< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Chicago

  image

  Je bent aangekomen in Chicago, hier zal de officiële start van de Route 66 rondreis zijn. De introductie bijeenkomst zal om 18.00 beginnen in uw hotel. Hier ontmoet je de reisleider en je mede-reisgenoten. Als u eerder op de dag aankomt, geniet dan alvast van een deep-dish pizza of een bezoekje aan de Willis Tower. Ook is een wandeltocht langs de oevers van Lake Michigan sterk aan te raden.

 • 2

  Pontiac - Springfield

  image

  Na het verlaten van Chicago, is onze eerste stop in de stad Pontiac. Hier bekijken we de fantastische Main Street muurschilderingen van Route 66. Een verzameling van meer dan 150 kunstenaars bekend als de `Walldogs 'schilderde een verzameling van 18 muurschilderingen in slechts vier dagen in de zomer van 2009. Hierna reizen we zuidwaarts naar de iconische Route 66 halte van Springfield, de hoofdstad van Illinois. De favoriete zoon van Springfield was Abraham Lincoln, en we bezoeken het Lincoln National Historic Site, het huis waar hij leefde met zijn vrouw toen hij de Amerikaanse president was. Springfield is ook de geboorteplaats van de Corndog en de drive-thru restaurants, dus zorg dat je aankomt met een lege maag!

 • 3

  St Louis

  image

  Van Springfield, Illinois, is het slechts een paar uur rijden naar St Louis, Missouri. St Louis is een van de grootste steden in de VS met een stedelijke bevolking van 2,8 miljoen. Opgericht in 1764 werd het een belangrijke havenstad aan de Mississippi rivier en zelfs gastheer van de Olympische Spelen in 1904. Stop bij Ted Drewes, een iconische Route 66 attractie, waar u een 'Concrete' kunt proberen, een extreem dikke milkshake gemaakt van bevroren vanille vla. in de avond gaan we op ons gemak het nachtleven van de stad verkennen.

 • 4

  Branson

  image

  Het thuis van de Dolly Parton's Dixie Stampede. Dit wordt beschouwd als een alternatieve versie van The Strip. Country muziek is voor Branson wat gokken voor Las Vegas is. Met meer dan 50 theaters, shows en andere entertainment bezienswaardigheden, is Branson de 'place to be in Missouri.

 • 5

  Oklahoma City

  image

  Oklahoma is, met meer kilometers van Route 66 dan welke staat dan ook, het mekka voor de fans van de 'Mother Road'. Oklahoma City is de hoofdstad en de grootste stad in de staat. Hier kunnen we genieten van een volledige dag met het ontdekken van de vele culturele bezienswaardigheden van de stad. Bezoek de Route 66 Vintage Iron Motorcycle Museum en het historische Coleman Theater - gebouwd in de late jaren 1920 in het tijdperk van vaudeville en stomme films. 

 • 6

  Oklahoma City

  image

  Oklahoma is ook de toegangspoort tot cowboyland dus wat is een betere kennismaking met het Wilde Westen dan een optioneel bezoek aan het Nationaal Cowboy en Western Heritage Museum. Oorspronkelijk opgericht in 1955 als de Cowboy Hall of Fame and Museum, Oklahoma City is een geweldige plek om een honkbalwedstrijd zien en als je geïnteresseerd bent, kunt u dit aan uw leider vroeg op de tour aangeven. Wellicht kan er dan iets geregeld worden. Voor eten kun je genieten (tegen een redelijke prijs) van de vele food trucks verspreid over de stad.

 • 7

  Amarillo

  image

  Amarillo in de staat Texas is de bestemming voor vandaag. Voordat u Oklahoma verlaat op uw weg naar Amarillo bezoeken we het 'officiële' Route 66 Museum en leren we alles over de legendes van deze route. Vervolgens maken we een korte stop bij Service Station & Roadhouse Lucille's. Hierna gaan we op weg naar de Big Texan Steak Ranch voor een spectaculaire biefstuk(optioneel). Als je een 72 oz biefstuk kunt eten in minder dan een uur, dan krijg je hem gratis! Dit is 'Man vs Food 'in het echt!

 • 8

  Albuquerque

  image

  Uw Route 66 Road Trip gaat verder met een bezoek aan de Cadillac Ranch, waar 10 klassieke auto's zijn begraven met hun neus naar beneden in de grond. Laat hier je eigen 'merk' achter door met graffiti te spuiten. Na een korte reistijd bereikt u het Midpoint Café, halverwege tussen Chicago en Los Angeles, die beroemd is om warme koffie en zoete broodjes. We maken een stop bij de Tucumcari Post, een excentrieke souvenirs winkel. Vervolgens rijden we door de Tijeras Canyon, hier scheiden de Rocky Mountains oost van west.

 • 9

  Gallup

  image

  Vandaag rijden we langs de Rio Puerco Valley naar Inscription Rock, een rotswand in het El Morro National Monument waar je Indiaanse rotstekeningen kan observeren. Verblijf in het El Rancho Hotel, een hotel uit de geschiedenis, Onder haar beroemde gasten waren onder andere John Wayne en Katherine Hepburn.

 • 10

  Grand Canyon Nationaal Park

  image

  Stop bij de Petrified Forest National Park waar de verschillende lagen van steen bovenop elkaar goed waarneembaar zijn. We komen aan bij de Grand Canyon via de oostelijke ingang waar je het eerste uitzicht hebt op dit indrukwekkende gebied. De Grand Canyon is ontstaan in meerdere millennia en is een natuurlijk wonder van 445 km lang, 29 km breed en meer dan 1,6 km diep. Door de canyon kronkelt de machtige Colorado rivier, die 2330 km door zeven Amerikaanse staten en twee Mexicaanse staten loopt. De tour in dit park is inclusief een film in het IMAX Theater en geeft je een overzicht van het gebied en een goed beeld van hoe het door de jaren heen is ontstaan

 • 11

  Grand Canyon Nationaal Park

  image

  Vandaag krijg je de kans om dit park op eigen gelegenheid verder te ontdekken. We raden aan om een prachtige helikoptervlucht over de canyon te maken of de uitdagende route naar beneden te nemen richting Plateau Point. Liever ontspannen? Geniet dan aan de rand van de Grand Canyon van de adembenemende zonsondergang.  

 • 12

  Via Route 66 naar Las Vegas

  image

  Van de indrukwekkende Grand Canyon reis je via Williams naar Seligman, waar we stoppen voor een optionele lunch in de Snow Cap Diner, een restaurant langs de iconische Route 66. Hierna gaan we richting de lichtgevende straten van Las Vegas. Bereid je voor om helemaal verblind te worden. Las Vegas zal zeker zorgen voor onvergetelijke ervaringen.

 • 13

  Las Vegas

  image

  Welkom in deze stad van neon lichten in de Nevada woestijn, een plek die iedereen een keer gezien zou moeten hebben. Deze dag staan er geen dingen gepland en kan je op eigen gelegenheid de stad verkennen. Vergeet vooral ’s avonds niet langs de Strip te wandelen!

 • 14

  Las Vegas naar Los Angeles

  image

  Op de laatste dag heb je de eindeloze zonneschijn van Californië in je vizier. Aan de overkant van de grote Mojave woestijn ligt de stad Los Angeles. Je zult proostend afscheid nemen van je nieuwe vrienden en van de epische road trip. Als er tijd is bezoek dan nog even de iconische Santa Monica Pier.


  Deze tocht eindigt bij ons hotel om ongeveer 17.00 uur. Wij kunnen eventuele accommodatie voor u boeken indien nodig. Als u van plan bent om vanavond vliegen, boek dan geen vluchten die voor 21.00 vertrekken.


Waarom deze reis?

 • De reis heeft een groep bestaande uit een internationaal gezelschap
 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Reizen in internationaal gezelschap, met Engels als voertaal
 • Uitdagende wandelroutes en mooie trektochten
 • Ontdek de Route 66 Vintage Motorcycle Museum
 • Bezoek het historische Coleman Theatre
 • Toegang tot Abraham Lincoln's huis en museum
 • St Louis Gateway Arch
 • Een verblijf in het historische El Rancho Hotel
 • De Cadillac Ranch in Amarillo
 • Twee dagen in de Grand Canyon
 • De kans om de beroemde Strip van Las Vegas te ontdekken
 • Een bezoek aan Seligman op de originele en iconische Route 66
 • Bezoek de iconicshe Santa Monica Pier

Rondreis in internationaal gezelschap Verenigde Staten Route 66

Niet boekbaar

Naar boven
 

Kerstreizen actie
Profiteer van kortingen tot wel €300,-

Breng jij de kerstvakantie ook veel liever aan de andere kant van de wereld door? Dan hebben wij speciaal voor jou een aantal reizen geselecteerd waarbij je kunt profiteren van kortingen tot wel €300,-!