< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 12 deelnemers
 • Actieve rondreis met bezoek aan de mooiste parken en kleine dorpen van Alaska en Yukon
 • Grote kans op het zien van wilde dieren zoals grizzly beren, wolven, kariboes en walvissen
 • Mogelijkheid tot bezoek aan verschillende spectaculaire gletsjers
 • Prettige afwisseling van comfortabele hotelovernachtingen en kamperen in de wildernis
 • Vaak twee nachten op één plaats, dus niet iedere dag reizen
 • Reizen met comfortabele minibusjes, de bagage gaat in een trailer
 • Bezoek aan drie prachtige nationale parken; Denali, Kluane en Wrangwell
 • Veel maaltijden inclusief (15x ontbijt, 21x lunch, 15x diner )

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Anchorage

  Voor informatie over de vluchten verwijzen we naar het kopje `Vluchtgegevens`. Na aankomst transfer naar een comfortabel hotel in de stad.

 • 2

  naar Denali National Park

  image

  We trekken er op uit om de wildernis van Alaska te ontdekken. In een uur of vijf rijden we richting de Alaska Range, een grote bergketen die zich over Alaska uitstrekt. Omdat de bergen de relatief warme en vochtige lucht uit het zuiden opvangen, is er aan sneeuw en gletsjers geen gebrek. Bij helder weer is Mt. Mc Kinley, met bijna 6200 meter de hoogste berg van Noord Amerika, al van ver zichtbaar. We kamperen drie nachten in Denali NP.

  Wilde dieren

  Yukon, Northwest Territories en Alaska hebben een uiterst rijke fauna, en wilde dieren zullen hier dan ook zeker ons pad kruisen. Vooral 's ochtends en 's avonds komt de enorme grizzly en de kleinere zwarte beer te voorschijn. Deze dienen met de nodige omzichtigheid te worden bejegend, zeker als ze jongen hebben! Tijdens het kamperen moeten slapen, koken en het bewaren van voedsel en afval volgens bepaalde regels geschieden, wil je 's nachts niet verrast worden door een ongenode gast. Enige voorzichtigheid is ook op zijn plaats met herten en elanden. De reisbegeleider geeft uitgebreide instructies voor het geval je tijdens een wandeling wild tegenkomt.

 • 3

  Denali National Park

  image

  Het Denali N.P. is het paradepaardje van Alaska. We ontdekken de indrukwekkende natuur van Denali per bus. Deze exclusieve busservice wordt aangeboden door het Nationale Park, aangezien gemotoriseerd privé verkeer niet is toegestaan binnen de grenzen van het Nationale Park. De dagtocht voert langs een groot aantal verschillende routes door de ruige en ongerepte natuur van Denali.

 • 4

  Denali National Park

  image

  Er leeft een grote hoeveelheid wilde dieren zoals zwarte beren, grizzlyberen, wolven, elanden, kariboe's, rendieren en niet te vergeten een grote verscheidenheid aan vogels.Vandaag bestaat de mogelijkheden om wandelingen te maken of maak een korte vlucht rond de magnifieke Mt. McKinley. Met een beetje geluk zie je vandaag ook grizzly's, het natuurlijke symbool van de subartic, en voor velen een hoogtepunt van de reis.

 • 5

  naar McClaren River

  image

  Vandaag rijden we naar MacClaren River, omgeven door alpine landschap. Om hier te komen rijden we over Denali Highway, een prachtige route die vaak overgeslagen word. Denali highway is de tweede hoogste snelweg pas van de Verenigde Staten. Nadat we zijn aangekomen in de lodge zijn er veel activiteiten te ondernemen. Zo kun je een kanotocht over MacClaren River maken of zelfs een wandeling maken en overnachten in de buitenlucht! Mocht je dit te veel avontuur vinden dan zijn korte wandelingen ook mogelijk en overnacht je in de lodge met prachtig uitzicht.

 • 6

  naar Dawson City

  image

  We vervolgen onze weg langs de Yukon rivier naar Dawson City dat 500 kilometer ten noorden van Whitehorse ligt, diep in de Klondike. In de hoogtijdagen van de goudkoorts was Dawson een El Dorado voor fortuinzoekers en telde meer dan 35.000 inwoners. Dat zijn er nu nog maar 1300, maar de geest van de Goldrush waart hier nog altijd rond.

 • 7

  Dawson City

  image

  Dawson is een bijzonder stadje met oude gebouwen en een rijke historie. Nadat in 1889 een grote goudvondst werd gedaan in Bonanza Creek groeide Dawson uit tot de grootste stad ten noorden van San Francisco. Neem een kijkje in de Diamond Tooth Gertie´s Saloon and Gambling Hall en herbeleef de tijd van gokken en goud. Of grijp je kans en ga zelf op zoek naar goud in Bonanza Creek. Wat je hier in ieder geval vindt, is veel informatie over het historisch interessante tijdperk van de Goldrush!

 • 8

  naar Whitehorse

  image

  Het is 175 kilometer naar Whitehorse, de hoofdstad van Yukon. Whitehorse was ooit eindpunt van de vermaarde White Pass and Yukon Railway, een van de landschappelijk mooiste spoorlijnen ter wereld. Het White Pass Train Station herinnert aan de tijd dat gelukszoekers hier uitstapten op weg naar de beroemde goudvelden van Klondike.

 • 9

  naar Kluane National Park

  image

  Onderweg bij Tetlin junction kunnen we een stop maken. Kluane National is de trots van Yukon, we overnachten nabij de oevers van het turquoise Kluane meer, Yukon's grootste meer.

 • 10

  Kluane National Park

  image

  Kluane is feitelijk een voortzetting van Wrangell in Alaska, dat we later in de reis zullen bezoeken. Het park bestaat grotendeels uit ontoegankelijke wildernis. De toegankelijke delen zijn nog steeds bijzonder wild en ongerept. Vandaag heb je de hele dag om de ruige schoonheid van dit Nationale Park tot je te nemen. In het park bevindt zich behalve het grootste niet-Arctische ijsveld Kaskawulsh, ook de hoogste piek van Canada, de bijna 6000 meter hoge Mount Logan.

 • 11

  naar Chistochina

  image

  Vandaag rijden we naar Chistochina in de Copper River vallei. Dit is een heel klein plaatsje met niet meer dan 104 inwoners en nog de meest traditionele van alle Copper River Athabascan Indianen dorpen in de omgeving. In de Copper River vallei word je omringd door ontzagwekkend landschap van bergen, gletsjers, ijswatervallen en de rust van onbewoonde ruimte. Eagle Trail werd gebouwd door mijnwerkers tijdens de Gold Rush in 1897 en goud werd ook ontgonnen in de Copper rivier. In de vallei kamperen we op het terrein van de lodge van Richard en Dennis.

 • 12

  naar Wrangell-St. Elias National Park

  image

  Alweer een schitterende tocht brengt ons in ongeveer vijf uur in Wrangell. Je rijdt langs door gletsjers gevormde landschappen en hebt al van veraf uitzichten op de bergketens van Wrangell Mountains. Het Wrangell-St. Elias National Park is het grootste N.P. van de Verenigde Staten en staat bekend om z'n grote hoeveelheid wild. We kamperen drie nachten in het kleine toegangsdorpje McCarthy, uitvalsbasis voor allerlei verschillende activiteiten in de wildernis van Wrangell-St. Elias National Park.

 • 13

  Wrangell-St. Elias National Park

  image

  Vanuit McCarthy kun je het oude mijnwerkersstadje Kennicott met haar kopermijn bezoeken of wandelen langs de Kennicott en Root gletsjers. De Root Glacier Trail gaat over de morene van de gletsjer en is voor iedereen met een goede conditie geschikt. Wil je een uitdagendere wandeling dan kun je vanaf deze wandelroute een bezoek brengen aan de Bonanza Mijn. Een pittige wandeling waarbij je veel moet klimmen en een lengte heeft van 13 km.

 • 14

  Wrangwell-St. Elias National Park

  image

  Nog niet uitgewandeld? Dan kun je je aan de Jumbo Mine wandeling wagen. Een pittige wandeling van 16 km. Wie durft, kan een poging wagen tot ijsklimmen, gletsjerwandelen of een rondvlucht maken boven de indrukwekkende pieken en uitgestrekte ijsvelden. 's avonds kun je ontspannen in een van de pubs van McCarthy.

 • 15

  naar Valdez

  image

  De 300-km lange weg naar Valdez voert ons langs de Worthington gletsjer. Je kunt het gletsjer ijs hier zowat aanraken. We passeren de Thompson Pas en via Keystone Canyon bereiken we de kustplaats Valdez. Het gebied rondom Valdez staat bekend als het Zwitserland van Alaska vanwege de besneeuwde bergen die de stad omringen. We verblijven hier twee nachten in een hotel.

 • 16

  Valdez

  image

  Je kunt een boottocht maken over de zee-engte tussen de Valdez Narrows en de Golf van Alaska om vanaf daar de spectaculaire Columbia gletsjer te zien. Vrijwel zeker zie je hier zeeleeuwen. Je kunt vanuit Valdez verschillende wandelingen maken, zoals de Mineral Creek Trail. Een wandeling van 6 tot 10 kilometer die langs watervallen en schitterende uitzichten op de bergen voert en waarbij je langs de ruïnes van een in 1900 verlaten mijn komt. Of huur een fiets of kajak om de omgeving te verkennen die een erg rijke fauna kent.

 • 17

  naar Seward

  image

  Vandaag vertrekken we naar Seward op het weelderige Kenai schiereiland, een lange rit. Reizend door Copper Valley komen we erg dichtbij de Matanuska gletsjer die hier Glenn Highway bijna raakt. De rit gaat ook door Anchorage en we komen we in de buurt van de beroemde Portage gletsjer. Als gevolg van de opwarming van de aarde heeft de gletsjer zich echter steeds verder teruggetrokken en is deze tegenwoordig vanaf het Visitor Center helaas nauwelijks meer te zien. We kamperen drie nachten in Seward.

 • 18

  Seward

  image

  Seward is de vissershoofdstad van het schiereiland Kenai. Vanuit Seward kun je een dagexcursie maken per boot naar het Kenai Fjords National Park. Je vaart langs afbrokkelende gletsjers, vogelkolonies en wie weet zelfs een op zalm jagende troep orka’s.

 • 19

  Seward

  image

  Vandaag kun je een mooie maar pittige wandeling maken naar de Exit Gletsjer. De naam dankt de gletsjer aan het feit dat vanaf hier het Harding Icefield in 1968 voor het eerst bedwongen werd. Het gebied is helaas ook een indicator van de opwarming van de aarde. Door zijn bezoek aan de Exit Gletsjer vroeg president Barack Obama hier in september 2015 aandacht voor.

 • 20

  naar Homer

  image

  Vandaag rijden we dwars over het Kenai schiereiland met z'n vele meren, gletsjers, regenwouden en grillige kustlijn naar het plaatsje Homer. Er is een grote kans dat je onderweg beren, Dahlschapen, sneeuwgeiten of adelaars ziet. Wanneer je Homer nadert is het alsof je een ansichtkaart binnen komt rijden. De Spit is een smalle landtong die vanuit Homer een paar kilometer de Katchemak fjord insteekt. Aan de Spit zijn havens, restaurants en de Ferry terminal naar Halibut Cove. We kamperen hier twee nachten.

 • 21

  Homer

  image

  Vandaag heb je een volle dag in dit spectaculaire landschap voor alle mogelijke activiteiten. Je kunt gaan wandelen in de schitterende natuur van het Kachemak State Park waar uitstekende kilometerslange wandelpaden liggen of ga kayakken. Loop 's avonds de Spit en ga ten bij één van de restaurants met heerlijke verse vis.

 • 22

  naar Anchorage

  image

  Vandaag rijden we langs de Turnagain Arm, een zeearm die bekend staat als een uitstekende plaats om Beluga walvissen te zien. Via de National Forest Byway rijden we terug naar Anchorage, met 250.000 inwoners de grootste stad van Alaska. Sinds de aardbeving van 1964 en dankzij olie en toerisme is Anchorage van een kleine wildernis outpost verandert in een levendige stad. We slapen de laatste nacht in een comfortabel hotel.

 • 23

  vlucht van Anchorage naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 24

  Aankomst in Amsterdam

Rondreis Alaska en Yukon

Wildernis en goudzoekers

image
24 dagen vanaf € 3.798
Naar boven