< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Aankomst in Las Vegas

  image

  We komen aan in Las Vegas en de rest van de dag heb je vrij om deze stad te ontdekken. Wandel bijvoorbeeld langs de Strip die volstaat met grote hotels en casino’s. Om 18.00 uur is er een bijeenkomst om de reisbegeleider en je reisgenoten te ontmoeten en daarna kan je op eigen gelegenheid het nachtleven van deze ‘lichtgevende’ stad meemaken. 

 • 2

  Las Vegas, Hoover Dam, Route 66 en Grand Canyon

  image

  We verlaten het bruisende Las Vegas en vervolgen onze reis naar de Grand Canyon. Onderweg stoppen we op een punt waar we uitzicht hebben op de krachtige Hoover Dam en Seligman, gelegen aan Route 66. De Grand Canyon is een enorm natuurlijk wonder dat 455 km lang, 29 km breed en 1,6 km diep is en zich in duizenden jaren heeft gevormd. De Colorado rivier stroomt er dwars door heen en gaat daarnaast ook nog door 7 Amerikaanse en 2 Mexicaanse staten. 

 • 3

  Grand Canyon

  image

  Vandaag hebben we nog een vrije dag in Grand Canyon nationaal park. Met een prachtige helikoptervlucht over de canyon zie je het gebied op een manier die te voet niet te zien is. Ook kan je een uitdagende route naar beneden nemen richting Plateau Point. De film in het IMAX theater is ook aan te bevelen. Deze film geeft je een overzicht van het gebied en een goed beeld van hoe het door de jaren heen is ontstaan. Liever ontspannen? Geniet dan aan de rand van de Grand Canyon van de adembenemende zonsondergang.

 • 4

  Monument Valley

  image

  Monument Valley is het heilige land in het hart van Navajo gebied. De rode rotsen zijn het decor geweest van talloze westerns en bieden een fantastisch panorama. Tijdens een begeleide tour langs de achteraf wegen en de imposante rotsformaties, leer je alles over de rijke indianencultuur. In de namiddag is er voldoende tijd om te ontspannen en te genieten van de wereldberoemde zonsondergang. Dit is zeker een van de hoogtepunten van ons avontuur. We slapen vannacht in een kamp midden in dit Navajo land.

 • 5

  Bryce Canyon National Park

  image

  In de ochtend doorkruisen we een hoogvlakte richting Bryce Canyon National Park. Eerdere bezoekers beschreven dit park als ‘adembenemend’, ‘mysterieus’ en ‘niet van deze wereld’. Bryce Canyon NP is een fascinerend natuurlijk amfitheater van roze, oranje en witte zandsteen torens, ook wel bekend als de ‘hoodoos’. Er zijn wandelroutes die verschillen in moeilijkheidsgraad. Als je tussen deze unieke rotsformaties wilt lopen dan moet je de Navajo route nemen. Ben je een fotograaf? Dan raden we je aan om buiten de rotsformaties te blijven om zo de perfecte foto’s te schieten van het steeds veranderende uitzicht. Door de zon en schaduwen krijgen de rotsen steeds andere tinten en een andere uitstraling.

 • 6

  Zion Nationaal Park

  image

  Onze volgende bestemming is Zion NP, een plek met prachtige bergen en mooie valleien. De Mormoonse kolonisten van Utah zagen dit park als hun ‘beloofde land’ en gaven het de naam Zion. Je hebt de komende twee dagen om Zion NP verder te ontdekken. Kies bijvoorbeeld voor een korte wandeling vanaf de vallei naar de Lower Emerald Pools en het bruisende Upper Emerald pools. Onderweg naar Zions ‘strand’ loop je dan langs verschillende watervallen. 

 • 7

  Zion Nationaal Park

  image

  Zion NP is van de beste plekken in het zuidwesten om te wandelen. Dankzij de Virgin rivier is er flora en fauna te vinden langs de kathedraal-achtige zandstenen muren. Als je zoekt naar een beetje uitdaging dan is de wandelroute naar Angels Landing een goede keuze. Met deze inspannende wandeling waarbij je meer dan 700 meter klimt en langs messcherpe hellingen loopt, word je beloond met adembenemende uitzichten. Mocht het weer het toelaten dan is er een route die diep de Zion Narrows in gaat, waarbij je door de Virgin rivier waadt in de schaduw van de torenhoge muren. 

 • 8

  Death Valley Nationaal Park

  image

  Vandaag vertrekken we naar een van de warmste, droogste en laagste plekken op aarde, Death Valley. Gelegen in de oostelijke Californische Mojave woestijn, valt er in dit droge gebied slechts 5 cm regen per jaar. Death Valley biedt een aantal prachtige uitzichten en natuurlijke formaties. Ondanks de angstaanjagende naam, overleeft een grote diversiteit aan leven in Death Valley, maar met temperaturen die regelmatig boven de 40 graden komen, ben je blij met je hotel met airconditioning!

 • 9

  Yosemite Nationaal Park

  image

  Yosemite National Park bevindt zich in de Sierra Nevada bergketen van Noord-Californië. Op duizenden meters hoogte ontmoeten groene bossen en granieten muren elkaar. Bergbeklimmers komen van over de hele wereld om deze rotsen te beklimmen en wandelaars krijgen de kans om een route te volgen naar enkele van de grootste watervallen ter wereld.

 • 10

  Yosemite Nationaal Park

  image

  Langs de vele wandelpaden in Yosemite NP kun je o.a. de bekende Yosemite watervallen, Nevada watervallen, Vernal watervallen en Mirror Lake bezoeken. Je hebt hier prachtige uitzichten vanaf vrijwel elk punt en de granieten rotsen van Half Dome, El Capitan en Cathedral Rocks blijven ongetwijfeld in je herinneringen achter als een van de mooiste landschappen die je hebt gezien.

 • 11

  Yosemite Nationaal Park

  image

  Een bezoek aan de gigantische Sequoia Trees en de Yosemite vallei is zeker de moeite waard. Hier kun je fietsen, een verfrissende duik nemen in de Merced rivier of wandelen door groene weiden.

 • 12

  San Fransisco

  image

  Vanuit Yosemite nationaal park laten we de sequoia’s achter en vertrekken naar de ‘City by the Bay’, San Fransisco. Hier krijgen we nog een laatste stadstour waarbij we langs het hippie-achtige Haight-Ashbury komen. Ook krijg je de kans om over de beroemde Golden Gate Bridge te lopen. Deze iconische hangbrug is 2,7 km lang en is een van de meest gefotografeerde bruggen ter wereld. Een ander toeristische hotspot is de gevangenis Alcatraz waar je alles te weten kunt komen over de beruchte gevangenen en hun mislukte ontsnappingspogingen. Om ongeveer 17.00 eindigt ons Amerikaanse avontuur.


Waarom deze reis?

 • De reis heeft een groep bestaande uit een internationaal gezelschap
 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Reizen in internationaal gezelschap, met Engels als voertaal
 • Uitdagende wandelroutes en mooie trektochten
 • De kans om de beroemde Strip van Las Vegas te ontdekken
 • Twee volle dagen in de Grand Canyon
 • Genieten van de adembenemende zonsondergang in Monument Valley
 • Een bezoek aan Bryce Canyon NP met haar ‘hoodoos’
 • Inclusief alle entreegelden voor alle Nationale Parken
 • Bezoek de ecologische speelplaats van Death Valley National Park
 • Een 3-daags verblijf in Yosemite NP, gevestigd in de Sierre Nevada
 • Een bezoek aan Seligman op de originele en iconische Route 66
 • Inclusief een stadstour door San Francisco
 • Wandelen over het meesterwerk van San Francisco - de Golden Gate Bridge

Rondreis in internationaal gezelschap Western Dream

Op reis met onze Engelse partner Grand American Adventures

Death Valley
13 dagen vanaf € 2.199
Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 15 september: Inspiratiedag, Sawadee kantoor, Amsterdam
 • 28 september: Indonesië & Peru presentatie, Sawadee kantoor Amsterdam
 • 12 oktober: Inspiratiedag, Schouwburg Odeon, Zwolle
 • 24 november: Reisevent, DeFabrique, Utrecht

Meld je gratis & vrijblijvend aan.