar we overnachten. 

 • 7

  Mount Robson, Spruce Hill Ranch

  Het Spruce Hill Resort en Spa is omgeven door 8.000 hectaar Canadese wildernis en ligt bij een in bedrijf zijnde boerderij. Je kunt hier fantastisch wandelen, kanoën en fietsen. Met meer dan 150 km aan paden over glooiende heuvels en langs meren en plassen kun je hier los gaan. De reisbegeleider zal meegaan en je wilde dieren, uitzichtpunten en verre bergtoppen wijzen.

 • 8

  Tweedsmuir Provincial Park

  image

  Vandaag rijden we van het gebaande pad en naar de authentieke Canadese wildernis van Tweedsmuir Provincial Park. Het park is vernoemd naar de 15e gouverneur-generaal van Canada, John Buchan, Baron Tweedsmuir die uitgebreid het hele park heeft doorgereisd per watervliegtuig en te paard. Het gevarieerde landschap kent ruige bergen, diepe dalen en oceaan fjorden. We overnachten dichtbij de oevers van Anahim Lake, een populair meer om te vliegvissen. Er is een optionele kano-excursie op het meer deze middag en in de avond kan je lekker ontspannen bij het kampvuur! 

  NB: Dit gebied heeft slechts basisvoorzieningen, maar is zeer mooi en valt buiten vrijwel elke toeristische route.

 • 9

  Tweedsmuir Provincial Park en Bella Coola

  image

  Tweedsmuir Provincial Park wordt door de meeste reisorganisaties niet meegenomen in de reisroute, ondanks het feit dat het te boek staat als het mooiste park van Brits Colombia. Breng de dag door in het zuidelijke deel van het park en geniet van een mooie wandeling door een gebied van dichte bossen. De grizzly beer en de zwarte beer leven hier, evenals elanden, herten en coyotes. Naast alle fauna zullen de kleuren van de bergen, in combinatie met de stilte en de flora je ook zeker bijblijven. Als we uitgewandeld zijn rijden we over `the Hill' met een prachtig uitzicht onderweg door naar Bella Coola. 

 • 10

  Bella Coola

  image

  Bella Coola is gelegen op het punt waar de Bella Coola rivier samenkomt met het zoute water van de Stille Oceaan. Hier, tussen de groene valleien en besneeuwde bergtoppen, leven de grootste grizzly beren in de wereld. Bella Coole staat bekend als een van de beste plekken in Brits Colombia om deze beren te spotten. De beste tijd van het jaar om de grizzly beer te spotten is vanaf midden augustus tot eind september, omdat dit de tijd is dat ze afdalen om zalm te vangen in de rivieren. In dit seizoen is het mogelijk om een optionele excursie te boeken waarbij je op zoek gaat naar grizzly beren. Buiten het berenseizoen kun je verschillende mooie wandelingen maken of andere activiteiten ondernemen, zoals vissen en wilde dieren spotten.

 • 11

  Inside Passage, Port Hardy

  image

  De Inside Passage is de zeeroute tussen de staten Washington en Alaska, langs de westkust van Canada, die door liefhebbers van de natuur als een ultieme belevenis wordt ervaren. Het landschap is spectaculair: torenhoge, met bos bedekte toppen omringd door diepe bevroren fjorden en voor de mensen met een scherp oog bestaat er de kans dat je de Amerikaanse zeearend en beren spot. De Inside Passage kent ook een rijk zeeleven en de kans is groot dat je orca’s, witgestreepte dolfijnen en soms bultruggen te zien krijgt. Door de afgelegen ligging van de Inside Passage is het vrijwel onmogelijk om dit gebied overland te verkennen. De bewoners zijn dan ook veelal op boten aangewezen.

  NB: deze tocht maken we met twee verschillende veerboten met een totale duur van 16,5 uur. De ene veerboot is iets simpeler uitgerust dan de andere. 

 • 12

  Tofino en Ucluelet, Vancouver Island

  image

  Vandaag rijden we vanaf de noordelijke kant van Vancouver Island naar het gebied van Tofino door enkele prachtige natuurgebieden. We stoppen bij Cathedral Grove, een van de meest toegankelijke plekken waar reusachtige Douglas sparren te zien zijn. Er zijn verschillende routes waarbij je voornamelijk Douglas-sparren, Westerse Hemlocksparren, Grote Sparren en Reuzenlevensbomen ziet, dus geniet van het landschap en adem ondertussen de frisse lucht van het eiland in.

 • 13

  Tofino en Ucluelet, Vancouver Island

  image

  De westkust van Vancouver Island is bekend om het spotten van walvissen en beren. In de ochtend maken we een bootexcursie die ons de mogelijkheid geeft de zwarte beer van dichtbij te ontmoeten. Er zullen ervaren gidsen meegaan die het gebied tot in de puntjes kennen. De middag is vrij te besteden om bijvoorbeeld te gaan kajakken, wandelen of deel te nemen aan een walvisexcursie. 

 • 14

  Victoria

  image

  Vandaag vervolgen we onze reis naar Victoria, de belangrijkste stad van Vancouver Island en de hoofdstad van Brits Colombia. De stad is een opmerkelijke mix van gebouwen in Edwardiaanse stijl, ‘First Nations’ en zelfs een aantal unieke in Chinese stijl. Tijdens een stadstour zie je alle hoogtepunten van de stad, waarna je vrije tijd hebt om te ontspannen of nog meer te zien van de stad. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Provinciaal Museum, waar je van alles ontdekt over de First Nations bevolking en de geschiedenis van de regio. 

 • 15

  naar Vancouver

  image

  In de ochtend gaan we aan boord van een veerboot om de Salish zee over te steken, terwijl we een prachtig uitzicht hebben op de stad Vancouver. Deze kosmopolitische metropool is in sterk contrast met de rest van Brits Colombia, maar is altijd een hoogtepunt. We rijden door Stanley Park, een 4000 hectare groen sprookjesbos met authentieke totempalen. We maken een stop bij Prospect Point, een plek waar je fantastisch uitzicht hebt op Lion's Gate Bridge, North Vancouver en West Vancouver. Rond 17.00 uur komt ons avontuur ten einde. 

Rondreis in internationaal gezelschap Canada Wildlife Vancouver Island

Op reis met onze Engelse partner Grand American Adventures

Mount Robson
15 dagen vanaf € 3.235 € 2.919
Naar boven