< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • De reis heeft een groep bestaande uit een internationaal gezelschap
 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Reizen in internationaal gezelschap, met Engels als voertaal
 • Twee nachten in Memphis plus bezoek aan Elvis' Graceland Mansion
 • Een typisch historisch verlbijf in Natchez
 • Twee overnachtingen in Nashville – de hoofdstad van de country muziek
 • Een bezoek aan Beale Street met z’n vele blues bars
 • Met de Mississippi River Road naar Natchez
 • We verblijven drie nachten in New Orleans
 • Genieten van het bruisende nachtleven van Bourbon Street
 • Een heerlijke kennismaking met de Cajun cultuur en keuken

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Aankomst in Atlanta

  image

  Welkom in Atlanta en de zuidelijke staat Georgia. Je hebt deze dag vrij om de stad te verkennen. Wandel door de binnenstad van Atlanta en als je van de zuidelijke keuken houdt dan raden we je aan om naar Empire State South te gaan. Om 18.00 is er een welkomstbijeenkomst in het hotel.

 • 2

  Birmingham

  image

  We vervolgens onze reis richting Alabama, naar de grootste stad van deze staat – Birmingham. Dit was de belangrijkste stad van de Civil Rights Movement en de stad waar Dr. Martin Luther King Jr. zijn campagne voor “burgerlijke ongehoorzaamheid” begon.

 • 3

  via Houma naar New Orleans

  image

  Op dag acht vertrekken we naar de grootste metropool van het Zuiden, New Orleans. Eerst gaan we nog naar Houma om de Houmas House Plantation and Gardens te bezoeken. Dit vooroorlogse landgoed werd voltooid in 1828 en met 38 hectare van weelderige tuinen, vijvers en een indrukkende levende eikensteeg, is deze stop zeker de moeite waard. 


 • 4

  New Orleans

  image

  New Orleans, ook wel bekend als de ‘Big Easy’, biedt een gevarieerde mix van de Europese, Creoolse en Cajun cultuur die naar voren komt in elk aspect van de architectuur, de keuken en muzikale scene. Geniet van alle bezienswaardigheden en geluiden van Bourbon Street, ontspan in de Garden District en neem de sferen van de Franse Wijk ‘The Quarter’ in je op. New Orleans is opgericht door Franse handelaren in 1718 en daardoor kent deze stad veel geschiedenis met bijzondere bezienswaardigheden. Deze combinatie maakt dat New Orleans een van de meest bezochte steden in de Verenigde Staten is

 • 5

  New Orleans

  image

  Vandaag hebben we een dinner cruise op een Mississippi rivierboot, een buffetdiner met heerlijke lokale gerechten. De avonden in New Orleans zal je je echt niet vervelen aangezien er veel te doen is. Elke avond is er wel ergens een live optreden in deze bruisende stad. De Preservation Hall is zo’n plek, hier spelen elke avond top jazzmuzikanten voor een klein publiek. Het is zeker de moeite waard om hiervoor in de rij te staan.

 • 6

  Houmas House Natchez plantages en tuinen - Natchez

  image

  We vervolgen onze weg langs de rivier naar het zuiden, naar de eerste nederzetting aan de Mississippi. Natchez is de originele hoofdstad van het Mississippi gebied en was het hart van de slavenhandel en de geboorteplaats van de Mississippi rivierboot. De stad staat vol met vooroorlogse huizen en historische kerken. Vandaag kan je een bezoek brengen aan het ‘Under the Hill’ gebied dat bekend is geworden door Mark Twain of ontdek een van de meest interessante begraafplaatsen in het zuiden. We overnachten in het historische Eola Guesthouse, gebouwd in 1927 en waar je de charme van het historische Zuiden kunt ervaren.

 • 7

  Clarskdale

  image

  We brengen een bezoek aan de stad Tupelo, Mississippi, waar ‘The King’ Elvis geboren is. Hierna gaan we verder naar Clarksdale en de Hopson plantage, het voormalige thuis van de legendarische blues pianist Pinetop Perkins. Op de hopson Plantage is ook de 1e geautomatiseerde katoenplukker getest. De reisbegeleider zal jullie meer vertellen over de geschiedenis en de evolutie van de katoenindustrie. In Clarksdale staat het beruchte 'Crossroads' waar, volgens de legende, blues muzikant Robert Johnson zijn ziel heeft verkocht aan de duivel. In de stad vind je ook het Delta Blues museum, het blues heiligdom van kunstvoorwerpen.

 • 8

  Naar Memphis

  image

  We vervolgen onze reis naar Memphis waar we twee dagen blijven. Memphis, gelegen aan de Mississippi, is een stad met een lang en kleurrijk verleden. Legendarische bewoners als Louis Armstrong, Muddy Waters en B.B. King hebben geholpen om Beale Street op de muzikale kaart te zetten. Een hoogtepunt van ons bezoek in Memphis is de excursie naar Graceland, het thuis van Elvis Presley, de man die de grootste invloed heeft gehad op country, blues en rock 'n' roll muziek. 

 • 9

  Memphis

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Memphis. Je kan bijvoorbeeld langs gaan bij Sun Studio waar veel beroemde artiesten in de jaren 50 zijn begonnen. Een bezoek aan Gibson’s gitaarfabriek is ook de moeite waard. Naast de muziekwereld is er ook het National Civil Rights museum, dat zich bevindt in het voormalige Lorraine Hotel, waar Martin Luther King werd vermoord. 

 • 10

  naar Nashville

  image

  Onderweg naar Nashville stoppen we eerst bij Lynchburg. Dit is Tennessee’s meest bekende stop en hier kun je deelnemen aan de Jack Daniel’s Whiskey Distellery tour. Vanuit hier reizen we verder naar Nashville, de onbetwiste hoofdstad van de country muziek. Nashville is de thuisbasis van de bekende Wildhorse Saloon en de Country Music Hall of Fame, ideale plekken om line dancing uit te proberen. Broadway staat vol met podia, waar ze niet alleen country muziek spelen maar alle stijlen aan bod komen. Dit is de ideale introductie tot het diepe Zuiden van Amerika. 

 • 11

  Nashville

  image

  Naast hoofdstad van de country muziek is Nashville ook de hoofdstad van Tennessee en, na Memphis, de grootste stad van deze staat. Nashville ligt aan de oevers van de Cumberland rivier en werd in 1779 opgericht als belangrijke post aan de rivier door de kolonisten. Je tijd in Nashville heb je vrij te besteden. The Grand Ole Opry is ’s werelds langstlopende radioshow en dus echt een aanrader om bij te wonen. In het Grand Ole Opry House kun je genieten van optredens, maar boek van te voren want de shows zijn populair!

 • 12

  terug naar Atlanta

  image

  Voordat we terugkeren naar Atlanta krijg je nog de kans om het Birmingham’s Civil Rights instituut te bezoeken (entree niet inbegrepen). Onze reis door de muziek en de culturele geschiedenis van het diepe zuiden eindigt in Atlanta, ook wel bekend als het New York van het zuiden. Mocht je nog tijd hebben dan raden we je aan om langs te gaan bij het bekende Gladys Knight’s Chicken and Waffles restaurant.

Rondreis in internationaal gezelschap Deep South and Delta Blues

Op reis met onze Engelse partner Grand American Adventures

New Orleans Jazz and Heritage Festival
12 dagen vanaf € 2.795
Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!