< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 12 deelnemers
 • Bezoek aan drie prachtige nationale parken; Denali, Kluane en Wrangell-St. Elias
 • Veel maaltijden inclusief (15x ontbijt, 21x lunch, 16x diner )
 • Actieve rondreis met bezoek aan de mooiste parken en kleine dorpen van Alaska en Yukon
 • Grote kans op het zien van wilde dieren zoals grizzly beren, wolven, kariboes en walvissen
 • Mogelijkheid tot bezoek aan verschillende spectaculaire gletsjers
 • Prettige afwisseling van comfortabele hotelovernachtingen en kamperen in de wildernis
 • Vaak meerdere nachten op één plaats, dus niet iedere dag reizen
 • Reizen met comfortabele minibusjes, de bagage gaat in een trailer
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Anchorage

  Voor informatie over de vluchten verwijzen we naar het kopje 'vluchtinfo'. Na aankomst transfer naar een comfortabel hotel in de stad.

 • 2

  naar Denali National Park

  image

  We trekken er op uit om de wildernis van Alaska te ontdekken. In een uur of vijf rijden we richting de Alaska Range, een grote bergketen die zich over Alaska uitstrekt. Omdat de bergen de relatief warme en vochtige lucht uit het zuiden opvangen, is er aan sneeuw en gletsjers geen gebrek. Bij helder weer is Mt. Denali (ook wel bekend als Mt. Mc Kinley), met bijna 6200 meter de hoogste berg van Noord Amerika, al van ver zichtbaar. We kamperen drie nachten vlakbij Denali NP.

  Wilde dieren in Yukon en Alaska

  image

  Yukon en Alaska hebben een uiterst rijke fauna, en wilde dieren zullen hier dan ook zeker ons pad kruisen. Vooral 's ochtends en 's avonds komt de enorme grizzly en de kleinere zwarte beer te voorschijn. Deze dienen met de nodige omzichtigheid te worden bejegend, zeker als ze jongen hebben! Tijdens het kamperen moeten slapen, koken en het bewaren van voedsel en afval volgens bepaalde regels geschieden, wil je 's nachts niet verrast worden door een ongenode gast. Enige voorzichtigheid is ook op zijn plaats met herten en elanden. De reisbegeleider geeft uitgebreide

  instructies voor het geval je tijdens een wandeling wild tegenkomt.

 • 3

  Denali National Park

  image

  Het Denali N.P. is het paradepaardje van Alaska. We ontdekken de indrukwekkende natuur van Denali per bus. Deze exclusieve busservice wordt aangeboden door het Nationale Park, aangezien gemotoriseerd privé verkeer niet is toegestaan binnen de grenzen van het Nationale Park. De dagtocht voert langs een groot aantal verschillende routes door de ruige en ongerepte natuur van Denali.

 • 4

  Denali National Park

  image

  Vandaag kun je naar eigen wens invullen. Er leeft een grote hoeveelheid wilde dieren zoals zwarte beren, grizzlyberen, wolven, elanden, kariboe's, rendieren en niet te vergeten een grote verscheidenheid aan vogels. De omgeving ontleent zich uitstekend voor wandelingen of maak een korte vlucht rond de magnifieke Mt. McKinley. Met een beetje geluk zie je vandaag ook grizzly's, het natuurlijke symbool van de subartic, en voor velen een hoogtepunt van de reis.

 • 5

  naar Maclaren River

  image

  Vandaag rijden we naar Maclaren River, omgeven door alpine landschap. Om hier te komen rijden we over Denali Highway, een prachtige route die vaak overgeslagen word. Denali highway is de tweede hoogste snelweg pas van de Verenigde Staten. Nadat we zijn aangekomen bij de campsite waar we een nacht zullen kamperen zijn er veel activiteiten te ondernemen. Zo kun je een kanotocht over Maclaren River maken of zelfs een wandeling maken.

 • 6

  naar Tok

  image

  Aan de grens met Yukon (Canada) ligt het rustige dorpje Tok. Het eerste (grote) plaatsje die je tegenkomt wanneer je de Amerikaanse grens oversteekt via de Top of the World Highway. Het dorpje wordt omringd door ruige berglandschappen, mooie meren waar gevist en gevaren wordt en oerbossen waar wilde dieren leven. In de zomer zijn er regelmatig educatieve en interactieve evenementen met sleepuppy's. Het wordt dan ook niet voor niets de ‘Sled Dog Capital of Alaska’ genoemd.

 • 7

  naar Dawson City

  image

  We vervolgen onze weg langs de Yukon rivier naar Dawson City dat 500 kilometer ten noorden van Whitehorse ligt, diep in de Klondike. In de hoogtijdagen van de goudkoorts was Dawson een El Dorado voor fortuinzoekers en telde meer dan 35.000 inwoners. Dat zijn er nu nog maar 1300, maar de geest van de Goldrush waart hier nog altijd rond.

 • 8

  Dawson City

  image

  Dawson is een bijzonder stadje met oude gebouwen en een rijke historie. Nadat in 1889 een grote goudvondst werd gedaan in Bonanza Creek groeide Dawson uit tot de grootste stad ten noorden van San Francisco. Neem een kijkje in de Diamond Tooth Gertie´s Saloon and Gambling Hall en herbeleef de tijd van gokken en goud. Of grijp je kans en ga zelf op zoek naar goud in Bonanza Creek. Wat je hier in ieder geval vindt, is veel informatie over het historisch interessante tijdperk van de Goldrush!

 • 9

  naar Whitehorse

  image

  Het is 520 kilometer naar Whitehorse, de hoofdstad van Yukon. Whitehorse was ooit eindpunt van de vermaarde White Pass and Yukon Railway, een van de landschappelijk mooiste spoorlijnen ter wereld. Het White Pass Train Station herinnert aan de tijd dat gelukszoekers hier uitstapten op weg naar de beroemde goudvelden van Klondike.

 • 10

  naar Kluane National Park

  image

  Onderweg bij Haines junction kunnen we een stop maken voor het bezichtigen van kleine kerkjes en een bijzonder monument. We vervolgen onze weg naar Kluane National Park, de trots van Yukon. In het park is Canada's hoogste berg gelegen, de 5959 meter hoge Mount Logan. Daarnaast ontleent het park zich uitstekend voor mooie wandelingen en adembenemende uitzichten. We overnachten nabij de oevers van het turquoise Kluane meer, Yukon's grootste meer.

 • 11

  Kluane National Park

  image

  Kluane is feitelijk een voortzetting van Wrangell in Alaska, dat we later in de reis zullen bezoeken. Het park bestaat grotendeels uit ontoegankelijke wildernis. De toegankelijke delen zijn nog steeds bijzonder wild en ongerept. Vandaag heb je de hele dag om de ruige schoonheid van dit Nationale Park tot je te nemen. In het park bevindt zich het grootste niet-Arctische ijsveld Kaskawulsh en daarnaast kun je de hoogste piek van Canada bezichtigen.

 • 12

  naar Chistochina

  image

  Vandaag rijden we naar Chistochina in de Copper River vallei. Dit is een heel klein plaatsje met niet meer dan 104 inwoners en nog de meest traditionele van alle Copper River Athabascan Indianen dorpen in de omgeving. In de Copper River vallei word je omringd door ontzagwekkend landschap van bergen, gletsjers, ijswatervallen en de rust van onbewoonde ruimte. Eagle Trail werd gebouwd door mijnwerkers tijdens de Gold Rush in 1897 en goud werd ook ontgonnen in de Copper rivier. In de vallei verblijven we in hutten op het terrein van de lodge van Richard en Judy Dennis.

 • 13

  naar Wrangell-St. Elias National Park

  image

  Alweer een schitterende tocht brengt ons in Wrangell. Je rijdt langs door gletsjers gevormde landschappen en hebt al van veraf uitzichten op de bergketens van Wrangell Mountains. Het Wrangell-St. Elias National Park is het grootste N.P. van de Verenigde Staten en staat bekend om z'n gletsjers en mijnbouw verleden. We kamperen twee nachten tegenover het kleine toegangsdorpje McCarthy, uitvalsbasis voor allerlei verschillende activiteiten in de wildernis van Wrangell-St. Elias National Park.

  image

  Vanuit McCarthy kun je het oude mijnwerkersstadje Kennicott met haar kopermijn bezoeken of wandelen langs de Kennicott en Root gletsjers. De Root Glacier Trail gaat over de morene van de gletsjer en is voor iedereen met een goede conditie geschikt. Wil je een uitdagendere wandeling dan kun je vanaf deze wandelroute een bezoek brengen aan de Bonanza Mijn. Een pittige wandeling waarbij je veel moet klimmen en een lengte heeft van 13 km.

 • 14

  Wrangwell-St. Elias National Park

  image

  Nog niet uitgewandeld? Dan kun je je aan de Jumbo Mine wandeling wagen. Een pittige wandeling van 16 km. Wie durft, kan een poging wagen tot ijsklimmen, gletsjerwandelen of een rondvlucht maken boven de indrukwekkende pieken en uitgestrekte ijsvelden. 's Avonds kun je ontspannen in de enige pub van McCarthy.

 • 15

  naar Palmer

  image

  We hebben vandaag een lange reisdag voor de boeg. Via een prachtige route over de Glenn Highway rijden we richting Palmer. Het laatste stuk van de route is adembenemend. We rijden over kronkelende geasfalteerde wegen, tussen bergen, langs rivieren en kunnen genieten van het prachtige uitzicht onderweg. Er is zeker kans om elanden of ander wild tegen te komen!

 • 16

  naar Seward

  image

  Vandaag vertrekken we naar Seward op het weelderige Kenai schiereiland, een lange rit. Reizend door Copper Valley komen we erg dichtbij de Matanuska gletsjer die hier Glenn Highway bijna raakt. De rit gaat ook door Anchorage en we komen we in de buurt van de beroemde Portage gletsjer. Als gevolg van de opwarming van de aarde heeft de gletsjer zich echter steeds verder teruggetrokken en is deze tegenwoordig vanaf het Visitor Center helaas nauwelijks meer te zien. We kamperen drie nachten in Seward.

  NB: Bij de reizen met vertrek op 8 juli en 1 augustus 2018 is de route iets anders. We reizen hier eerst naar Homer en daarna naar Seward.

 • 17

  Seward

  image

  Seward is de vissershoofdstad van het schiereiland Kenai. Vanuit Seward kun je vandaag een dagexcursie maken per boot naar het Kenai Fjords National Park. Dit park behoort tot één van de meest spectaculaire parken van Alaska. Tijdens de boottocht heb je grote kans op het zien van vogelkolonies, zeeleeuwen, otters en wie weet zelfs een op zalm jagende troep orka's. Ook vaar je langs gigantische gletsers waar je de brokken van in zee ziet vallen, erg indrukwekkend.

 • 18

  Seward

  image

  Vandaag kun je een mooie maar pittige wandeling maken naar de Harding Icefield of voor een makkelijkere wandeling naar de Exit Gletsjer kiezen. De naam dankt de gletsjer aan het feit dat vanaf hier het Harding Icefield in 1968 voor het eerst bedwongen werd. Het gebied is helaas ook een indicator van de opwarming van de aarde. Door zijn bezoek aan de Exit Gletsjer vroeg president Barack Obama hier in september 2015 aandacht voor.

 • 19

  naar Homer

  image

  Vandaag rijden we dwars over het Kenai schiereiland met z'n vele meren, gletsjers, regenwouden en grillige kustlijn naar het plaatsje in de buurt van Homer. Er is een grote kans dat je onderweg beren, Dahlschapen, sneeuwgeiten of adelaars ziet. Wanneer je Homer nadert is het alsof je een ansichtkaart binnen komt rijden. De Spit is een smalle landtong die vanuit Homer een paar kilometer de Katchemak fjord insteekt. Aan de Spit zijn havens, restaurants en de Ferry terminal naar Halibut Cove. 

 • 20

  Homer

  image

  Vandaag heb je een volle dag in dit spectaculaire landschap voor alle mogelijke activiteiten. Er zijn verschillende mogelijkheden om te wandelen langs het pittoreske strand of het nabijgelegen bos. Een kajaktocht op de baai is inbegrepen bij ons verblijf. Dit is een geweldige gelegenheid om nog even te ontspannen voordat we weer terug keren naar huis.

 • 21

  Homer

  image

  Gisteren niet aan toe gekomen om de omgeving te verkennen? Pak dan vandaag nog je kans. Een van de mooiste wandelroutes rondom Homer is de Homestead Trail, een 11 kilometer lange wandeling door bossen, open velden, langs waterstromen en mooie uitzichten. Met wat geluk kun je onderweg een Eland spotten. Er zijn daarnaast ook kortere wandelingen mogelijk die iets minder zwaar zijn. Voor ieder wat wils in deze avontuurlijke omgeving.

 • 22

  naar Anchorage

  image

  Vandaag rijden we langs de Turnagain Arm, een zeearm die bekend staat als een uitstekende plaats om Beluga walvissen te zien. Via de National Forest Byway rijden we terug naar Anchorage, met 250.000 inwoners de grootste stad van Alaska. Sinds de aardbeving van 1964 en dankzij olie en toerisme is Anchorage van een kleine wildernis outpost verandert in een levendige stad. We slapen de laatste nacht in een comfortabel hotel.

 • 23

  vlucht van Anchorage naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 24

  Aankomst in Amsterdam

Rondreis Alaska en Yukon

Wildernis en goudzoekers

image
24 dagen vanaf € 3.998
Avontuur-Plus
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

 • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.